دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران از برگزاری همایش منطقهای گفتمانسازی اجتماعی مبارزه با مواد مخدر مازندران با حضور سازمانهای مردمنهاد برگزیده استانهای مازندران، تهران، البرز، قم، قزوین، گلستان و سمنان در روزهای ۱۲ و ۱۳ تیر ماه امسال در ساری خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مازندران؛ علیاصغر میرزایی با اشاره به برگزاری همایش منطقهای گفتمان سازی نیز برگزار خواهد شد و اعتیاد و ابعاد اجتماعی _فرهنگی، مبانی اجتماعی شدن امر مبارزه با مواد مخدر، آسیبشناسی فرهنگی کار داوطلبانه و آسیبشناسی فعالیت سمنها در جامعه ایران محورهای این همایش ميباشند.
وي با اشاره به کاهش میزان مصرف مواد مخدر در مازندران و شیفت مصرف به متادون درمانی از سیگنال مثبت در موضوع کاهش سوء مصرف در مازندران خبر داد.
دبير شورا؛ نقش سازمانهای مردمنهاد در پیشگیری از اعتیاد، پیشگیری اجتماعمحور در کاهش اعتیاد و مولفههای شکلگیری حساسیت اجتماعی در حوزه اعتیاد را از دیگر محورهای همایش گفتمانسازی اجتماعی مبارزه عنوان کرد و افزود: فراخوان مقاله همایش یاد شده و مهلت ارسال مقالات ۲۵ خرداد ماه سالجاری در نظر گرفته شد؛ دبیرخانه بعد از جمعآوری مقالات و داوری آثار برگزیده را ۲ تیر ماه اعلام میکند.
میرزایی خاطرنشان کرد: کمیته توسعه مشارکتهای مردمی و سازمانهای مردمنهاد مازندران با کمک سمن سطح یک استان بنیاد فردای بهتر و همایارن سلامت روان اجتماعی همایش منطقهای گفتمانسازی اجتماعی مبارزه با مواد مخدر را برگزار میکند.
دبیرشورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران با اشاره به آمار کاهش مصرف مواد مخدر در استان، گفت؛ ۵۱ هزار و ۶۰۰ نفر در مازندران در پوشش متادون درمانی هستند که این کاهش مصرف و شیفت آن به سمت مصرف متادون و حمایت بیمه ای در تامین متادون ، سیگنال مثبتی در حوزه کاهش سوء مصرف انواع مواد مخدر است.
وی همچنین در بیانیه ای به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر و فرا رسیدن ۲۶ ژوئن روز جهانی مبارزه با مواد مخدر گفت: تحقق اهداف ” سند ملی مبارزه با اعتیاد” منوط به مشارکت همه گروه های مردمی است و تحقق اهداف ” سند ملی مبارزه با اعتیاد” برنامه ششم توسعه منوط به مشارکت همه گروه های مردمی، سمن ها و خانواده ها است.
وی افزود: دنیای امروز با وجود بسیاری از پیشرفت هایی که در زمینه دسترسی سریع به اطلاعات و اخبار داشته است با معضلات عدیده ای همچون ناامنی، جنگ و بلای خانمانسوز اعتیاد دست و پنجه نرم می کند. کمتر کشوری در دنیا وجود دارد که با معضل مصرف مواد مخدر و بیماری اعتیاد روبرو نشده باشد و دغدغه اجتماعی اش نباشد.
دبیر شورا بیان داشت: امروز، ذائقه مصرف موادمخدر از سنتی به صنعتی تغییر پیدا کرده و دامنه آسیب های اجتماعی ناشی از این معضل خانمانسوز گسترده تر شده است واعتیاد به اولویت دارترین آسیب اجتماعی در سطح کشور مطرح می شود .
