وزير كشور و دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ديدار با وزير مبارزه با مواد مخدر افغانستان گفت: وضعیت مرزهای ایران و افغانستان نسبت به مرزهای پاکستان امنتر است به گونهاي كه ۳۰ درصد ترانزيت مواد مخدر به ايران از كشور افغاستان و ۷۰ درصد مابقي از پاكستان انجام ميشود.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ مصطفی محمدنجار در اين ديدار كه در محل دفتر مطالعات وزارت امور و در حاشيه ششمین اجلاس وزرای ابتکار سهجانبه برگزار شد، با بيان خبر فوق گفت: تردد قاچاقچیان به واسطه همکاریهای مرزی دو كشور کاهش یافته و فضا براي فعاليت آنان ناامن شده است اما لازم است تا هر دو طرف در جهت تقویت همکاریهای مرزی تلاش بیشتری كنند.
دبيركل ستاد تاكيد كرد: همکاریهای دو کشور بايد در جهت گسترش روابط دوجانبه و تقویت ساختارهای همکاری چندجانبه به ویژه ابتکار سه جانبه تعمیق پیدا کند.
محمدنجار گفت: با اينكه كشور افغانستان امسال بخشي از مزارع كشت خشخاش خود را امحا كرد اما هنوز هم فشار تهيديد مواد مخدر در كشور ايران است.
وي ادامه داد: دو كشور توافقات خوبی را در قالب همکاریهای دوجانبه داشتهاند و در راستای این توافقات که مربوط به سال ۸۹ تاکنون است، همکاریها بهویژه در زمینههای آموزشی از جمله آموزش پزشکان افغان در سه دوره و آموزش پلیسهای مبارزه با مواد مخدر افغانستان در دو نوبت بهخوبي انجام شده و در مجموع همکاریهای مرزی با انجام ملاقاتهای دوجانبه رضایت بخش است و در عين حال لازم است تا باز هم اين همكاريها تقويت شوند.
اين مقام مسوول در ستاد افزود: باید طوري عمل کنیم که هنگام خروج نیروهای غربی از افغانستان در سال ۲۰۱۴، ساختارهای همکاری ما بتواند جلوی هرگونه تهدید از ناحیه تروریست و افراطیگری را بگیرد، هر چند که ارزیابی ما از عملکرد نیروهای غربی به رهبری آمریکا در افغانستان منفی است و این نظر در اکثر محافل بینالمللی مطرح و تایید میشود.
محمدنجار گفت: ایران وضعیت و تردد قاچاقچیان را در مسیرها با دقت رصد میکند و گزارشها حاکی از افزایش فعالیت ترددها در استانهای فراه و نیمروز است که باید دولت افغانستان اقدامات لازم و موثری را در این رابطه انجام دهد.
وی در پایان با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران همیشه در کنار دولت مرکزی افغانستان است، خاطر نشان کرد: در ابعاد همکاریهای امنیتی میان دو کشور و در مبارزه با مواد مخدر این کمکها و همکاریها باید در هر حال تقویت شود.
افغانستان خواستار كمك از ايران براي معيشت جايگزين در منطقه فراه است
همچنين ضرار احمد مقبل عثمانی وزیر مبارزه با مواد مخدر افغانستان در این دیدار از کاهش ۴۵ درصدی تولید مواد مخدر در این کشور در سال جاری خبر داد و گفت: کشور افغانستان در راستای مبارزه با مواد مخدر بخشی از مزارع کشت خشخاش را منهدم کرد و بخش دیگري را نیز براي انهدام در دست برنامهریزی دارد.
وي افزود: در حال حاضر یک میلیون معتاد در کشور افغانستان وجود دارد که امیدواریم با کمک کشورهای دیگر به ویژه ایران بتوانیم این آمار را کاهش دهیم.
وزير مبارزه با مواد مخدر افغانستان در ادامه، خواستار کمک ایران به کشور افغانستان برای معيشت جايگزين در منطقه فراه شد و گفت: یکی از مهمترین مناطقی که در افغانستان محل تجمع مواد مخدر است منطقه گردجنگل است که آمادگی داریم با همکاری مشترک ایران، پاکستان و افغانستان، عملیات مشترک در آنجا صورت بگیرد، چرا كه مقادير قابل توجهي از مواد مخدر در آن منطقه وجود دارد.
مقبل با بیان اینکه افغانستان با تعداد زیادی از باندهای مافیای قاچاق مواد مخدر برخورد کرده است، تصریح کرد: قانون جدیدی در این کشور تصویب شده که بر اساس آن، مزارعی که داراي کشت خشخاش هستند، توسط دولت افغانستان مصادره خواهند شد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر افغانستان ۲۵ پاسگاه را در آن کشور تجهیز کرده است، گفت: تعداد دیگری نیز در دست احداث داریم كه امیدواریم با همکاری دو جانبه پاسگاههاي ديگري را احداث كنيم.
مقبل در پایان با بیان اینکه افغانستان همچنان بر ادامه همکاری با ایران و عضویت در ابتکار سه جانبه تاکید دارد، اظهار داشت: اين اجلاس ميتواند كمك خوبي در مبارزه و مقابله با مواد مخدر، ترك اعتياد معتادان افغاني، معيشت جايگزين و اقدامات آموزشي باشد.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۲۹/۹/۹۱