همزمان با هفته صرفه جویی آب و هفته مبارزه با مواد مخدر ، همایش مشترک ” آب ، نبض زندگی” و دانش آموزان بعنوان سفیران مبارزه با مواد مخدر با هدف ترویج فرهنگ صحیح مصرف آب ، ترویج شعار سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر در بین دانش آموزان و اولیا در تبریز برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی، بهروز مهدوی در این همایش گفت: این روز هر ساله در تاریخ ۲۶ ژوئن به عنوان فرصتی برای ایجاد آگاهی در مورد خطرات سوء استفاده از مواد مخدر و قاچاق غیر قانونی و همچنین ارائه مواد آموزشی برای معلمان، کارکنان دولت و عموم مردم جهت گسترش این آگاهیها گرامی داشته میشود.
در این همایش شعار سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر توسط بهروز مهدوی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان به زبان اصلی برای حضار خوانده شد و توضیحات لازم ارائه گردید .
LISTEN FIRST: Listening to children and youth is the first step to help them grow healthy and safe
– اول گوش کن! گوش کردن به کودکان و جوانان گام نخست در کمک به رشد سالم و ایمن آنهاست
وی در ادامه افزود: شعار امسال با عنوان «ابتدا گوش بسپار» این واقعیت را ثابت میکند که گوش سپردن به کودکان و نوجوانان اولین گام برای کمک به آنها جهت رشد سالم و امنیت آنها در برابر همه انواع مواد مخدر و تاثیرات منفی آن است.
دبیر شورا تاکید کرد : پیشگیری میتواند با گوش سپردن به نیازهای کودکان و نوجوانان به امنیت، سلامت، تندرستی و توانایی تحقق بخشیدن به استعدادهای آنها کمک کند و سرمایه گذاری صحیح و موثر در خانوادهها، مدارس و جوامع ، باعث ایجاد جوامع بهتر خواهد شد.
مهدوی افزود : یکی از راهکارهای مؤثر در پیش گیری از اعتیاد، افزایش آگاهی خانواده ها است؛ زیرا یکی از علل اصلی اعتیاد و روی آوری به مواد مخدر، گسستگی خانواده و نظارت نداشتن این نهاد بر افراد است. والدین باید بدانند که فرزندشان هر اندازه مطمئن و صالح باشد، باز به اقتضای سن خویش و کنجکاوی، ناشی از بی تجربه بودن، ممکن است به انحراف کشیده شود.وی وظیفه دیگر خانواده را ، فراهم آوردن وسایل و زمینه های سرگرمی و فعالیت های سالم برای فرزندان دانست .
همچنین دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی در اختتامیه همایش “راه و چاه”، هنر را زیباترین و جذابترین زبان برای بیان مسائل اجتماعی خواند و گفت: در سال ۱۹۸۷ حدود۱۷۰ کشور در سازمان ملل جمع و سندی رسمی تحت عنوان C.M.O را امضاء نموده و بر اساس آن متعهد شدند در امر مبارزه با مواد مخدر ، قاچاق مواد مخدر، پیشگیری از اعتیاد و نجات جامعه انسانی همکاری بین المللی داشته باشند.
وی اضافه کرد: در شرایط حاضر موادمخدر در ردیف نفت ، اسلحه و توریسم قرار گرفته است یعنی گردش مالی حاصل از مواد مخدر با نفت ، اسلحه و توریسم یکسان است.
این مقام مسئول در ادامه ضمن اشاره به میزان بالای عرضه و تقاضای مواد مخدر خاطرنشان ساخت:متاسفانه قیمت مواد مخدر در کشورمان به دلیل همسایگی با کشور افغانستان به عنوان تولیدکننده ۸۰ درصد موادمخدر جهان ، ارزان تر از دیگر کشورهای جهان است.
به گفته ی مهدوی، در حال حاضر بیش از ۳ هزار نوع موادمخدر در دنیا وجود دارد که با تغییردر ساختارشان ، به صورت رونگردان و قرص های توهم زا عرضه گشته و با ایجاد اختلالات عصبی و روانی ، ماهیت و وجود انسانی را متلاشی و ویران می کند.
