دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی گفت: پشتوانه زندگی ما مسلمانان، پشتوانه دینی است به طوری که با دوری جستن از آن، با مشکلات عدیدهای در عرصههای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و… روبرو میشویم.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی؛ بهروز مهدوی در نشست تخصصی کارشناسان فرهنگی و پیشگیری اولیه از اعتیاد و سمنهاي فعال، با بیان ایت مطلب گفت: دنیای امروز، عرصه رقابت و ظلم است. سوداگران مواد مخدر با ورود به عرصههای اقتصادی، صرفا به فکر اعتیاد مردم نیستند بلکه درصدد افزایش گردش مالی مواد مخدر میباشند.
وی؛ گردش اقتصادی مواد مخدر را بیشتر از سایر عرصهها همچون صنعت، معدن و توانمندیهای بشری خواند و با فاجعه خواندن این امر یادآور شد: در واقع مواد مخدر در مواد معروفی همچون حشیش، تریاک، شیشه و … خلاصه نمیشود بلکه بایستی گردش مالی ناشی از دیگر مواد مخدر صنعتی و دارویی را نیز به این چرخه اضافه کنیم.
این مقام مسئول، با ابراز تاسف از اینکه انواع روانگردانها، داروهای توهمزا و … اسبابی هستند که نسل پویای جامعه را از خود بیخود کرده و به مصرف کننده صرف تبدیل میکند، اظهار داشت: تجربه نشان داده است که ریشهکنی مواد مخدر با مردمی و اجتماع محور کردن این امر، به راحتی میسر بوده و صرفا با حضور دولت قابل تحقق نیست.
مهدوی اضافه کرد: بدون شک تشکلها، سازمانهای مردمنهاد و موسسات فرهنگی و اجتماعی کانالهای رسمی و مجوز داری است که میتوانند در عرصه مبارزه با اعتیاد ورود جدی و تاثیرگذاری داشته باشند.
وی تصریح کرد: سازمانهای مردمنهاد با زبان مردم آشنا بوده و راحت تر از دولت و حاکمیت میتوانند در امر مبارزه با اعتیاد ورود کرده و نتایج خوبی بدست آورند.
مهدوی در ادامه از ادغام مجمع سلامت محله خبر داد و گفت: نمی خواهیم این مجمع تنها مختص حوزه بهداشت و درمان باشد، بلکه در تلاشیم مجموعهای از ریش سفیدان، هنرمندان، پزشکان و …در آن مجمع جمع شده و با اعتماد سازی در بین مردم نسبت به آسیب شناسی مسائل اقدام نماییم.
وی در ادامه، با انتقاد از ضعف موجود در همبستگی اجتماعی اظهار داشت:متاسفانه در جامعه امروزی، ارتباطمان با اطرافیان و دیگر افراد جامعه بسیار کمرنگ شده است ، این در حالی است که کاهش همبستگی اجتماعی ، افزایش میزان خودکشی ، اعتیاد ، طلاق و نابسامانی های خانوادگی را به دنبال دارد.
دبیر شورا اضافه کرد: اینکه یک ازدواج از هر سه ازدواج در تبریز و دو ازدواج از هر ۳ ازدواج در تهران به طلاق ختم میشود، همگی به دلیل ضعف همبستگی اجتماعی است.
مهدوی در خصوص خودکشی ناشی از شرایط آنومیک تاکید کرد: در شرایط آنومیک فشار اقتصادی ، اجتماعی و نابسامانی های عمومی به حدی می رسد که فرد تمام راه ها را مسدود و بی نتیجه تصور کرده و در نهایت اقدام به خودکشی می کند.
وی با تاکید بر ضرورت افزایش همبستگی و مسئولیت اجتماعی در جامعه خاطرنشان ساخت: زندگی آپارتمان نشینی با فرهنگ ایرانیان همخوانی ندارد؛ چگونه است که در جامعه یهودی به دلیل همبستگی اجتماعی سائل و گدایی در جامعه مشاهده نمیشود در حالیکه در کشور ما به دلیل ، اندیشه های جزیرهای شاهد بروز مشکلات عدیدهای در جامعه هستیم.
این مقام مسئول در ادامه سخنان خود به سند ملی مبارزه با اعتیاد اشاره کرد و افزود: در این سند وظایف دستگاهها و ادارات در طول ۵ سال مشخص و کاهش ۲۵ درصدی میزان اعتیاد تا پایان برنامه ششم توسعه مدنظر قرار گرفته شده است.
مهدوی با بیان اینکه خوشبختانه استان آذربایجان شرقی جزء استانهای سفید از لحاظ تعداد معتادین در سطح کشور به شمار می رود یادآور شد: طبق بیانات رهبر معظم انقلاب از مجموع ۵ آسیب اجتماعی مهم کشور ، اعتیاد اولویت دارترین آسیبی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی در ادامه با اشاره به نامگذاری ۱ الی ۷ تیر به عنوان هفته مبارزه با مواد مخدر در سطح کشور و ۵ تیر مصادف با ۲۶ ژوئن به عنوان روز جهانی مبارزه با مواد مخدر در سطح جهان گفت: ورود سازمان های مردم نهاد به امر مبارزه با اعتیاد، برپایی نمایشگاه بزرگ مبارزه با اعتیاد در باغ گلستان تبریز جهت نمایش اقدامات انجام شده و برنامه های پیش روی دستگاه های اجرایی در حوزه مبارزه با اعتیاد، برگزاری برنامه های جنبی همچون موسیقی و کارگاه آموزشی، ورود بخش خصوصی جهت اشتغال بهبودیافتگان از مواد مخدر، اجرای مسابقات مختلف ورزشی همچون پیاده روی و کوهیپمایی خانوادگی و دوچرخه سواری، اجرای بازیهای بومی محلی و دیگر برنامه های شاد و مفرح و اکران فیلم تبریز ۲۰۱۸ از جمله برنامه هایی است که در هفته مبارزه با مواد مخدر اجرا خواهد شد.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی۹۷٫۰۳٫۳۰