• امروز : سه شنبه - ۱۶ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 9 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Tuesday - 6 May - 2025
کل پست ها: 73574اخبار امروز : 0
7

پیوند قاچاقچی مواد مخدر، اشرار و تروریسم؛ هشدار دهنده است

  • کد خبر : 46419
  • ۱۲ تیر ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۲

  وزیر کشور، مواد مخدر را خطر بزرگی برای دنیا و تهدید کننده صلح جهانی بیان کرد. به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛  عبدالرضا رحمانی فضلی در همایش روز جهانی مبارزه با مواد مخدر افزود: موضوع مبارزه با مواد مخدر بین المللی است و انتظار این است که در نظام بین المللی برای مبارزه […]

 

وزیر کشور، مواد مخدر را خطر بزرگی برای دنیا و تهدید کننده صلح جهانی بیان کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛  عبدالرضا رحمانی فضلی در همایش روز جهانی مبارزه با مواد مخدر افزود: موضوع مبارزه با مواد مخدر بین المللی است و انتظار این است که در نظام بین المللی برای مبارزه با این بلای خانمان سوز کمک شود.


وی با بیان اینکه در سطح جهانی بیش از ۷۰۰ نوع مواد مخدر وجود دارد، تصریح کرد: آمار کشت مواد مخدر در افغانستان براساس اعلام نهاد‌های بین المللی به ۹ هزار تن رسیده که این خطر بزرگی است.


وزیر کشور بر توجه به این بلای خانمانسوز که انسان‌ها را دچار مشکل می‌کند، تاکید کرد و گفت: سه سال پیش به نهاد‌های بین المللی متذکر شدیم که تروریسم با مواد مخدر ترکیب شده است و با هم عمل می‌کنند.


رحمانی فضلی اضافه کرد: ابتدا باور نداشتند و از ما مستندات می‌خواستند، اما بعد متوجه این موضوع شدند.


وی با اشاره به حادثه‌ای که در دو هفته گذشته در یکی از پاسگاه‌های مرزی اتفاق افتاد، گفت: در آن حادثه بیش از ۳۰ گلوله آرپی جی ۷ شلیک شد و بیش از ۳۵ نفر هم از عوامل این باند بودند.


وزیر کشور به امکانات این باند از جمله وسیله نقلیه دید در شب و افراد کاملا آموزش دیده اشاره کرد و گفت: این روند به معنی پیوند قاچاقچی، اشرار و تروریسم است که تجهیزات و امکانات مدرنی در اختیار دارند.


رحمانی فضلی با بیان اینکه ما در ایران از منظر انسانی و دینی به مبارزه با مواد مخدر نگاه می‌کنیم، گفت: برای ما انسان‌های ایرانی و اروپایی هیچ تفاوتی ندارند و ما در صدد نجات جان حتی یک انسان بر اساس آموزه‌های دینی هستیم.

مواد مخدر بلای جان جوانان و خانواده‌های آن‌ها شده است
وزیر کشور با بیان اینکه مواد مخدر بلای جان جوانان و خانواده‌های آن‌ها شده است، گفت: امروز ایران بیشترین کشفیات، بیشترین درگیری را در حوزه مواد مخدر دارد و در ۵ سال گذاشته ۱۰ هزار درگیری در این حوزه داشتیم.


عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور، در مراسم سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: نامگذاری این روز به نام روز جهانی مبارزه با مواد مخدر، نشان دهنده اهمیت این مسئله است.


وزیر کشور ادامه داد: سازمان ملل برای یک آسیب اجتماعی در سطح جهانی روزی را مشخص می‌کند تا کشور‌های عضو سازمان ملل برنامه و فعالیت‌های خودشان را در این حوزه اعلام کنند.


وی با بیان این‌که شعار «ابتدا گوش کن» شعار خوبی است، گفت: اگر خوب گوش نکنیم نمی‌توانیم خوب حرف بزنیم و اگر نتوانیم حرف بزنیم نمی‌توانیم آن چیزی که در فکرمان است بیان کنیم.


رحمانی‌فضلی خاطرنشان کرد: امروز مواد مخدر بلای جان جوانان و خانواده‌های آن‌ها شده است.


وزیر کشور افزود: امروز هر گامی که در جهت مبارزه با مواد مخدر برمی‌داریم، مثبت و تاثیر گذار است.


رحمانی‌فضلی گفت: موضوع مواد مخدر بین‌المللی است و با توجه به ساختاری که تعریف شده انتظار می‌رود همه کشور‌ها کمک کنند.


