يك پژوهشگر حوزه اعتياد گفت: برنامههاي پیشگیرانه بايد هر ساله با جدیت در مدارس اجرا و به صورت فراگیر ادامه يابند.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ سهراب کریمزاده روز چهارشنبه در نشست علمي پژوهشي كه با عنوان «مقایسه اثر بخشی آموزشهای مدرسه مروج سلامت و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در رفتار دانشآموزان آموزشدیده نسبت به آموزش ندیده» در مجموعه فرهنگي شقايق برگزار شد، گفت: این مطالعه با هدف تعیین اثربخشی برنامههای آموزشی مبتنی بر استراتژی روانی ـ اجتماعی و در پیشگیری از آسیبهای ا جتماعی بهمنظور تغییر رفتار دانشآموزان دوره متوسطه استان کرمان انجام شده است.
وي افزود: پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی بود که بر روی ۴۳۰ نفر از دانشآموزان مدارس استان کرمان و با روش نمونهگیری از نوع خوشهای تصادفی ساده انجام شد و در آن دانشآموزان به دو گروه آزمایش و شاهد تقسیم شدند و تحت آموزشهای پیشگیرانه (گروه آزمایش) قرار گرفتند.
اين پژوهشگر حوزه اعتياد ادامه داد: ابزار جمعآوری اطلاعات شامل دانشآموزان و یک سری اطلاعات از طریق مدیریت مدرسه (مدیر، معاون، مربیان، مشاوران و…) بوده است.
كريمزاده گفت: يافتههاي اين پژوهش نشان داد که فعالیتهای آموزشی صورت گرفته در راستای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بر رفتار دانشآموزان کاملاً اثربخش است و تفاوت معنیداری ميان نتایج بدست آمده از دو گروه آزمایش و گواه وجود دارد.
وي تصريح كرد: گروه آزمایش رفتار مثبتتری نسبت به گروه گواه دارند و امکان گرفتارشدن به رفتارهای پرخطر برای آنان به مراتب کمتراست، لذا پیشنهاد میشود برنامههاي پیشگیرانه با شدت و جدیت هر ساله از اول مهر ماه لغایت پایان خرداد ماه در مدارس اجرا و به صورت فراگیر ادامه يابند.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر ۹۲/۱۰/۴