وی تاکید کرد:لابراتوارهای آمریکایی و اسرائیلی و سوداگران مرگ در افغانستان مستقر شده و با تغییر شکل موادمخدر به صنعتی و شیمیایی ، مغز انسان را هدف قرار داده اند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی اضافه کرد:به عنوان مثال ماده مخدر «ماری جوانا» در ترکیبات و اسامی مختلفی همچون گل یا قرص شادی ، قرص تفننی، قرص تقویتی، قرص حافظه،قرص دانشجویی و … جهت به دام انداختن جوانان در بازار عرضه می گردد.
وی در ادامه زبان هنر را زیباترین و جذابترین زبان برای بیان مسائل اجتماعی عنوان کرد و اظهار داشت: بر کسی پوشیده نیست که نظام جمهوری اسلامی ایران با تقدیم ۳۶۰۰ شهید و ۱۲ هزار جانباز در عرصه مبارزه با مواد مخدر اقدامات اساسی انجام داده و اخیرا نیز دولتمردان با تدوین سند ملی مبارزه با موادمخدر با رویکرد اجتماعی ، سعی در تحقق فرمایش رهبرمعظم انقلاب اسلامی مبنی بر توجه به اعتیاد به عنوان اولویت دارترین و مهمترین مسئله اجتماعی کشور دارند.
مهدوی آسیب های اجتماعی طلاق ، نزاع فردی و دسته جمعی ،خودکشی و دیگر نابسمانی های خانوادگی را مرتبط با اعتیاد عنوان کرد و گفت:در سند ملی مبارزه با مواد مخدر ، بحث عرضه – تقاضا و بحث مدیریتی به صورت شفاف بیان شده وبرای ۶۰ وزارتخانه و دستگاه و ۳ قوه نیز تعیین وظیفه و برای تمامی ادارات، سازمان ها و نهادها برنامه تعیین شده است.
وی در ادامه نقش سازمان های مردم نهاد در راستای مبارزه با اعتیاد را غیرقابل انکار توصیف کرد و افزود: در عرض چند سال گذشته ۱۰۰ سازمان مردم نهاد و ۲۷۱ مرکز سرپایی، اقامتی ، شلتر و … در رابطه با ترک و درمان معتادین تلاش های زیادی کرده اند اما کافی نیست.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی تصریح کرد:مطرح ساختن آذربایجان شرقی به عنوان استان های سفید در امر اعتیاد ، به معنای رشد منفی اعتیاد در این استان نیست چرا که طبق بررسی های موجود شاهد رشد اعتیاد در حوزه جوانان و بانوان استان هستیم.
وی همچنین اعتیاد را چهارمین بحران هزاره سوم اعلام کرد و یادآور شد:پنهان کاری در معتادین زیاد بوده و اکثر آنان از ضریب هوشی بالایی برخوردارهستند و یک فرد معتاد در مرحله اول نزدیکان و بعد دوستانش را آلوده به مواد کرده و در مرحله سوم جهت فروش و تامین مواد مورد نیازش با قاچاقچیان همدست می شود.
مهدوی در پایان با بیان اینکه مردم بزرگترین سرمایه اجتماعی مملکت هستند گفت:بدون شک با افزایش اعتماد عمومی در جامعه شاهد افزایش سرمایه اجتماعی خواهیم بود و در بحث مبارزه با اعتیاد دولت به تنهایی موفق نبوده و نیازمند مشارکت اجتماعی و همکاری مردم وخیرین بزرگوار است.
نفرات برتر جشنواره راه و چاه در تبریز انتخاب شد
جشنواره فرهنگی پیشگیری از اعتیاد با عنوان راه و چاه با معرفی نفرات برتر در تبریز به کار خود پایان داد.
