• امروز : دوشنبه - ۲۲ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 15 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Monday - 12 May - 2025
کل پست ها: 73634اخبار امروز : 10
6

اشتغال پایدار حلقه مفقوده اعتیاد است

  • کد خبر : 45878
  • ۰۲ تیر ۱۳۹۷ - ۷:۰۱

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی اشتغال پایدار را حلقه مفقوده اعتیاد دانست و بر ضرورت برورود جدی خیرین به حوزه کاهش آسیب های اجتماعی علی الخصوص کاهش اعتیاد در جامعه تاکید کرد. به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان شرقی؛ مهروز مهدوی در نشستی خبری با […]


دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی اشتغال پایدار را حلقه مفقوده اعتیاد دانست و بر ضرورت برورود جدی خیرین به حوزه کاهش آسیب های اجتماعی علی الخصوص کاهش اعتیاد در جامعه تاکید کرد.


به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان شرقی؛ مهروز مهدوی در نشستی خبری با اصحاب رسانه گفت: به منظور اعلام عزم سیاسی ملت‌ها در امر مبارزه با مواد مخدر ، کنفرانس بین‌المللی مبارزه با اعتیاد و قاچاق مواد مخدر در شهر وین تشکیل شد و در آن سندی با عنوان C.M.O به تصویب کشورهای شرکت‌کننده رسید.


وی افزود: در این سند ضمن تعیین خط مشی اقدامات در امر کنترل مواد مخدر از سوی کشورهای شرکت‌کننده، آنان نسبت به اقدامات بین‌المللی در خصوص مبارزه با قاچاق مواد مخدر متعهد شدند؛ بدین ترتیب سالروز تصویب سند C.M.O یعنی۲۶  ژوئن برابر با ۵ تیر به عنوان روز جهانی مبارزه با مواد مخدر نامگذاری شد.


تقدیم ۳۶۰۰ شهید در راه مبارزه با مواد مخدر در کشور جمهوری اسلامی ایران
بهروز مهدوی در ابتدای سخنان خود با اشاره به تقدیم ۳۶۰۰ شهید در راه مبارزه با مواد مخدر در کشور جمهوری اسلامی ایران گفت: بدون تردید جامعه سالم ، رشد اقتصادی ، تحقق عدالت و پیشرفت، نیازمند انسانی سالم بوده و طبق باور ما انسان سالم محور توسعه است ، برهمین اساس نظام جمهوری اسلامی ایران نجات افراد و خانواده های گرفتار در اعتیاد را سرلوحه امور خود قرار داده است.


اعتیاد ، اولویت دارترین آسیب اجتماعی مطرح در سطح کشور
وی اعتیاد را اولویت دارترین آسیب اجتماعی مطرح در سطح کشور عنوان کرده و افزود: طبق بررسی های موجود ۶۵ درصد آسیب های اجتماعی کشور اعم از طلاق، خودکشی، نزاع های فردی و جمعی به طور مستقیم و غیرمستقیم با اعتیاد در ارتباط است.


به گفته مهدوی « اول گوش کن؛ گوش کردن به کودکان و جوانان گام نخست در کمک به رشد سالم و ایمن آن هاست» به عنوان شعار امسال روز جهانی مبارزه با مواد مخدر انتخاب شده است.


وی در ادامه با اشاره به تدوین سند ملی مبارزه با مواد مخدر با رویکرد اجتماعی و با استفاده از کارشناسان زبده کشور ابرازداشت: در این سند برای بیش از۶۰ دستگاه ، سازمان و نهاد تعیین برنامه و برای ۳۷ دستگاه نیز برنامه عملیاتی تدوین شده و براساس آن، تا پایان برنامه پنج ساله ششم توسعه ، بایستی اعتیاد در کشور۲۵درصد کاهش یابد .


دبیر شورا با بیان اینکه کاهش ورود مواد مخدر به کشور ، کاهش دسترسی مردم به مواد مخدر و کاهش ارتکاب جرائم به عنوان ۳ هدف عمده در جهت کاهش عرضه مواد مخدر در سند ملی مطرح شده است گفت: همچنین کاهش نرخ بروز اعتیاد ، کاهش نرخ شیوع اعتیاد و افزایش نرخ مانایی در درمان از جمله اهداف کاهش تقاضای مواد مخدر می باشد.


لزوم افزایش ۵۰ درصدی توان مدیریتی در بخش های مدیریتی
مهدوی در ادامه به مسائل مدیریتی و فرابخشی به عنوان سومین هدف سند ملی اشاره و اضافه کرد: براین اساس بایستی ۵۰ درصد توان مدیریتی در بخش های مدیریتی نسبت به سال های گذشته افزایش یابد که برای این امر وزارتخانه ها و دستگاه های اجرایی موظف به بسیج تمام امکانات و ارائه توانمندی های علمی ، اجرای پژوهش های کاربردی و علمی و راه اندازی واحدهای تخصصی تر در امر مبارزه با اعتیاد شده‌اند.


وی خاطر نشان ساخت: حضور سازمان‌های مردم‌نهاد و اجتماع محور، استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و موسسات آموزش عالی و مدارس کشور و برگزاری نمایشگاه پیشگیری از اعتیاد با حضور دستگاه های اجرایی ذیربط جهت ارائه عملکرد و بیان برنامه های آتی در حوزه مبارزه با مواد مخدر در سند ملی مبارزه با مواد مخدر مورد تاکید قرار گرفته است.