وزیر کشور افزود: امروز ایران بیشترین کشفیات، بیشترین درگیری را در حوزه مواد مخدر دارد و در ۵ سال گذاشته ۱۰ هزار درگیری داشتیم. برای ما آدم آمریکایی و اروپایی فرفی نمی‌کند و آموزه‌های ما می‌گوید اگر یک انسان را نجات دهید یک ملت را نجات می‌دهید و ما با این نگاه مبارزه خواهیم کرد.


وی ادامه داد: امروز باید سوال کرد نقش کشور‌های اروپایی در مبارزه با مواد مخدر چیست؟ سال آینده سه سفیر در این خصوص در این مراسم عنوان کنند تا ما آن را جهانی کنیم.


وزیر کشور گفت: اگر امروز ایران کمی تعلل کند، بیش از ۵ هزار تن مواد به سمت و بیش از ۱ میلیون پناه‌جو به اروپا خواهد رفت و ما در این راستا ۳ هزار و ۸۰۰ شهید داده‌ایم و ما برای کشور‌ها ارزش قائل هستیم.


رحمانی‌فضلی با بیان اینکه امروز بیش از ۵۰ میلیارد دلار از فروش مواد مخدر در بانک‌های اروپایی گردش مالی دارد، خاطرنشان کرد: باید سوال کرد چرا به ما در این خصوص اطلاعات نمی‌دهید تا ما وارد مبارزه شویم، چرا تا کنون یک بند اطلاعات در خصوص باند‌ها و شبکه‌های مواد مخدر به ما داده نشده است.


وی افزود: ایران آمادگی خود را جهت کنترل مبدا تا مقصد انتقال مواد مخدر را اعلام کرد، اما همکاری‌های لازم با ایران انجام نشد. اگر امروز نتوانیم امنیت را در کشور مبدا برقرار کنیم، شرایط به همین گونه پیش خواهد رفت و تروریست، شرارت و … ادامه خواهد یافت.


وزیر کشور با بیان اینکه امروز متاسفانه هنوز هم برخی کشور‌ها به دنبال ناامنی در منطقه هستند، گفت: کسانی که حرف از حقوق بشر می‌زدند امروز از آن خارج شدند و آن یک ابزار برای آن‌جا بود و امروز در عراق، سوریه به دنبال ناامنی هستند.


رحمانی‌فضلی با بیان اینکه کسانی که به دنبال صلح هستند، امروز بر تبل جنگ می‌زنند، خاطرنشان کرد: با ما برجام را امضا می‌کنند و تعهد می‌دهند جشن و خوشحالی می‌کنند و برجام را به شورای امنیت می‌برند و با بی‌وفایی و پشت کردن به قانون از آن خارج می‌شوند. امروزه آن‌ها به دنبال زور و ناامنی هستند.


وی افزود: کشور‌ها بدانند که ما از نظر شرعی هیچ‌گاه به دنبال جنگ و حمله نبودیم و جنگ ما جنگ دفاعی بوده است.

آمار معتادان کشور کاهش یافته است
وزیر کشور گفت: خوشبختانه آمار معتادان کشورمان از ۳ میلیون نفر امروز به ۲ میلیون ۸۰۰ هزار نفر رسیده است.


عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور در حاشیه مراسم سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: از سال گذشته تاکنون با افزایش ۸۵ درصدی کشت مواد مخدر در افغانستان رویه‌رو بوده‌ایم.


وی ادامه داد: تنوع مواد مخدر از سال قبل به ۷۰۰ نوع رسیده که مستلزم همکاری جهانی در مبارزه با مواد مخدر است.


وزیر کشور با بیان اینکه در سال گذشته هزار و ۲۰۰ تن انواع مواد مخدر در کشور کشف شده است، گفت: هر سال افزایش ۱۵ درصدی در کشف مواد مخدر در کشور داشتیم.

کسانی که دم از صلح می‌زنند بر طبل جنگ می‌کوبند
وزیر کشور گفت: کسانی که دم از صلح می‌زنند چرا بر طبل جنگ می‌کوبند؟!
عبدالرضا رحمانی فضلی در همایش سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر افزود: افکار عمومی دنیا باید نگران این خلف وعده‌ها و بدعهدی‌ها باشد.
وی با بیان اینکه این مدعیان مگر به عنوان صلح جهانی و زمینه و بستر همکاری‌های بین المللی تعهد برجام را با ما امضا نکردند؟ گفت: چطور می‌شود با بی عهدی و پشت کردن به قوانین بین المللی از برجام خارج شوند و دیگران را نیز تشویق به خروج کنند؟.


