یک پژوهشگر اجتماعی با بیان اینکه نباید نسبت به مبارزه اجتماعی با مواد مخدر در کشور ناامید شد، گفت: مسوولان و خانوادهها با همکاری و همدلی با هم میتوانند بلای خانماسوز اعتیاد به مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی و تلاش برای تقاضای این مواد را از جامعه دور کنند.
فاطمه شهنوازی در گفت و گو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: تجربه نشان داده که برای حل هر مشکل و معضل اجتماعی که مردم و مسوولان یکدل و یک صدا شدند آن مشکل تا حدود زیادی رفع شده است، برای مبارزه اجتماعی با اعتیاد نیز نیاز به یکدلی و عزم ملی است.
وی اظهار کرد: کشورمان در همسایگی افغانستان و پاکستان، دو کشور تولیدکننده عمده مواد مخدر جهان واقع شده است و این موضوع، مشکلات زیادی را برای ایران به وجود آورده که از آن جمله میتوان به هجوم قاچاقچیان مواد مخدر در قالب باندهای بینالمللی به ایران، تلاش آنان برای ترانزیت مواد از خاک ایران به اروپا و اعتیاد در ایران اشاره کرد.
شهنوازی با بیان اینکه برنامهریزی جدی مسئولان و مردم برای پیشگیری از اعتیاد و جلوگیری از ورود مواد مخدر به کشور بیش از گذشته لازم و ضروری است، ادامه داد: در حال حاضر با توجه به افزایش عرضه و تقاضا برای مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی در کشور تنها عزم جدی و برنامه ریزی برای ریشه کن کردن اعتیاد در جامعه کافی نیست باید برنامه های مهم عملیاتی شود.
وی با اظهار نگرانی از اینکه خانوادهها و مخصوصا زنان جامعه گرفتار اعتیاد شده اند، تصریح کرد: خانواده و والدین و مخصوصا مادران یک خانواده میتوانند، نقش بسیار مهمی به منظور کاهش تقاضا و عدم روی آوری اعضا خانواده نسبت به اعتیاد به مواد مخدر داشته باشند.
این پژوهشگر اضافه کرد: افراد در مسیر زندگی برای تشکیل یک خانواده سالم و داشتن تعاملی درست با فرزندان خود به دانش، مهارت و اخلاقی برای خوب زیستن احتیاج دارند که این احتیاج می تواند از طریق رسانه ها و تمهیدات مسوولان مربوطه برطرف شود.
شهنوازی با اشاره به نقش مهم رسانههای مختلف در آسیب شناسی اعتیاد و مبارزه اجتماعی با این پدیده، گفت: رسانهها باید با تولید برنامههای مستند که مستقیما به آسیب شناسی اعتیاد میپردازند، در این مسیر حرکت کنند. این پروسه بطور مداوم تکرار شود تا خانوادهها مضرات مواد مخدر را کاملا لمس کنند.
منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۷٫۰۳٫۳۰