• امروز : جمعه - ۲۷ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : 23 - محرم - 1447
  • برابر با : Friday - 18 July - 2025
کل پست ها: 74150اخبار امروز : 0
4

وزیر کشور و دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر: حتي يك جمله در فيلم‌ها ، مي‌تواند اثر بازدارندگي در فرد نسبت به اعتياد ايجاد كند

  • کد خبر : 4534
  • ۲۷ آذر ۱۳۹۲ - ۶:۵۴

وزیر کشور و دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر ضمن دعوت از هنرمندان و سینماگران كشور براي مشاركت در امر مبارزه با مواد مخدر در حوزه‌هاي پيشگيري و آگاهي‌بخشي گفت: حتما نبايد هزينه‌هاي زيادي در توليد فيلم و مستند در حوزه مواد مخدر انجام شود بلكه با گنجاندن جمله‌اي تاثيرگذار در يك فيلم، شما مي‌توانيد […]


وزیر کشور و دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر ضمن دعوت از هنرمندان و سینماگران كشور براي مشاركت در امر مبارزه با مواد مخدر در حوزه‌هاي پيشگيري و آگاهي‌بخشي گفت: حتما نبايد هزينه‌هاي زيادي در توليد فيلم و مستند در حوزه مواد مخدر انجام شود بلكه با گنجاندن جمله‌اي تاثيرگذار در يك فيلم، شما مي‌توانيد اثر بازدارندگي در فرد نسبت به اعتياد ايجاد كنيد.

به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دكتر عبدالرضا رحمانی‌فضلی در نشست صمیمانه با سینماگران کشور، گفت: رویکرد وزارت کشور و ستاد در تمامی برنامه‌ها، رویکردی توسعه‌محور است و بر مبنای اين رویکرد، محور اصلی را بحث اجتماعی شدن قرار داده‌ایم، لذا اگر بخواهیم به توسعه دست‌يابيم باید از همه ظرفیت‌های مردمی کمک بگیریم.

وی افزود: با همه زحماتی که در فرآیند درمان، مقابله و پیشگیری در حوزه مواد مخدر کشیده شده است باید اعتراف کرد که ما هنوز از قاچاقچیان و معتادان عقب هستیم و اگر بخواهیم با روش سنتی، امر مبارزه با مواد مخدر را پیش ببریم، کار مشکل خواهد بود؛ چرا که این مسئله بسیار پیچیده است چرا كه در تبلیغات و مراحل اول هم هر مشکل و هر معضلي که پیش می‌آید، مواد مخدر یک راه حل معرفي مي‌كند يعني برای وزن اضافی، استرس، افسردگی و ناتوانی جنسی ، راهي را پیشنهاد مي‌دهد.

دبیرکل ستاد گفت: گردش مالی مواد مخدر بیش از یک هزار میلیارد دلار در دنیا است که معادل دو برابر تولید ناخالص ملی ایران است و اگر دلار را معادل یک هزار تومان بگیریم هزار میلیارد دلار آن معادل دو برابر تولید ناخالص ملی ایران است، همچنين میزان مالی مواد مخدر در ایران، سه میلیارد دلار است كه این، حساسیت موضوع را بالا می برد.

رحماني‌فضلي افزود: با توجه به تنوع ایجاد شده در مواد مخدر شناخت آن نیز بسیار مشکل است و با این پیچیدگی و تاثیرگذاری، محور مبارزه با مواد مخدر باید از سوی مردم دنبال شود و اين بسيار حائز اهميت است همانطور كه تاکنون نشست‌های مختلفی را با سازمان‌های مردم‌نهاد و بخشی از مردم در حوزه مبارزه با مواد مخدر برگزار کرده‌ایم و در این زمینه نشست‌های دیگری هم خواهیم داشت.

وي ادامه داد: یک میلیون و ۳۵۰ هزار نفر معتاد در کشور داریم که با احتساب خانواده‌ها، حدود شش ميليون نفر به طور مستقیم درگیر مواد مخدر هستند. در این میان نرخ شيوع اعتياد در بين خانم‌ها از ۲/۵ درصد (پنج و دو دهم) به ۸/۹ درصد (نه و هشت دهم) يعني حدود ۱۰ درصد رسيده که اين خطر بسیار بزرگی است.

