دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی به ايراد سخنراني قبل از خطبه هاي نماز جمعه شهرستان خمین پرداخت و خواستار افزايش مشاركت و همكاري هاي كليه آحاد جامعه در راستاي مبارزه با مواد مخدر و پيشگيري از اعتیاد شد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی؛ نبي اله شاه محمدي با حضور در نماز پرشكوه جمعه شهرستان خمين (زادگاه بنيان گذار جمهوري اسلامي ايران) ضمن اعلام اقدامات صورت پذيرفته در پنج سال اخير ۱۳۹۲ الي ۹۷ در سطح كشور توسط دولت، در حوزههاي مقابله با عرضه، فرهنگي و پيشگيري، درمان و كاهش آسيب هاي ناشي از اعتياد، صيانت و حمايت اجتماعي و توسعه مشاركت هاي مردمي، به وضعيت منطقه و وضعيت ملي كشور پرداخت و تاکید کرد: با هم افزايي و همدلي می توانیم با اعتیاد به مواد مخدر مبارزه کنیم.
وی گفت: افزايش ۳۰ درصد تعداد عملياتهاي مقابلهاي عليه قاچاقچيان، افزايش ۲۴ درصدي سلاحهاي مكشوفه از قاچاقچيان، افزايش ۱۴ درصدي انواع مواد مخدر مكشوفه، آموزش بيش از ۱۶ ميليون خانواده، فعاليت بيش از ۹۰۰۰ مركز مجاز دولتي و غير دولتي در عرصه درمان و كاهش آسيب، پذيرش بیش از ۸۲۰ هزار نفر معتاد متقاضي درمان در مراكز مجاز درمان و كاهش آسيب، آموزش فنی و حرفهای بيش از ۱۹۵ هزار نفر از معتادان بهبوديافته، فعالیت قریب به۲۴۰۰ سازمان مردمنهاد در عرصه درمان، كاهش آسيب، فرهنگي و پيشگيري، توانمندسازي و اشتغال معتادان بهبود يافته از جمله توفیقات نظام در عرصه مبارزه با مواد مخدر بوده است.
دبیر شورا اظهار كرد: با توجه به اینکه در سال ۹۶ نیز بیش از ۷۰۰۰کیلو گرم انواع مواد مخدر کشف شده توانستهایم قریب به بيش از ۳۰۰ هزار نفر در حوزه پیشگیری وبيش از ۳۰ هزار نفر را در حوزه درمان توانمند و درمان کنیم.
شاه محمدی با اشاره به اهمیت تشکل های غیر دولتی افزود: برنامه دبيرخانه شورا این است که بسیاری از پروژه ها را در چارچوب قانون به بخش غیر دولتی واگذار نمائیم.
وی در ادامه به اقدامات مهم و مؤثر سال ۹۶ و سه ماهه سال جاري توسط دبيرخانه شورا اشاره نمود و گفت: تعامل دستگاه هاي اجرايي استان با دبيرخانه شورا در پيشبرد اهداف و برنامه ها مطلوب بوده است و امیدواریم با ورود كليه مسئولين استاني، نخبگان و اصحاب انديشه، مراكز علمي و دانشگاه، خيرين، سازمان هاي مردم نهاد و ساير افراد جامعه با دغدغه مستمر و مشاركت مؤثر و حداكثري در جهاد مقدس امر مبارزه با مواد مخدر به خصوص پيشگيري اوليه از اعتياد، شاهد اقدامات شايسته تري باشيم و زمينه براي تحقق فرامين رهبر معظم انقلاب اسلامي مبني بر كاهش ۲۵ درصدي اعتياد در طول برنامه ششم توسعه (۱۳۹۷ الي ۱۴۰۰) در سطح استان فراهم شود.
وي در پايان اظهار امیدواری کرد که خیرین بتوانند در این عرصه وارد شوند تابا استفاده از ظرفيت این دسته از افراد با کمک دولت معظل اعتیاد در کشور را حل کنیم.
حمایت از معتادین بهبودیافته و ایجاد اشتغال برای آنان از اولویت های دبیرخانه شورا است
همچنین نبي اله شاه محمدي در جلسه آموزشی ويژه دهياران و اعضاي شوراي اسلامي شهرستان کمیجان، با اشاره به اين كه اعتياد به عنوان نخستين اولويت از بين پنج آسيب اجتماعي در دستور كار نظام قرار دارد، گفت: اعتياد به مواد مخدر از جمله مهم ترين آسيب هايي مي باشد كه مقام معظم رهبري نيز مبارزه با اين بلاي خانمانسوز را اولويت نخست كشور دانسته اند.
وی با تأكيد بر اين كه مبارزه با مواد مخدر نيازمند مشاركت همگاني و عزم ملي است، گفت: وظيفه همه ما اين است كه با حساسيت بيشتري اين موضوع را دنبال كنيم تا جامعه سالم بماند و بتواند به فعاليت اجتماعي خود به سلامت ادامه دهد.
دبير شورا افزود: روستاها از اهمیت فوق العاده ای برخوردارند و از این رو باید دهیاران به نمایندگان عالی دولت در سطح روستا حساسیت بیشتری در اجرای تمامی برنامه های مبارزه با مواد مخدر در ابعاد مقابله، درمان و پیشگیری معمول دارند و توانمندسازي ساكنين روستاها و مصون سازي آنان در برابر اعتياد يكي از اهداف دبيرخانه شوراي هماهنگي استان است.
شاه محمدی عنوان كرد: دهياران بايد در جهت روش هاي پيشگيري از اعتياد، انواع مواد مخدر، تأثيرات و عوارض آن ها، آگاهي از كشت احتمالي گياهان ممنوعه و برخورد قانوني با آن ها ، آموزش هاي لازم را طي كنند و به مردم منطقه مربوطه اطلاع رساني نمايند.
وي با بيان اينكه مقابله با كشت هر گونه گياهان ممنوعه بايد به طور جد انجام شود، افزود: با توجه به عواقب قضايي و انتظامي كشت گياهان ممنوعه براي دهياران و اعضاي شوراي اسلامي براساس قانون مبارزه با مواد مخدر هيچ گونه سهل انگاري از سوي آنان پذيرفته نخواهد بود.
دبیر شورا افزود: امروز دشمن در صدد است با استفاده از ترويج گل در بين جوانان و تشويق آنان به مصرف اين ماده روانگردان نظام اجتماعي جامعه را با مشكل مواجهه سازد.
وی با بيان اينكه هرگونه فعاليت مراكز مجاز درماني صرفاً بايد با مجوز دانشگاه علوم پزشكي و يا بهزيستي باشد، ابزاز داشت: دهياران بايد با هوشياري كامل از اجازه فعاليت مراكز غير مجاز در سطح روستاها اقدام کنند.
دبیر شورا با بيان اينكه فرماندار به عنوان رئيس شوراي هماهنگي همواره حمايت هاي لازم را از دستگاه ها در جهت پيشبرد سياست هاي كلي نظام در جهت مبارزه مؤثر با مواد مخدر داشته است، گفت: ما به عنوان دبيرخانه شورا از برگزاري كلاس هاي آموزشي در محيط هاي مختلف استقبال مي كنيم به خصوص آن كه اگر جامعه هدف متشكل از زنان و نوجوانان باشد.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی۹۷٫۰۴٫۰۳