در این جشنواره استانی در رشته موسیقی عاشقی ، عاشیق عبدالعلی اسکندری و عاشیق علی اصغر پورمرادیان به صورت مشترک رتبه اول، عاشیق عیوض عبادپور و عاشیق الیاس قاسم پور رتبه دوم و عاشیق ارسلان دوستی و عاشیق حسن بابائی نیز رتبه سوم را کسب کردند و سخاوت زارعی شایسته تقدیر شناخته شد.
در رشته فیلم کوتاه این جشنواره نیز رتبه اول به فیلم مرداب به کارگردانی حسین شایقی، رتبه دوم به فیلم منظر پریده رنگ تپه¬ ها به کارگردانی سیدوحید حسینی نامی و رتبه سوم به فیلم دومانلی یول به کارگردانی لعیا میرنصیری رسید.
در رشته نقاشی هیچ کدام از اثرها رتبه های اول، دوم و سوم را کسب نکردند و آثار علیرضا حسینی صدر، احمدرضا قائم امیری، امینه احمدی، آیدا سلامی، زهرا اسد نسب، سولماز وظیفه آباد، فاطمه ملک محمدپور، مهین علیوند کامرانی و پریسا شفائی شایسته تقدیر شناخته شدند.
در رشته مجسمه سازی جشنواره راه و چاه نیز آثار امید فطوره چی، حسین فلاح عدل، شاهرخ رضازاد و رامین ایرانی شایسته تقدیر شناخته شدند.
در رشته نقاشی دانش آموزی آثار هلیا سخا، رها روئین تن، پارسا امیرفرهنگی، لاوین حسین زاده اسکوئی و متین اشکی به عنوان برگزیده معرفی شدند.
در رشته عکاسی نیز مینا نوعی رتبه اول، میترا اختیاری رتبه دوم و مجید فرهمندی رتبه سوم را به دست آوردند.
در رشته کاریکاتور، رتبه اول به عاطفه یاریان، رتبه دوم به میترا آزادی و رتبه سوم به نغمه خطیب شهیدی رسید و آثار الناز تیزچنگ، مهرناز باقر حسین اوغلی، عطا رسول زاده، حسنیه اکبری کامران، سمانه امامی، حسین عبدالهی عدلی و فرناز نوایی به عنوان برگزیده معرفی شد.
در رشته کاریکاتور خردسال آثار هیچ کدام از شرکت کنندگان حایز رتبه های اول، دوم و سوم نشد و آثار هلن رشید زاده، کارینا صریرا، امیر علی نقشه گران، اسراء جورابچی، ملیسا سلیمی و ستایش معجزاتی برگزیده شدند.
رتبه اول رشته موسیقی آذربایجانی هم به قطعه ای جوانلار آماندی با آهنگ سازی و تنظیم شاهرخ پناهی فرد، رتبه دوم موسیقی ایرانی به قطعه وسوسه با آهنگ سازی و تنظیم محمد حسین درابلو و رتبه سوم به قطعه باز خواهم گشت با آهنگ سازی و تنظیم داود غفاری زاده رسید.
در رشته موسیقی روز جشنواره نیز قطعه دومانلی رویا به آهنگ سازی و تنظیم بیژن شیخ باقری رتبه اول را کسب کرد.
در رشته شعر ترکی جشنواره نیز رتبه اول به بهنام شاه نعمتی، رتبه دوم مهدیه داداشی رستمی و رتبه سوم به امین عرب زاده رسید.
در رشته شعر فارسی نیز ثریا خلیق، رتبه اول را به دست اورد ، جعفر پوررضوی دوم شد و ابراهیم قبله آرباطان و آرش توفیقی به صورت مشترک به رتبه سوم رسیدند.
جشنواره استانی پیشگیری از آسیبهای اجتماعی با عنوان «راه و چاه» دیشب همزمان با هفته مبارزه با مواد مخدر در تالار استاد صیامی مجتمع فرهنگی سینمایی ۲۲ بهمن برگزار شد.
منبع: روابط عمومی دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی۹۷٫۰۴٫۱۱