رئیس دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي در جشنواره پیشگیری از اعتياد كه با محوريت تحليل رواني اعتياد با بيان اينكه فروپاشي کانون خانواده، نخستين پيامد معضل اعتیاد است، گفت: کاهش امنیت اجتماعی و فرهنگی، فقر، فحشا از دیگر پیامدهای مصرف مواد مخدر در جامعه است.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی؛ ماشااله صادقي در اين جشنواره كه در آمفي تئاتر پرديس برگزار شد، ضمن هشدار به جوانان در خصوص آسیبهای مواد مخدر و مضرات آن گفت: امروزه، پدیده شوم اعتیاد بر سر هر خانواده و جامعه سایه انداخته است و همه افراد جامعه به طور مستقیم و غیر مستقیم از تبعات این پدیده رنج میبرند.
وي افزود: در مبارزه با پدیده شوم اعتیاد ضمن بررسی مشکلات و چالشهای اصلی باید جامعیت، برنامهریزی، نظارت و پیگیری را جزء اصلی برنامهها قرار داد.
رييس دبيرخانه شورا در ادامه، با اشاره به آثار متعدد جسمی و روحی اعتیاد افزود: آمار و ارقام گویای گسترش، ترویج، تغییر الگوی مصرف و دسترسی آسان به مواد مخدر است.
صادقي با اشاره به هزینههای مادی و معنوی فراوانی که نظام مقدس جمهوری اسلامی در راه مبارزه با این پدیده شوم صرف کرده، تصریح کرد: با توجه به اینکه ترویج استفاده از مواد مخدر توسط دشمنان انقلاب اسلامی به طور مستقیم و غیر مستقیم به وسیله رسانهها هدایت میشود ولی مقابله با آن نیازمند تلاشی جهادگونه است، لذا فرهنگ سازی، حساس سازی، اطلاع رسانی و ارتقای سطح آگاهی مردم در پیشگیری از اعتیاد موثر است.
وی، نخستين پيامد معضل اعتیاد را فروپاشي کانون خانواده عنوان و تصریح کرد: کاهش امنیت اجتماعی و فرهنگی، فقر، فحشا و تحمیل هزینههای گزاف اقتصادی به دولتها از دیگر پیامدهای مصرف مواد مخدر در جامعه است.
همچنين دکتر جواد صالحی فدردی در اين جشنواره به عوامل تأثیرگذار در گرایش افراد به اعتیاد اشاره كرد و اظهار داشت: در بسیاری از رفتارهای اعتیادی، ژنها و وراثت میتوانند نقش داشته باشد، به طوریکه در خانوادههایی که والدین اعتیاد به مواد مخدر دارند، فرزندان آنها بهطور ژنتیکی تمایل به مصرف مواد مخدر خواهند داشت.
وی در ادامه فرهنگ جامعه را از دیگر عوامل تأثیرگذار در گرایش به اعتیاد دانست و افزود: فرهنگ بعد وسیعی است و فرهنگ برای یک جامعه مانند شخصیت برای یک فرد میباشد، اگر در جامعهای به فرهنگ و فرهنگسازی اهمیت ویژهای داده شود و افراد آموزشهای لازم را در مورد پیشگیری از رفتارهای پرخطر اجتماعی بینند، احتمال گرایش به مصرف مواد مخدر بسیار کمتر خواهد بود.
عضو هیئت علمی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی درباره دلایل گرایش به مصرف مواد مخدر اظهار داشت: افراد به دو دلیل به مصرف مواد مخدر گرایش پیدا میکنند: در مورد اول مصرف به این دلیل صورت میگیرد که فرد میخواهد از حال بد موجود خود کم کند و برای افزایش ظرفیت تحمل خود مواد مصرف میکند.
وی افزود: مورد دوم کسانی هستند كه خیلی حال بدی ندارند ولی از حال فعلی خودشان راضی نیستند و به دنبال تنوع طلبی میباشند كه بیشتر به سمت مصرف مواد توهم زا روی میآورند و کسانی هم که به دلیل اول مواد مصرف میکنند، احتمال درمانشان نسبت به دسته دوم کمتر است.
صالحی در ادامه فقدان منابع حمایتی لازم در جوامع را از مهمترین عوامل افزایش گرایش به مواد مخدر دانست و گفت: در جوامعی که استرسهای ادراک شده بالاست و فاقد مهارتهای حل مسئله و منابع حمایتی لازم برای حل مشکلات میباشند، احتمال مصرف مواد مخدر بالاست و بهطور طبیعی گرفتاریهای اجتماعی مانند جرم جنایت، درگیریها، دزدی و طلاق بالاست.
عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی درباره عوامل کاهش گرایش به مصرف مواد مخدر اظهار داشت: موفق بودن و احساس موفقیت در زندگی داشتن یکی از قویترین و سالمترین منابع تقویتکننده است که احساس رضایت را بوجود میآورد و هر چه احساس رضایت و شادکامی درونی در انسان بالا باشد، میزان گرایش به مصرف مواد مخدر کم خواهد بود.
در پایان مراسم، به همت کانون تئاتردانشگاه فردوسی مشهد، تئاتر مفهومی با موضوع اعتیاد اجرا شد و همچنین درحاشیه این جشنواره نمایشگاه عکس با محوریت اعتیاد نیز برگزار شد.
منبع خبر: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۲/۱۰/۴