سرپرست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی گفت: ۳۰۰ نفر از کارتنخوابهای بهبودیافته مراکز ماده ۱۶ مشهد مقدس به زیارت حرم امام رضا(ع) مشرف شدند.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی، وحید اشرفی گفت: طی هماهنگی صورت گرفته، با ابتکار بهزیستی و هماهنگی دستگاه قضایی استان خراسان رضوی، تعداد ۳۰۰ نفر از کارتنخوابهای بهبودیافته مراکز ماده ۱۶ مشهد مقدس به زیارت حرم امام رضا(ع) مشرف شدند.
وی گفت: برای کمک به درمان معتادانی که در مراکز ماده ۱۶ نگهداری میشوند، حضور در مراسم و برنامههای فرهنگی مذهبی و زیارت حرم امام هشتم(ع) در نظر گرفته شده که به جهت نیاز به حمایتهای معنوی و فرهنگی و نیز تأثیر مراسم دینی در بهبود افراد آسیبدیده، این افراد با تقاضای خودشان و به صورت گروهی به حرم امام رضا (ع) اعزام میشوند.
سرپرست شورا ادآور شد: این بهبودیافتگان مراکز ماده در مشهد مقدس توسط بهزیستی با هماهنگی دستگاه قضایی به حرم امام رضا (ع) مشرف شدهاند و امیدواریم شرایط به گونهای پیش برود که بتوانیم همهی این عزیزان را از نعمت زیارت حرم و شرکت در مراسمات مذهبی که باعث تقویت روحیه و آرامش روان آنها میشود برخوردار کنیم.
اشرفی افزود: اعتقاد به باروهای دینی به زندگی انسان جهت داده و باعث افزایش اعتماد به نفس شده و در نهایت منجر به پیشگیری از روی آوردن به مواد مخدر و ناهنجاری های اجتماعی می شود.
وی بیان داشت: نتایج پژوهش ها در بسیاری از کشورهای دنیا نشان می دهد که برای آرامش انسان و داشتن یک اراده قوی، باید عاملی به نام مذهب و گرایش به خدا در جامعه گسترش یابد بنابراین بی توجهی به آمیزه های مذهبی و فاصله گرفتن از ارزشهای معنوی و در مقابل گرایش به ارزشهای مادی و ظاهری یکی از عوامل مهمی است که شاید بتوان گفت در کنار عدم کنترل والدین باعث ایجاد انواع آسیب های اجتماعی از جمله اعتیاد ، بین نوجوانان و جوانان می شود.
سرپرست شورا خاطر نشان کرد: يكي از عوامل مهم و تاثيرگذار در كاهش آسيب هاي اجتماعي و جرايم تاثير آموزه هاي ديني ، مراسم و مناسبت هاي ويژه ديني است با توجه به اينكه در ايام خاص نظير ماه مبارك رمضان بيش از پيش معنويات در افراد جامعه متجلي مي شود به همان ميزان وقوع جرايم و آسيب هاي اجتماعي از جمله اعتیاد نيز دستخوش تغييرات مي گردد.
اشرفی تصریح کرد: معتادین بخصوص افراد کارتنخواب و بی خانمان در شرایطی هستند که روان و ذهنشان به نهایت آسیبدیدگی رسیده و به همین جهت، باید پس از سمزدایی و ترک مصرف، کار درمانی درازمدت برای آنها انجام شود تا بتوانند به زندگی اجتماعی برگردند.
وی افزود: کار فرهنگی و درمانهای روانشناختی درازمدت، شرط قطعی بازگشت معتادین به زندگی اجتماعی است و مراسم مذهبی و آرامشبخش، نقش مهمی در درمان این افراد دارد.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۷٫۰۳٫۱۲