سرپرست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی از کاهش شیوع اعتیاد در استان خراسان رضوی در اثر اقدامات فرهنگی پیشگیری خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی، وحید اشرفی در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گفت: بر اساس نتایج شیوع شناسی وضعیت اعتیاد در کشور در سال ۱۳۹۰ که توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام شد، درصد شیوع اعتیاد در جمعیت ۱۵ – ۶۴ سال کشور برابر ۲٫۶ درصد و در استان خراسان رضوی برابر با ۲٫۸ درصد بوده است که این مقادیر در شیوع شناسی سال ۱۳۹۴ به ترتیب به ۵٫۴ و ۲٫۷ درصد تغییر یافته است.
وی افزود: به عبارتی علیرغم افزایش ۱۰۰ درصدی شیوع اعتیاد در کشور، شاهد کاهش شیوع اعتیاد در استان بودیم که نتیجه اقدامات فرهنگی پیشگیری و آموزش های عمومی سراسری در محیط های مختلف آموزشی، کارگری و اداری، محلات و خانواده طی سالهای گذشته می باشد.
سرپرست شورا بیان داشت: درخواست اقدام موثر برای پیشگیری از مصرف ریتالین در فصل امتحانات در محیط های دانشگاهی و دانشجویی،پیشنهاد آموزش مهارت های زندگی در سرفصل و محتوای آموزشی غنیسازی اوقات فراغت دانشآموزان ،پاکسازی حریم مدارس استان خراسان رضوی از خرده فروشان و عرضهکنندگان موادمخدرو روان گردان، برگزاری نخستین دوره جشنواره و مسابقات بومی محلی شرق کشور با حضور ۷۵۰ ورزشکار از ۶ استان شرق کشور با شعار ورزش آری اعتیاد هرگز از دیگر اقدامات پیشگیرانه در سال جاری می باشد.
اشرفی افزود: در سال ۱۳۹۶ بیش از ۳۲ تن انواع مواد مخدر و روانگردان در استان کشف و ضبط گردید که نسبت به سال قبل ۹ درصد افزایش داشته است که بیشترین موادمخدر و روانگردان مکشوفه به ترتیب تریاک (۷۷ درصد)، حشیش (۱۱ درصد)، هروئین (۹ درصد)، مرفین (۲ درصد) و شیشه (۱ درصد) می باشد.
وی گفت: طی سال گذشته تعداد ۵۷ باند قاچاق مواد مخدر و روانگردان منهدم و تعداد ۱۲۵۰۰ نفر قاچاقچی و خرده فروش مواد مخدر و روانگردان دستگیر و بیش از ۸۰۰ مورد عملیات و درگیری منجر به هلاکت ۸ نفر از قاچاقچیان مسلح شده است همچنین تعداد ۸۵۰۰ نفر معتاد متجاهر جمع آوری و به مراکز ماده ۱۶ ارجاع شده اند.
سرپرست شورا با اشاره به اهم اقدامات حوزه درمان، کاهش آسیب و حمایت های اجتماعی طی سال ۱۳۹۶گفت: بیش از ۱۰۰ هزار نفر در ۷۵۰ مرکز درمان اعتیاد ماده ۱۵ تحت پوشش درمان غیربستری و نگهدارنده با دارو قرار گرفتند که در راستای گسترش خدمات درمان اعتیاد برای کلیه اقشار، پوشش بیمه درمان اعتیاد برای ۶۹۰۰ نفر از بیماران نیازمند و عقد قرارداد بیمه سلامت با تعداد ۷۸ مرکز درمان و کاهش آسیب اعتیاد صورت گرفت.
مهدوی برگزاري ۲۶ كارگاه آموزشي توسط سازمانهاي مردم نهاد در محلات حاشيه شهر مشهد ، تهیه و توزیع ۲۳۰۰ بسته آموزشی پیشگیری از اعتیاد ، ایجاد ۱۴ كارگاه اشتغال براي بهبود يافتگان و برپايي ۱۱ جشنواره و نمايشگاه تخصصي تولیدات بهبودیافتگان را از اهم اقدامات صورت گرفته حوزه مشارکت های مردمی و سازمانهاي مردم نهاد در سال جاری دانست.
وی با اشاره به ۷ راهبرد مورد تاکید استاندار در سال ۱۳۹۷ ابراز امیدواری کرد که با اجرای فعالیتهای پیش بینی شده در اسناد بالادستی حوزه مبارزه با مواد مخدر و برنامه های پیشگیرانه در کانون های هدف پیشگیری از اعتیاد و کاهش آسیب اعتیاد با بهره گیری از ظرفیت سازمان های مردم نهاد، شاهد مصون سازی آحاد جامعه در پایتخت معنوی ایران زمین باشیم.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی۹۷٫۰۳٫۳۰