میرزایی در ادامه گفت: طبق بررسی های موجود حدود ۶۵ درصد آسیب های اجتماعی کشور نظیر طلاق، خودکشی، نزاع های فردی و جمعی به طور مستقیم و غیرمستقیم با اعتیاد در ارتباط است. آگاهی بخشی جامعه نسبت به اثرات خانمانسوز اعتیاد و مرگ تدریجی ناشی از مصرف، مهمی است که باید توسط دستگاه ها، سازمان ها و نهادهای متولی امر صورت گیرد ضمن اینکه کارشناسان زبده در تدوین “سند ملی مبارزه با اعتیاد” برای بیش از۶۰دستگاه، سازمان و نهاد متولی، برنامه عملیاتی تدوین کردند.
وی افزود: در “سند ملی مبارزه با مواد مخدر” با رویکرد اجتماعی تاکید شده که تا پایان برنامه ششم توسعه بایستی اعتیاد در کشور ۲۵درصد کاهش یابد.
وی افزود: سه هدف مهم در سند ملی مبارزه با اعتیاد شامل؛ کاهش ورود مواد مخدر به کشور ، کاهش دسترسی مردم به مواد مخدر و کاهش ارتکاب جرائم این حوزه می باشد در عین حال، کاهش نرخ بروز اعتیاد ، کاهش نرخ شیوع اعتیاد و افزایش نرخ مانایی در درمان از جمله اهداف کاهش تقاضای مواد مخدر هستند.
در این هدف بزرگ رویکرد ستاد مبارزه با موادمخدر و به تبع آن شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان ها ، اجتماعی شدن امر مبارزه با مواد مخدر است که تحقق آن منوط به مشارکت دادن هر چه بیشتر گروه های مردمی، سمن ها و خانواده ها است زیرا معتقدیم محور اصلی اجتماعی کردن، خانواده است که می توان با اجرای برنامههای آموزشی و مهارتی آنان را توانمند کرد تا خود وفرزندانشان را از پیامدهای این بلای خانمانسوز آگاه کنند.
وی بیان داشت: متاسفانه امروز دشمنان و بدخواهان جمهوری اسلامی کمرهمت بسته اند تا جوانان ایرانی را هر روز بیشتر از گذشته به دام افیونی مواد مخدر بکشانند و از زندگی ساقط کنند، لذا می طلبد این خطر به جوانان و خانواده ها گوشزد شود .
میرزایی گفت: با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و با رهنمودهای مدبرانه مقام معظم رهبری درخصوص توجه جدی مسئولان به کاهش آسیب های اجتماعی از جمله اعتیاد در جامعه، ضمن تاکید بر امر پیشگیری از اعتیاد و برخورد جدی با عرضه و تولید مواد مخدر، رویکرد اجتماعی کردن امر مبارزه نیز دردستور کار ستاد قرار گرفت و شورای هماهنگی مبارزه با مواد خدر مازندران نیز در راستای سیاست های ستاد مبارزه و برنامه های دولت در امر کاهش اعتیاد و آسیب های ناشی از آن، پاکسازی و ساماندهی مناطق آلوده استان در دولت یازدهم مورد توجه و اقدام قرار گرفت و هم اینک و در دولت فعلی نیز پیگیری می شود.
وی افزود: بار دیگر یاد و خاطره ۴ هزار شهیدمبارزه با مواد مخدر کشور و ۸۶ شهید مازندران، را گرامی می داریم و امیدواریم، این شورا بتواند با اجرای برنامه های مختلف فرهنگی اجتماعی در طی هفته مبارزه با مواد مخدر، گامی در جهت ریشه کن کردن این آسیب ،گسترش آگاهی و جلب حمایت عمومی علیه آسیبهای ویرانگر مواد مخدر و ارائه راهکارهای کارساز در پیکار بیامان و همهجانبه با این معضل بزرگ اجتماعی و فرصت مناسبي براي آگاه سازي و اطلاع رساني همگاني جهت پيشگيري از پديده شوم اعتياد بردارد.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مازندران۹۷٫۰۴٫۱۴