مهدوی همچنین برگزاری نمایشگاه پیشگیری از اعتیاد در باغ گلستان تبریز، ایجاد زنجیره انسانی در میادین، تهیه و پخش فیلم کوتاه،اجرای تئاتر خیابانی، ورود به بحث اشتغال و استفاده از ظرفیت کارآفرینان در راستای اشتغال پایدار بهبود یافتگان، اجرای برنامه های ورزشی همچون دوچرخه سواری، پیاده روی و کوهپیمایی خانوادگی، دومیدانی و دیگر ورزش‌های مفرح با شعار «جامعه سالم و عاری از اعتیاد» ، بازی های بومی – محلی، اجرای برنامه های شاد ونشاط آور ،همایش صیانت و گفتمان سازی ، قرائت بیانیه سالروز جهانی مبارزه با موادمخدر ، جشنواره ورزشی بهبودیافتگان از مواد مخدر ، جشنواره راه و چاه و…. را از جمله برنامه های هفته مبارزه با مواد مخدر در استان عنوان کرد.


این مقام مسئول در ادامه به ارائه آمار دو ماهه سال ۹۷ نسبت به مدت مشابه سال گذشته پرداخت و گفت: در حوزه مقابله با عرضه مواد مخدر، عملیات و درگیری مسلحانه با افزایش ۲۶ درصدی از ۷۵۲ مورد در دو ماهه ۹۶ به ۸۴۸ مورد در دو ماهه ۹۷ افزایش یافته و کشف مواد مخدر نیز نشانگر افزایش ۱۳درصدی است.


وی اظهار داشت: همچنین تعداد دستگیرشدگان در ارتباط با مواد مخدر کشف شده با تغییر ۴۰ درصدی از ۴۲۶۶ نفر در دو ماهه سال ۹۶ به ۵۹۷۵ نفر در دو ماهه سال جاری و پاکسازی نقاط آلوده نیز ۶ درصد افزایش یافته است.


مهدوی از برگزاری ۹۸۱ همایش و۶۳۴ کارگاه آموزشی برای معلمین ، مدیران ، مشاوران و مربیان مدارس در سال گذشته خبر داد و یادآور دش:طبق آخرین آمار ، نرخ شیوع اعتیاد در سطح کشور ۱٫۲ درصد در حوزه عمومی و ۲۵ درصد در حوزه کارگری می باشد.


وی تریاک، هروئین و شیشه را بیشترین مواد مخدر پرمصرف در استان دانست و گفت:براساس آخرین شیوع شناسی صورت گرفته شیوع مصرف قلیان ۱۲ درصد، سیگار ۱۹٫۲ درصد و الکل ۶ درصد می باشد.


راه اندازی قریب الوقوع واحد بانوان در مرکز ماده ۱۶ تبریز
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی،در بخش دیگری از این نشست در پاسخ به سئوالی در خصوص آخرین وضعیت مرکز ماده ۱۶ تبریز ، از راه اندازی قریب الوقوع واحد بانوان در مرکز ماده ۱۶ خبر داد و گفت:هم اکنون ۴۳۰ نفر معتاد خیابانی در این مرکز نگهداری می‌شود که بعد از سم زدایی و درمان، در کارگاه های مختلف اشتغال و مهارت آموزی حضور پیدا کرده و مراقبت‌های بعد از بهبود از طریق دانشگاه علوم پزشکی ، سازمان بهزیستی و سازمان های مردم نهاد صورت می پذیرد و طبق بررسی انجام شده بیش از ۶۰ درصد بهبودیافتگان ، دیگر به این مرکز بازنمی گردند.


ضرورت ورود جدی خیرین به امر مبارزه با مواد مخدر
وی همچنین با ابراز تاسف از مشارکت ضعیف خیرین در حوزه سلامت جامعه و مبارزه با اعتیاد تصریح کرد:در حال حاضر ۲۰میلیون نفر یعنی ۲۵ درصد جمعیت کشور درگیر مواد مخدر هستند که رفع این معضل نیازمند ورود و دخالت جدی خیرین در حوزه کاهش آسیب های اجتماعی و مبارزه با اعتیاد به عنوان مهمترین آسیب اجتماعی کشور می باشد .


اشتغال پایدار ، حلقه مفقوده اعتیاد است
این مقام مسئول اشتغال پایدار را حلقه مفقوده در بحث اعتیاد دانست و افزود:بدون شک اگر بهبودیافتگان از مواد مخدر شغل ثابت و پایداری داشته باشند با سرگرم شدن به آن و ایجاد پشتوانه مالی مناسب ، دیگر سمت مواد مخدر سوق پیدا نمی کنند.


وی با تاکید بر اینکه نباید به معتاد به عنوان یک مجرم نگاه کنیم گفت:بایستی به معتاد به عنوان فردی بیمار و نه مجرم در جامعه نگاه کرده و تمام تلاشمان را برای بهبودی اش به کار گیریم.


مهدوی در پاسخ به سئوالی در خصوص تعداد زندانیان مواد مخدر خاطر نشان کرد:در حال حاضر ۶۰ درصد زندانیان استان به دلیل مواد مخدر در زندان به سر می برند.


 وی در پایان با اعلام آمادگی جهت شفاف سازی نحوه مدیریت حساب موسسه خیریه «نجات سبز» خاطر نشان ساخت: مردم و خیرین عزیز می توانند با واریز کمک های خود به شماره حساب ۲۳۰۵۳۴۹۲۲ بانک رفاه به نام موسسه نجات سبز در جمع آوری معتادان متجاهر از سطح شهر و مبارزه با شیوع اعتیاد در جامعه نقش آفرین باشند.


منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان شرقی۹۷٫۰۴٫۰۲

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=45878

برچسب ها