• امروز : سه شنبه - ۱۶ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 9 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Tuesday - 6 May - 2025
کل پست ها: 73574اخبار امروز : 0
5

معاون دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد: ضرورت انتقال دانش پيشگيري اوليه از اعتیاد و کاهش تقاضا به كشورهاي در مسير ترانزيت مواد مخدر

  • کد خبر : 45728
  • ۲۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۷:۵۱

معاون اداری مالی و امور مجلس ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: انتقال دانش پيشگيري اوليه و كاهش تقاضا خصوصا مهارت‌آموزي در زمينه كاهش آسيب، درمان، بازتواني و بازگشت معتادان به جامعه از سوي كشورهاي مقصد به كشورهاي مبداء و مسير ترانزيت ضروری است. به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ سید نجیب […]

معاون اداری مالی و امور مجلس ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: انتقال دانش پيشگيري اوليه و كاهش تقاضا خصوصا مهارت‌آموزي در زمينه كاهش آسيب، درمان، بازتواني و بازگشت معتادان به جامعه از سوي كشورهاي مقصد به كشورهاي مبداء و مسير ترانزيت ضروری است.


به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ سید نجیب حسینی در مراسم افتتاحیه “چهاردهمين اجلاس سالانه گروه مشورتي سياستگذاري ميثاق پاريس (PCGM) ” كه با هدف بررسي آخرين تحولات مربوط به روندهاي جديد قاچاق مواد مخدر و تعيين اولويت‌هاي ميثاق پاريس در اواخر خردادماه سالجاري در وين برگزار شد، ضمن حمایت از ابتکار مذکور، توصیه‌هایی را از سوی کشورمان برای بهبود وضعیت ارائه کرد.


وی در این رابطه گفت: بر اساس اصل مسئوليت مشترك، كشورهاي واقع در مسير ترانزيت باید از طريق مساعدت فني و تجهيزاتي مورد حمايت قرار گیرند و برنامه‌هاي موثري براي توانمندي اين كشورها تنظيم و زمينه برای اجراي هر چه سريع‌تر آنها فراهم شود.


معاون دبیرکل ستاد افزود: با فراهم آوردن مكانيزم‌هائي براي انتقال اطلاعات مربوط به فعاليت باندهاي قاچاق مواد مخدر، چگونگي انحراف پيش‌سازهاي شيميايي و مواد روانگردان براي تقويت عملياتي كشورهاي مسير، خوشبختانه ساختارهائي نظير JPC و كاريك در چارچوب ميثاق پاريس پيش بيني شده که لازم است بیش از پیش تقویت و تجهیز شوند.


حسینی بیان داشت: انتقال دانش پيشگيري اوليه و كاهش تقاضا خصوصا مهارت‌آموزي در زمينه كاهش آسيب، درمان، بازتواني و بازگشت معتادان به جامعه از سوي كشورهاي مقصد به كشورهاي مبداء و مسير ترانزيت ضروری است .


وی افزود: اگرچه كشورهاي مسير قرباني اقتصاد ناسالم متاثر از قاچاق مواد مخدر در مسير مي‌باشند. با اين حال، اطلاعات چنداني از چگونگي ورود پول‌هاي حاصل از مواد مخدر به بانك‌هاي معتبر جهاني كه در كشورهاي پيشرفته مستقر مي‌باشند، وجود ندارد و لازم است براي اين خلاء تدابيري انديشيده شود.


این مقام مسئول در ستاد تاکید کرد: توسعه و معاش جایگزین در افغانستان بعنوان هدف اصلی از ایجاد ابتکار میثاق پاریس باید بر اساس اصل مسئولیت مشترک در دستورکار جامعه جهانی قرار گیرد.


تصویب همکاری‌های اطلاعاتی و تبادل اطلاعات عملیاتی
همچنین رحیم ساکی، مدیرکل دفتر روابط بین الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر که مدیریت “نشست گروه کارشناسی آموزش انتظامي در راستاي تقويت همكاريهاي مرزي” را بر عهده داشت، توصیه‌های این نشست گروه کارشناسی را با تمرکز بر ضرورت همکاری‌های اطلاعاتی، تبادل اطلاعات عملیاتی، عملیات مشترک، تجهیز مبادی ورودی و خروجی مرزها ارائه و با نظر اجماع به تصویب رساند.


با اعلام آمادگي هیات کشورمان برای میزبانی نشست آتی “گروه کارشناسی کاهش تقاضا”، هيات نرو‍ژي درخواست کرد كه با توجه به تجربه منحصر به فرد ايران در كنترل اچ اي وي و ايدز در ميان معتادين تزريقي، عنوان نشست آتی این کارگروه به “استفاده از تجربیات موفق جمهوری اسلامی ایران در زمینه کنترل اچ ای وی در میان معتادان تزریقی” اصلاح شود كه اين موضوع با استقبال هيات‌هاي شركت‌كننده روبرو شد و با اجماع به تصويب رسيد.


مصرف موادمخدر در اروپا در سال ۲۰۱۹ افزايش می‌یابد
همچنین آنجلا مي، مسئول بخش تجزیه و تحلیل داده‌های دفتر UNODC در خصوص تحولات مربوط به مواد مخدر با منشا افغانستان در نشست مذكور، ضمن تجزيه تحليل داده‌هاي تمامي كشورهاي متاثر از مواد مخدر افغانستان، با اشاره به بازدید اخير خود از تهران اظهار داشت: تنها کشوری که در زمینه پیشگیری، تحقیقات و آمار سرآمد و اطلاعات آن به روز می‌باشد، جمهوری اسلامی ایران است.


وي اذعان داشت: احتمالا در سال ۲۰۱۹ مصرف مواد مخدر در اروپا افزايش خواهد يافت.


هیات کشورمان در جریان برگزاری نشست، با روسای هیات‌های نمایندگی برخی از کشورها از جمله معاون وزیر مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی افغانستان و برخی از سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی مانند اینترپل و یوروپل و همچنین مقامات دفتر UNODC ملاقات و در خصوص راه‌های ارتقاء همکاری‌ها مذاکره کرد.


در ملاقات با هيات نمايندگي پليس بين الملل (اينترپل) به نقش و جايگاه ايران در مبارزه جهاني مواد مخدر بويژه در مسير بالكان اشاره و مقرر شد با توجه به نقش محوري نيروهاي مقابله‌اي جمهوري اسلامي ايران و استفاده از تجربيات آن در مبارزه با مواد مخدر با منشا افغانستان، اجلاس روساي پليس مبارزه با مواد مخدر كشورهاي مسير بالكان در تهران، در دستور كار طرفين قرار بگيرد.

منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر ۹۷٫۰۳٫۲۹

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=45728

برچسب ها