وزير كشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ديدار با معاون دبير و مدير اجرايي دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل با بيان اينكه سازمان ملل به جدی بودن ایران در مبارزه با مواد مخدر واقف است، گفت: طي دو هفته اخير ۳۲ تن انواع مواد طي دو هفته اخير در مرزهاي شرقي كشور به خصوص مرز مشترك با پاكستان كشف شده است.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ مصطفی محمدنجار در اين ديدار كه در محل دفتر مطالعات وزارت امور خارجه و در حاشيه ششمين اجلاس وزراي ابتكار سه جانبه برگزار شد، گفت: وضعيت كشت و توليد مواد مخدر در افغانستان همچنان نگرانكننده است و متاسفانه كشور جمهوري اسلامي ايران بيشترين آسيب را از اين ناحيه متحمل شده است.
وي با اشاره به کشفیات اخير مواد مخدر در ايران گفت: طی دو هفته اخیر، مجموعاً ۳۲ تن انواع مواد مخدر در مرزهاي شرقي كشور به خصوص مرز مشترک با پاکستان توسط ايران کشف شده كه ۲۸ تن آن مواد مخدر سالم و ۴ تن مابقي مواد مخدر سوخته بوده و همچنين تعدادي از قاچاقچيان زخمي، كشته و دستگير شدهاند و ۱۷ دستگاه از خودرور آنان متوقف و ضبط شده كه جزئيات به دفتر سازمان ملل در تهران ارسال شده است.
دبيركل ستاد با بیان اینکه سازمان ملل به جدی بودن ایران در مبارزه با مواد مخدر واقف است، گفت: ما از بهانهتراشی غربیها دلسرد نمیشویم و با اتکا به امکانات کشور خود، بیشترین مواد مخدر را کشف خواهيم كرد؛ اما نباید مسوولیت سایرین در امر مبارزه با مواد مخدر فراموش شود.
محمدنجار از حمایتهای انجام شده از سوی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC) در خصوص ابتکار سه جانبه، از جمله تقويت مركز تبادل اطلاعات منطقهاي JPC و دفاتر مرزي قدرداني كرد و گفت: محل جدیدی را برای این مركز اختصاص دادهایم كه تجهيز آن، موجب كارآيي و اثربخشي اقدامات مركز خواهد شد.
وی افزود: اگر چه JPC در همین مدت کوتاه کارنامه درخشانی داشته و نسبت به آینده آن نیز بسیار خوشبین هستيم، ولی شرط موفقیت کامل آن منوط به حمایت و پیگیریهای بیشتر دفتر UNODC است تا این نهاد از فاز عملیات همزمان به سوی عملیات مشترک مبتنی بر اطلاعات كنترل دليوري حرکت کند.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنین از مدیر اجرایی UNODC برای دیدار مجدد از ایران و بازدید از مرزهای غربی کشور دعوت کرد.
ايران منعكسكننده مفهوم واقعي مبارزه با مواد مخدر در جهان است
همچنین یوری فدوتف معاون دبير و مدير اجرايي دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل در اين ديدار، ضمن قدردانی از ایران برای سازماندهی و برنامهریزی ششمین اجلاس وزرای ابتکار سه جانبه، گفت: اميدوارم اين اجلاس به دستاورد مهم ديگري برای حمایت شرکای دیگر ابتکار سه جانبه تبديل شود.
وی از ایران برای حمایت و همكاري با دفتر UNODC قدردانی کرد و افزود: اين دفتر تلاش میکند تا نقش حمایتکنندهاي برای ایران و ابتکار سه جانبه داشته باشد و مشاركت ديگر كشورها را در كمك به مبارزه با مواد مخدر جلب نمايد.
معاون دبيركل سازمان ملل در ادامه با بیان اینکه دفتر UNODC از نقش پیشروی جمهوري اسلامي ایران در مبارزه با مواد مخدر استقبال میکند، اظهار داشت: سازمان ملل همواره در تمامی گزارشات خود بر نقش پیش روی ايران در اين مبارزه، کشفیات بيشمار مواد مخدر از جمله هروئین، تریاک و حشیش و پرداخت هزينههاي هنگفت ايران در راه مبارزه تاكيد دارد؛ چرا كه ايران منعكسكننده مفهوم واقعي مبارزه با مواد مخدر در جهان است.
فدوتف ادامه داد: من معتقدم اطلاعیه نهایی وزرای سه جانبه كه در اجلاس ششم وزاري ابتكار سه جانبه امضاءخواهد شد، اساس خوبي براي تقويت همكاريها خواهد بود.
وي با اشاره به مركز تبادل اطلاعات منطقهاي JPC گفت: به حقيقت اين مركز يك كار گروهي در منطقه در زمينه مبارزه با مواد مخدر است و همچنين سه كشور توجه داشته باشند كه در آينده عملیات مشترکشان به صورت کنترل دلیوری صورت بگیرد.
منبع خبر: وابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۲۹/۹/۹۱