استاندار مركزي گفت: رسانه ها در كند شدن شتاب معضل اعتياد نقش مؤثري دارند و بايد در اين راستا پرچمدار باشند.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی، سيدعلي آقازاده، در جلسه شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان مركزي افزود: ادعاي ريشه كني اعتياد در دنيا و جامعه كذب است و به هيچ عنوان نمي توان آن را مهار كرد اما با كار كارشناسي و اجراي برنامه هاي هدفمند مي توان روند آن را كاهش و كنترل كرد.
وي بيان كرد: با وجود تلاش هاي گسترده در امر مبارزه با مواد مخدر در بخش هاي پيشگيري، مقابله و درمان، آمار گرايش افراد به مواد مخدر و جرايم مربوط به آن در كشور و استاان مركزي در حال افزايش است و اين به معناي بي اثر بودن نشست ها و برنامه هاي اين حوزه نيست، بلكه عمق اين معضل بالاست و شرايط جغرافيايي ايران و سود سرشار قاچاق مواد مخدر اين مشكل را دوچندان كرده است.
استاندار مركزي ادامه داد: موفقيت در امر مبارزه با مواد مخدر بدون همكاري مردم، خانواده ها و دستگاه هاي غيردولتي از قبيل تشكل ها، ميسر نخواهد شد.
وي عنوان كرد: جمهوري اسلامي ايران در طول سال هاي اخير در راه مبارزه با مواد مخدر بيش از ۳۷۰۰ شهيد و بيش از ۱۲۰۰۰ مجروح و جانباز تقديم كرده و در اين راستا بايد تمامي دستگاه ها با همكاري مردم و تشكل هاي غيردولتي بسيج شوند و امكانات لازم نيز موجود باشد تا بتوانيم در اين مبارزه و عزم ملي موفق باشيم.
آقازاده بيان كرد: معضل اعتياد در جامعه به مسايل مختلف از جمله اقتصادي، فرهنگي گستردگي افسردگي و نبود نشاط اجتماعي مربوط است كه در اين راستا خانواده نقش مهم و مؤثري را دارد و در زمينه اطلاع رساني و آگاه سازي رسانه ها به خصوص صدا و سيما بايد با حساسيت هاي خود بيش از پيش فعاليت نمايند.
در ادامه شاه محمدي، دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر گفت: بيش از ۱۵۰ برنامه بر اساس شيوه نامه ابلاغي از سوي ستاد مبارزه با مواد مخدر در هفته مبارزه با مواد مخدر در استان پيش بيني شده است كه به شرط اجراي صحيح و دقيق آن ها شاهد اطلاع رساني مناسبي خواهيم بود.
وي بيان كرد: در راستاي افزايش مراكز درماني، ايجاد ۲ مركز جديد ترك اعتياد ويژه زنان معتاد در استان به صورت جدي در دستور كار شورا قرار دارد.
برگزاری همايش پيشگيري از اعتياد ويژه دهياران شهرستانهاي تابعه استان مرکزی
دبير شورا همچین در همايش پيشگيري از اعتياد ويژه دهياران شهرستانهاي تابعه استان، ضمن تأكيد بر آموزش مباحث پيشگيري از اعتياد، همه دهياران را به امر مبارزه با مواد مخدر دعوت کرد.
نبي اله شاه محمدي در اين همايش كه با حضور نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، فرماندار، مديران دستگاههاي اجرايي و دهياران شهرستان هاي تابعه استان برگزار شد. گفت: متأسفانه شاهد روند روبه رشد آمار معتادين در سطح جامعه هستيم و سيستم مافياي مواد مخدر، با هر سليقه و سني همه اقشار جامعه را هدف قرار داده است.
وی با اشاره به اين كه اعتياد به عنوان نخستين اولويت از بين پنج آسيب اجتماعي در دستوركار نظام قرار دارد، گفت: اعتياد به مواد مخدر از مهم ترين آسيب هايي است كه مقام معظم رهبري (مدظله العالی) مبارزه با آن را اولويت نخست كشور دانسته اند..
دبیر شورا با تأكيد بر اين كه مبارزه با مواد مخدر نيازمند مشاركت همگاني و عزم ملي است، گفت: وظيفه همه ما اين است كه با حساسيت بيشتري اين موضوع را دنبال كنيم تا جامعه سالم بماند و بتواند به فعاليت اجتماعي خود به سلامت ادامه دهد.
شاه محمدی افزود: استان مركزي از حيث مهاجرپذير بودن، تنوع اقوام و قرار گرفتن در جاده ترانزيت، در معرض حمل و انتقال مواد مخدر مي باشد، از اين رو بايد با آموزش هاي لازم و تجهيز امكانات مقابله اي، امكان ورود مواد مخدر به استان را كاهش دهيم.
وی عنوان كرد: دهياران بايد در جهت روش هاي پيشگيري از اعتياد، انواع مواد مخدر، تأثيرات و عوارض آنها، آگاهي از كشت احتمالي گياهان ممنوعه و برخورد قانوني با آن ها، آموزش هاي لازم را طي كنند و به مردم منطقه مربوطه اطلاع رساني کنند.
دبیر شورا با بيان اينكه مقابله با كشت هر گونه گياهان ممنوعه بايد به طور جد انجام شود افزود: با توجه به عواقب قضايي و انتظامي كشت گياهان ممنوعه براي دهياران و اعضاي شوراي اسلامي براساس قانون مبارزه با مواد مخدر هيچ گونه سهل انگار ي از سوي آنان پذيرفته نخواهد بود.
شاه محمدی با اشاره به اينكه دهياران براساس بخشنامه استاندار ور ئيس محترم شوراي هماهنگي مسئول اجراي برنامه هاي پيشگيرانه در سطح روستاها هستند و در اين زمينه بايد پاسخگو باشند، گفت: اميدواريم با مجموعه اقداماتي كه صورت مي پذيرد شاهد كاهش گرايش به اعتياد در سطح روستاها باشيم.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی۹۷٫۰۴٫۱۱