دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان یزد از حضور فعال سازمانهای مردمنهاد در هفته جهانی مبارزه با مواد مخدر خبر داد و گفت: سمنها به عنوان پل ارتباطی شورا با آحاد مردم، ما در امر اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر یاری خواهند کرد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان یزد؛ جلسه اعضای شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با سمن های فعال در این حوزه با حضور معاون سیاسی امنیتی استانداری استان یزد برگزار شد.
دکتر مصطفی کرباسی دبیر شورا در این جلسه گفت: با توجه به اينكه بيش از ۹۰ درصد مردم اعتياد به مواد مخدر و روان گردانها را موضوع نگرانكنندهای در كشور تلقي کردهاند و با توجه به اينكه اعتياد، مهمترین اولويت آسيبهاي اجتماعي در سال ۱۳۹۷ و مورد تاکید رهبر معظم انقلاب (مدظلهالعالی) میباشد، توجه به ميزان آسيب پذيري در جمعيت عمومي هدف بویژه دانش آموزي، دانشجويي و جمعيت كارگري در عرصه اعتياد ضرورت دارد.
وی افزود: باید ضمن ايجاد دغدغه براي كليه مسئولين، گروههاي مرجع در جامعه و نيز آحاد مردم، زمينه براي اجتماعي شدن مبارزه از طريق ايفاي نقش يكايك افراد در جهاد مقدس امر مبارزه فراهم شود، به گونهاي كه با ايجاد تشكلهاي اجتماعي دانشآموزي، دانشجويي، کارگري، اساتيد، نخبگان، روحانيون و… زمينه ايجاد نهضت فراگير اجتماعي پيشگيري از اعتياد عملي شود و شاهد مهار آسيبهاي ناشي از اعتياد باشيم.
دبیر شورا ادامه داد: با توجه به نزدیک شدن روز جهانی مبارزه با مواد مخدر کلیه سمنهای فعال در این حوزه، به عنوان پل ارتباطی شورا با آحاد مردم با ارائه طرحها و پیشنهادات در این امر مهم و با حضور فعال خود ما در امر اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر یاری خواهند کرد.
همچنین دکتر طالبی معاونت سیاسی و امنیتی استانداری یزد در این جلسه گفت: امروز در حوزه سازمانهای مردمنهاد با مفهوم مشارکت بهعنوان عنصر کلیدی در جامعه روبرو هستیم و از طرف دیگر مشارکت یکی از عوامل اصلی تقویتکننده سرمایه اجتماعی در کشور میباشد.
وی ادامه داد: علت بسیاری از مشکلات و آسیبهایی که امروز در جامعه با آنها روبرو هستیم تنزل سرمایه اجتماعی در کشور است. وقتی به علل و عوامل اعتیاد نگاه میکنیم شاید یکی از دلایلی که به ذهنها خطور میکند عامل فقر است.
طالبی افزود: وقتی در جامعهای تنزل سرمایه اجتماعی بوجود بیاید گروههای از جامعه آسیبپذیر خواهند شد و در حقیقت راه برای بسیاری از مشکلات منجمله اعتیاد و یا گسترش بعضی از جرائم باز خواهد شد، زمانی که ما از جایگاه و اهمیت سازمانهای مردمنهاد در حوزه اعتیاد صحبت میکنیم بیشتر ناظر به این بخش است که ما بتوانیم از طریق سازمانهای مردمنهاد، جامعه را تقویت کنیم.
وی گفت: هدف از استفاده از سازمانهای مردمنهاد، گرفتن برنامه های کاربردی و علمی سمنها است تا به نوعی جامعه را درگیر مسائل مختلف از جمله بحث اعتیاد کنیم.
معاون استاندار در ادامه با اشاره به فعالیت گروه NA بیان داشت: این گروه در راستای پیشگیری از مواد مخدر موفقیتهای نسبتا خوبی را از خود بجاب گذاشته است که در مقایسه با دیگر عوامل به دلیل مشارکت بالای گروههای هدف از جمله افراد آسیبدیده و همچنین خانوادههای فرد آسیبدیده و ارائه برنامههای آموزشی و مذهبی بصورت دقیق به اینگونه افراد باعث شده که آنان در درون و همچنین در زندگی خود احساس مثبت کنند.
طالبی ادامه داد: جامعه ما باید به سمتی برود که بتوان از ظرفیت کلیه افراد در جامعه از جمله خانوادهها، ظرفیتهای مردمی در بخشهای مختلف محلات، روستاها جهت انسجام و سرمایه اجتماعی و اعتماد و تمام مواردی که در کنار بحث مشارکت و سازمانهای مردمنهاد مهم تلقی میشود، استفاده کرد.
وی افزود: خوشبختانه در استان یزد فضا برای اینگونه مسائل فراهم است و میتوان گفت که استان یزد از سرمایههای اجتماعی بینظیری برخوردار میباشد از جمله نخبگان، روحانیون، معلمان، هنرمندان، رسانهها، ورزشکاران که هر کدام میتوانند در بحث اجتماعی شدن امر مبارزه با مواد مخدر دخیل باشند.
طالبی گفت: سازمانهای مردمنهاد با ارائه طرحهای مفید و راهکارهای با ارزش میتوانند اثرگذاری بسیاری در این زمینه داشته باشند و دستگاهها با تعامل و همکاری و ارائه آموزش به این گونه افراد و سازمانها میتوانند اثر بخشی خود را در جامعه مشاهده کنند.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان یزد۹۷٫۰۳٫۲۷