رحمانی فضلی با تأکید بر اینکه این مدعیان اساس زور و ناامنی را در نظام بین الملل می‌گذارند، افزود: نظام ایران نظامی صلح دوست است.


دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر با تأکید بر اینکه ما معتقد به حقوق بشر هستیم، گفت::، اما کسانی که مدعی حقوق بشر هستند، خود نقض کننده آن هستند و از آن خارج می‌شوند.


وی خطاب به سفرا و نمایندگان نهاد‌های بین المللی حاضر در این همایش افزود: بدانید یک حلقه از حلقه‌های صلح و دوستی و پیشرفت را شما باید کامل کنید و آن نجات جان انسان از مواد مخدر، این بلای خانمان سوز است.


رحمانی فضلی با طرح این سؤال که نقش کشور‌های بین المللی در مبارزه با مواد مخدر چیست؟ گفت: از سفرا و نمایندگان نهاد‌های بین المللی درخواست می‌کنم که سال آینده در این همایش گزارش از عملکرد خود را ارائه دهند.


وی با اشاره به اظهارات مدعیان مبارزه با مواد مخدر افزود: این مدعیان در دوران تحریم حتی سگ‌های موادیاب و تجهیزات مربوط به آن از جمله ایکس ری را به علت اینکه کشور ما در تحریم است در اختیار ما قرار ندادند و کمک مالی را از ما دریغ کردند.


رحمانی فضلی اضافه کرد: به عنوان مسئول ستاد مبارزه با مواد مخدر هشدار می‌دهم که اگر جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری معتقد به آرمان‌های دینی و جایگاه انسانی نمی‌خواست با مواد مخدر برخورد کند مشکلات زیادی گریبانگیر جهان می‌شد.


وی گفت:: به عنوان وزیر کشور کافی است ۲۴ ساعت از مبارزه با مواد مخدر چشم پوشی کنم که این موضوع باعث انتقال مواد مخدر به کشور‌های غربی و اروپایی می‌شود.


رحمانی فضلی با اشاره به مهاجرت مهاجران سوریه به کشور‌های اروپایی افزود: در جریان این موضوع، جهان دید که وقتی تعداد اندکی مهاجر به طرف اروپا رفت چه غوغایی ایجاد شد؟


دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: به عنوان وزیر کشور و مسئول امنیت داخلی ایران می‌گویم اگر ۲۴ ساعت چشم‌های خود را روی هم بگذارم یک میلیون پناهنده‌ای که داخل ایران هستند از مرز‌ها به سمت کشور‌های اروپایی خواهند رفت.


وی با بیان اینکه بیش از ۵۰ میلیارد دلار گردش مالی مواد مخدر است، گفت:: عمده این گردش مالی در اروپاست.


رحمانی فضلی خطاب به نمایندگان و سفرای کشور‌های حاضر در همایش و نمایندگان نهاد‌های بین المللی افزود: شما اطلاعات در خصوص مواد مخدر و قاچاقچیان در اختیار ما قرار دهید تا ما اقدام کنیم، اما تاکنون یک بند اطلاعات راجع به شبکه‌ها و قاچاقچیان و باند‌های مواد مخدر به ما داده نشده است.


وزیر کشور تصریح کرد: آماده کنترل مواد مخدر از مبدأ تا مقصد هستیم.


وی اضافه کرد: اگر ما در کشور مبدأ امنیت، توسعه و معیشت ایجاد نکنیم نمی‌توانیم جلوی پناهندگان، تروریسم، شرارت و مواد مخدر را بگیریم.


دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر ناامنی، توسعه نیافتگی و جهل را خاستگاه مواد مخدر دانست و گفت:: نقش جهان در برقراری امنیت در افغانستان چیست؟!


وی با بیان اینکه مدعیان مبارزه با مواد مخدر هنوز نیز به دنبال ناامن کردن منطقه هستند، افزود: در سوریه و عراق و یمن و حتی شرایط کنونی افغانستان چه کسانی نقش داشتند؟


رحمانی فضلی با بیان اینکه اکنون همه مسائل به سرعت بین المللی می‌شود، گفت: هر نقطه ناامن یعنی یک امکان بالقوه ناامنی در همه جهان.


منبع: صدا و سیما ۹۷٫۰۴٫۱۲

 

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=46419

برچسب ها