دبيركل ستاد با بیان اینکه در بحث مبارزه با مواد مخدر در حوزه‌هاي پیشگیری، درمان و مقابله و صیانت در حال فعاليت هستيم، اظهار داشت: در بحث پیشگیری باید تلاش کنیم که مردم به سمت مواد مخدر نروند.

رحماني فضلي از انهدام ۲۰۰ آشپزخانه توليد مواد مخدر طي چند ماه اخير خبر داد و گفت: ۸۰ درصد معتادان به دلیل اینکه منبع درآمدی ندارند خود توزیع کننده مواد مخدر هستند و از ابتداي سال‌جاري ۱۶ هزار معتاد جمع‌آوری شده‌اند كه در مراكز نگهداري درمان و كاهش آسيب نگهداری می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه ۸۰ درصد از مراکز نگهداری و درمان معتادان توسط بخش خصوصی اداره می‌شود، افزود: برخی سازمان‌های مردم‌نهاد توسط افرادی اداره می‌شوند که خود قبلا معتاد بوده‌اند و هم‌اکنون خودشان به خوبي این مراکز را اداره می‌کنند.

وی در ادامه گفت: شبکه‌های عظیمی در حال جابجایی مواد مخدر هستند که با بسته شدن مرزهای زمینی و با تجهیزات کامل نسبت به انتقال مواد از طریق دریا اقدام می‌کنند و ما در اين خصوص به نیروی انتظامی سفارش کرده‌ایم که هیچ محموله‌ای نباید به راحتی از گذرگاه‌ها عبور کند و بحمدالله در چند ماه اخیر کشفیات ما ۱۹ درصد افزایش پیدا کرده و تلفات و هزینه‌هاي نیروی انسانی ما، ۴۱ درصد کاهش یافته است.

دبيركل ستاد گفت: در حوزه صیانت ، ما به هنرمندان نیاز داریم تا با کمک آنها تصویر ذهنی جامعه از معتاد را تصحیح کنیم تا مردم از معتادان فاصله نگيرند و به کمک آنها بیایند. لذا باید تصویرسازی ذهنی در جامعه را عوض كنيم تا مردم و خيرين به کمک خانواده معتادان بیایند و خانواده‌های معتادان بیش از این دچار آسیب نشوند.

رحماني‌فضلي تصريح كرد: هنرمندان با توجه به نفوذ، تاثیرگذاری و نوع ادبیات رفتاری‌شان جزء گروه‌های مؤثر و فعال در این زمینه‌اند و امیدواریم با کمک آنها بتوانیم در حوزه‌های مختلف همچون اين حوزه وارد شویم.

وی در پايان گفت: حتما نبايد هزينه‌هاي زيادي در توليد فيلم و مستند در حوزه مواد مخدر انجام شود بلكه با گنجاندن جمله‌اي تاثيرگذار در يك فيلم، شما مي‌توانيد اثر بازدارندگي در فرد نسبت به اعتياد ايجاد كنيد؛ لذا كلام آخر من، استمداد از شما برای صیانت از خانواده معتادان است، ما ملتی پرتوان و قوی هستیم و باید تلاش کنیم كه كشور را به جایگاه اصلی آن برسانیم.

گفتني است؛ محمدمهدی عسگرپور، رئیس خانه سینما و هنرمندانی همچون رضا کیانیان، یدالله صمدی، کمال تبریزی، امین تارخ، منوچهر محمدی، منوچهر شاهسواری، تهمينه ميلاني، افسانه بايگان، لاله اسكندري، عليرضا خمسه، بهروز شعیبی، امیرحسین شریفی، علیرضا داودنژاد، محمد بزرگ‌نیا، کیومرث پوراحمد، سیامک شایقی، ابوالحسن داوودی و… در اين نشست حضور داشتند.

منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر ۹۲/۹/۲۷

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=4534

برچسب ها