به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر ، پنج تن مواد مخدر در لرستان به آتش کشیده شد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر لرستان؛ دکتر خادمی استاندار لرستان در مراسم امحاء پنج تن مواد مخدر و روانگردان گفت: چند کانون تقویت کننده در بحث مبارزه با موادمخدر داریم که یکی از آنها قرار گرفتن در کنار کشوری است که بیشترین میزان تولید موادمخدر در جهان را دارد.
وی افزود: قرار گرفتن در مسیر ترانزیت این تولید به مصرف، یک کانون تشدید کننده برای ایران است و باید برای حل این معضل برنامه داشته باشیم.
دبیر شورا ادامه داد: در داخل کشور نیز تحریک کنندههایی برای ورود به حوزه موادمخدر وجود دارد که بخشی از آنها اقتصادی است و بسیاری از آنها ریشه در فقر و بیکاری دارد و افرادی که به حوزه عرضه ورود میکنند بخاطر مسائل اقتصادی است.
خادمی در ادامه؛ اجتماعی کردن مبارزه با موادمخدر را نکتهای مهم دانست و گفت: در این راستا باید مبارزه را به درون اجتماع بیاوریم و تقویت سازمانهای مردمنهاد برای این موضوع بسیار اهمیت دارد.
وی در حوزه اجتماعی ایجاد نشاط و امید در میان مردم را یکی از مهمترین روش های مبارزه با مواد مخدر عنوان کرد وگفت: اجتماعی شدن مبارزه با این پدیده شوم شعار اصلی دولت تدبیر و امید و وزیر کشور بوده است.
خادمی گفت: در بهکارگیری نیروها در حوزههای مختلف سابقه افراد بهبود یافته از اعتیاد نباید بهعنوان سابقه منفی لحاظ نشود بلکه این سابقهای مثبت است که یک فرد بتواند از چنین بحرانی بیرون بیایند.
خادمی با تاکید بر اینکه کسانی که از اعتیاد به مواد مخدر نجات یافته اند جامعه باید آنها را تحویل بگیرد، اظهار کرد: جامعه، دولت و دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر از این افراد حمایت کنند.
مبارزه با موادمخدر در گرو مردمی شدن امور مربوط به اين حوزه است
مجتبی بیرانوند دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر لرستان نیز بر مردمی شدن امور مبارزه با موادمخدر تاکید کرد و گفت: شهرداريها باید ۱۰ درصد از بودجه فرهنگی خود را صرف حوزه پیشگیری از مواد مخدر کنند که این موضوع در لرستان مغفول مانده است.
ویّ بیان کرد: پنجم تیرماه مصادف با روز جهانی مبارزه با مواد مخدر است و در کشور ما با توجه به حساسیتی که در این زمینه وجود دارد؛ یکم تا ششم تیر بهعنوان هفته مبارزه با مواد مخدر نامگذاري شده است. در همین راستا امسال بیش از ۷۵ برنامه متنوع در این ایام در سطح استان لرستان برگزار می شود.
دبیر شورا با بیان اینکه حدود ۴۰۰ ماده مخدر جامعه را تهدید میکنند، گفت: گاها انتقادهایی نسبت به شدت برخورد با سوداگران موادمخدر مطرح ميشود كه اين بخاطر خلا قانوني است كه دراين زمينه وجود دارد. لذا براساس دستور استاندار لرستان سندي جهت برخورد با خردهفروشان موادمخدر توسط دبيرخانه شورا در استان تهیهشده و در همین راستا فرمانداران موظف هستند؛ نقطه آلوده شهري را براساس مفاد مندرج درسند انتخاب و با استفاده از ظرفيت كليه دستگاههاي مربوطه نسبت به پاكسازي آن منطقه اقدام کنند.
بیرانوند اظهار داشت: اقداماتی که در مناطق مورد نظر هر شهرستان انجام میشود بهصورت دقیق مورد بررسی قرار خواهد گرفت و نتیجه اقدامات اعلام خواهد شد.
وي در ادامه بر مردمی کردن مسئله مبارزه با مواد مخدر تأکید کرد و گفت: در این زمینه اصحاب رسانه میتوانند سفیران اجتماعی برای شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر باشند و ما انتظار داریم با کمک این عزیزان گامهای خوبی در این راستا برداریم.
دبیر شورا یادآور شد: مسئله پیشگیری بسیار حائز اهمیت است و ما توجه ويژه اي به حوزه پيشگيري داريم چراکه معتقدیم اگر در حوزه پیشگیری عملکرد خوبی نداشته باشیم در مرحله درمان باید هزینهای بهمراتب بیشتر بپردازیم
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در لرستان به تعداد مراكز درمان اعتياد داراي مجوز اشاره نمود واظهار داشت دراستان لرستان ۱۳۹ كلينيك ترك اعتياد و ۳۶ مركز اقامتي ميان مدت داراي مجوز درحال فعاليت مي باشند .
بیرانوند از نظارت شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر بر کمپهای ترک اعتیاد خبر داد و تصریح کرد: در گذشته بعضا شاهد بروز برخی تخلفات و بدرفتاریها و یا انجام ندادن قوانین در کمپهای ترک اعتیاد بودیم که بهمنظور جلوگیری از بروز تخلفات از این پس کلیه کمپهای ترک اعتیاد و کلینیکهای استان لرستان به دوربین مداربسته که به یک سیستم واحد وصل میشوند تجهیز خواهند شد.
این مسئول از حمایت شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر از اقدامات تحقیقاتی مرتبط با این حوزه خبر داد و گفت: از پایاننامههای دوره دکترا و کارشناسی ارشد که با حوزه مواد مخدر مرتبط باشند حمایتهای لازم را انجام داده و بخشی از هزینههای آن را نیزستاد متقبل خواهد شد .
وی خاطرنشان کرد: بهمنظور ارزیابی دقیق عملکرد دستگاههای مختلف در حوزه پیشگیری از مواد مخدر از این پس هر برنامهای که در این راستا در دستگاههای اجرایی صورت گیرد باید با نظارت این شورا صورت گرفته و نماینده اين شورا در محل اجرای برنامه حضور داشته باشد.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر لرستان۹۷٫۰۴٫۰۵