• امروز : جمعه - ۱۳ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : 9 - محرم - 1447
  • برابر با : Friday - 4 July - 2025
کل پست ها: 74021اخبار امروز : 0
5

رشد ۴۰۰ درصدی شاخص‌های حوزه پيشگيري از اعتیاد در کردستان

  • کد خبر : 46197
  • ۰۷ تیر ۱۳۹۷ - ۷:۳۹

  دبیر شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان كردستان از رشد ۴۰۰ درصدی شاخص‌های حوزه پيشگيري از اعتیاد در استان خبر داد و گفت: بيش از ۴۰ درصد جمعيت کردستان در طرح‌هاي پيشگيرانه شركت داشته و آموزش‌های لازم را فراگرفته‌اند. به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان كردستان، سليم كريمي […]

 

دبیر شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان كردستان از رشد ۴۰۰ درصدی شاخص‌های حوزه پيشگيري از اعتیاد در استان خبر داد و گفت: بيش از ۴۰ درصد جمعيت کردستان در طرح‌هاي پيشگيرانه شركت داشته و آموزش‌های لازم را فراگرفته‌اند.


به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان كردستان، سليم كريمي در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: پيشگيري از اعتیاد، مهمترين اولويت ستاد مبارزه با مواد مخدر است و حداقل مي‌بايست ۵۰ درصد از اعتبارات و توان دستگاه‌ها به این حوزه معطوف باشد.
وی با بیان اینکه سال گذشته؛ برخی شاخص‌های حوزه پيشگيري از اعتیاد، ۴۰۰ درصد رشد داشته‌اند افزود: بررسي‌ها و ارزيابي‌هاي نظارتي نشان می‌دهد که دستگاه‌هاي عضو كميته و دبيرخانه شورا اقدامات بسیار خوبی را انجام داده‌اند.


دبير شورا بیان داشت: بيش از ۴۰ درصد جمعيت استان در طرح‌هاي پيشگيرانه شركت داشته‌اند و آموزش‌های لازم را فراگرفته‌اند.


كريمي گفت: اجراي برنامه‌هاي ويژه از سوی آموزش و پرورش همچون طرح تاب‌آوري، طرح نماد براي دوره‌های دوم ابتدايي، متوسطه اول و دوم برای ۳۳۵۱۰ نفر، طرح توانمندسازي دانش‌آموزان، كاركنان و والدين متوسطه دوم برای ۶۰۷۶۵ نفر، طرح توانمندسازي رواني- اجتماعي دانش‌آموزان دوره متوسطه اول برای ۶۲۷۳۹ نفر، برگزاري جشنواره نوجوان سالم و اجرايي طرح‌هاي چهارگانه در مدارس همچون «آموزش مهارت‌هاي مراقبت از خود» ويژه دانش‌آموزان مدارس دوره ابتدايي دوم، « مدرسه اجتماع محور» در مدارس ابتدايي، متوسطه اول و دوم، «آموزش مهارت‌هاي مقابله‌اي» در مدارس متوسطه اول دولتي و برنامه «مدارس عاري از خطر» در مدارس متوسطه دوم دولتي جمعاً ۷۷۳۴۰ نفر از جمله برنامه‌های سال گذشته استان می‌باشند.


دبیر شورا افزود: سال گذشته توسط آموزش و پرورش بيش از ۷۰ درصد دانش‌آموزان در طرح‌هاي پيشگيري از اعتیاد شرکت داشته‌اند.


کریمی يادآور شد:  اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر، رويكردي است كه وزير كشور و دبيركل ستاد به منظور مردمي شدن مبارزه با مواد مخدر مطرح کرد و شورا نیز براي تحقق اين رويكرد اقداماتي از جمله معرفي سفيران اجتماعي، تقويت سازمان‌هاي مردم‌نهاد، سخنراني در مساجد و استفاده از تريبون‌هاي مساجد، ارتباط با هيئت‌هاي ورزشي و مربيان روسا و داوران و ورزشكاران براي تقويت اقدامات پيشگيري، كمك به جشنواره‌هاي مختلف هنري انجام داده است.


