دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان گيلان با اشاره به افزايش توليد مواد صناعي و تغيير الگوي مصرف و توليد مواد مخدر جديد و روانگردانها و همچنین تمايل به مصرف همزمان، نسبت به كاهش سن و رشد مصرف مواد مخدر در نوجوانان و جوانان هشدار داد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گیلان؛ محمدحسين شاهكوئي در جلسهي شوراي فرعي شهرستان تالش اظهار داشت: مواد مخدر بزرگترين منكر قرن حاضر، همه ملل و كشورها را با خود درگير كرده است .
وي؛ اولويت اول كشور را حسب تاكيدات مقام معظم رهبري (مدظله العالی) و سياستهاي ابلاغي ايشان، مبارزه با اعتياد، كاهش آمار معتادين به منظور كاهش آسيب هاي اجتماعي عنوان كرد.
دبیر شورا با اشاره به پيامدهاي ناگوار ناشي از اعتياد، تصريح كرد: دولت به تنهايي قادر به مهار اعتياد نيست و همه آحاد و اقشار مردم، سمنها و بخشهاي دولتي و غيردولتي بايد در اين خصوص كمك کنند.
شاهکوئی در بخش ديگري از سخنانش گفت: ۲۲۵ ميليون نفر از جمعيت ۱۵ تا ۶۴ سال جهان براي يك بار مواد مخدر صنعتي و شيميايي را تجربه كرده و در معرض خطر قرار دارند.
وي متذكر شد: حتي يك بار مصرف مواد مخدر و روانگردان ها منجر به اعتياد مي شود .
دبیر شورا خاطرنشان كرد: ايران در صف مقدم مقابله با مواد مخدر تنها است و رشد ۲۳ درصدي مصرف مواد مخدر در سال ۲۰۱۵ ميلادي نسبت به سال ۲۰۰۶ در جهان حكايت از عدم تلاش جدي جامعه جهاني براي كنترل مصرف مواد مخدر دارد.
شاهكوئي سپس با بيان اينكه حدود ۵۰ هزار نفر معتاد در گيلان وجود دارد، اظهار داشت: تا زماني كه تقاضا وجود دارد عرضه هم وجود دارد، پس بايد به سمتي برويم كه تقاضا را كاهش دهيم.
وي همچنين افزايش ورود زنان، افراد شاغل و تحصيل كرده به چرخه اعتياد را از ديگر معضلات و بعنوان يك بحران اجتماعي برشمرد و تاكيد كرد: نشانه روي نهاد خانواده، مدارس، دانشگاهها و كاركنان محيطهاي صنعتي و كارگري از اهداف سيستمهاي هوشمند اعتياد براي نابودي نسلها ميباشد .
دبیر شورا به رشد چهار هزار و ۲۱۲ درصدي سطح زير كشت خشخاش در سال ۲۰۱۷ ميلادي نسبت به سال ۲۰۰۱ و رشد چهار هزارو ۷۶۵ درصدي ترياك در كشور افغانستان از ۱۸۵ تن به ۹ هزار تن در سال ۲۰۱۷ و رشد ۷۰۰ درصدي انواع مواد روانگردان جديد در سال ۲۰۱۷ نسبت به سال ۲۰۰۹ ميلادي اشاره و خاطرنشان كرد: امروزه مواد مخدر و روانگردانها به يك ابزار سياسي و اقتصادي در معادلات بين المللي تبديل شده است .
برگزاری نشست همانديشي مدرسان و اساتيد حوزه پيشگيري از اعتياد
نشست همانديشي مدرسان و اساتيد حوزه پيشگيري از اعتياد به مناسبت سالروز جهاني مبارزه با مواد مخدر در مجموعه فرهنگي حسينه ارشاد ادراه كل بنياد شهيد گیلان –رشت برگزار شد و كاظمي معاون تعاون و امور اجتماعي اداره كل بنياد شهيد و امور ايثارگران استان در حاشيه برگزاري نشست گفت: به استناد طرح ارائه شده در كميته فرهنگي و پيشگيري شورا و نيز همكاري اداره كل كمتيه امداد امام خميني (ره)، اداره كل بهزيستي استان، اداره كل آموزش و پرورش و معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي، نسبت به برگزاري نشست اقدام شد.
وی با اشاره به اهداف این نشست اظهار داشت: در اين جلسه درصدديم تا چگونگي نحوه آموزش به گروههاي هدف هر دستگاه و شناخت نيازهاي دو گروه هدف، افراد سالم و در معرض خطر را جهت دريافت نوع آموزش پيشگيري از اعتياد مورد بحث و بررسي قرار دهيم .
كاظمي افزود: در نظر داريم در صورت استقبال اساتيد و مدرسان اين حوزه و حمايت جدی و مالی دبيرخانه شورا، اين نشستها را بصورت فصلي و با همكاري اعضای كميته فرهنگي و پيشگيري برگزار کنیم.
برپایی نمایشگاه آموزشی در حوزه پیشگیری از اعتیاد در تالش
دبیر شورا همچنین در حاشیه افتتاح این نمایشگاه گفت: برپایی اینگونه نمایشگاهها برای آگاهی و ارتقای سطح دانش افراد جامعه بویژه والدین، نوجوانان و جوانان كه از اهداف اصلی سوداگران مرگ وقاچاق موادمخدر هستند، بسیار حائز اهمیت است.
شاهکوئی با تاکید بر انجام امور پیشگیری اولیه از اعتیاد به منظور توانمندسازی افزود: باید از همه ابزارهای آموزشی، تبلیغی و فرهنگی برای اطلاع رسانی افراد نسبت به مضرات سوء مصرف مواد مخدر و روانگردان هادر جامعه استفاده کنیم.
در حاشیه این نمایشگاه که با همکاری مرکز کاهش آسیبهای اجتماعی بهزیستی(DIC) و شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر تالش برپا شد، آزمایش رایگان، HIV ایدز، مشاوره رایگان و اطلاعرسانی در خصوص مضرات سوء مصرف انواع موادمخدر و… صورت گرفت.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گیلان۹۷٫۰۴٫۰۷