وی افزود: برگزاري كارگاه‌هاي آموزشي و جشنواره رسانه و كاهش آسيب‌هاي اجتماعي، استفاده از مناسبت‌هاي مذهبي و ملي با هدف تحقق رویکرد اجتماعي، اختصاص قسمت‌هاي از برنامه‌هاي تلويزيوني و راديويی به شورا، تشكيل شوراي پيشگيري در برخي بخش‌ها چون كرفتو، حسين آباد و سيروان و آموزش دهياران، روحانيون و شوراهاي روستاها از دیگر برنامه ها در این زمینه است.


دبیر شورا گفت: در همه دنيا اقدامات پيشگيري بر درمان ارجحیت دارد و تاثيرگذاري آنها به اثبات رسيده است، در كشور ما نيز برنامه‌های پيشگيري در اولويت هستند.


کریمی افزود: كارزار رسانه‌اي يكي از مواردي است كه مي‌تواند كمك زيادي به حوزه پيشگيري از اعتیاد کند، اعضاي اين شورا بر اين امر واقف هستند و تاکنون برنامه‌هاي تلویزیونی و رادیویی را با حضور كارشناسان متخصص تولید کرده‌اند. همچنین پخش انيميشن‌هاي “ديرين ديرين” با موضوع اعتياد پيش از اكران فيلم‌ها، جشنواره رسانه و كاهش آسيب‌هاي اجتماعي براي اولين بار در كشور، كمك به جشنواره‌هاي مختلف هنري، برگزاري ۳ كارگاه آموزشي توسط ارشاد اسلامي در سنندج ، سقز و قروه با حضور ۱۰۲ نفر از اصحاب رسانه و هنرمندان از جمله برنامه‌های استان در حوزه پیشگیری از اعتیاد است.


ایجاد حس مسئوليت نسبت به حوزه پيشگيري از اعتياد و آسيب‌هاي اجتماعي
دبیر شورا همچنین با حضور در دفتر “هفته نامه آوات” اجتماعی‌ شدن مبارزه با مواد مخدر را یکی از اولویت‌های مهم این شورا دانست و گفت: در این بخش رسانه‌ها می‌توانند اثرگذاری بیشتری داشته باشند، چرا که در جامعه تعلق اجتماعی نسبت به گذشته كم رنگ شده است و همه سرگرم مسائل اقتصادی و دیگر موارد زندگی هستند.


وی افزود: بودجه و اعتباري كه به استان در رابطه با پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر اختصاص داده مي‌شود، نسبت به هجمه‌هاي قاچاقچيان و عرضه كنندگان مواد مخدر، بسيار کم و ناچيز است و اين موضوع مي تواند روند پيشگيري از اعتياد را بسيار كندتر كند.


دبیر شورا افزود: تعداد اندكي از مسوولین فکر می‌کنند تنها فعاليت آنها همان خطی است که برای آنها تعریف شده در صورتی که باید در زمینه پیشگیری از اعتیاد اهتمام ویژه‌ای داشته باشند تا بتوان گام هاي موثري برداشت.


در پايان دبير شورا به پاس زحمات يكساله اين هفته نامه در راستاي فعاليت هاي موثرشان در راستاي پيشگيري از اعتياد و آسيب هاي اجتماعي با اهداء لوحي از زحمات آنان قدرداني كرد.


اهداء خون به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر در سنندج
سازمان انتقال خون مركز استان در هفته مبارزه با مواد مخدر شاهد حضور سازمان هاي مردم نهاد حوزه اعتياد، مديران كل، روئساي ادارات و تعدادي از بهبوديافتگان بود.


دبير شورا در این رابطه گفت: عليرغم كمبود اعتبارات جهت اجراي برنامه هاي هفته اما با توجه به ظرفيت ها و پتانسيل هاي استان خوشبختانه برنامه هاي خوبي تدارك ديده شده که همگی در حال اجرا هستند و برنامه اهداء خون از سري برنامه هاي هفته مبارزه با مواد مخدر بود که خوشبختانه با استقبال خوبي همراه بوده است.


وي خاطر نشان كرد: هفته مبارزه با مواد مخدر ويترين عملكرد يكساله استان به شمار مي آيد و تمامي دستگاه‌ها بايد سعي كنند هرچه در توان دارند انجام دهند و به مردم گزارش عملكرد ساليانه بدهند.


منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان كردستان۹۷٫۰۴٫۰۷

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=46197

برچسب ها