دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران گفت: بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان با ماده مخدر گل و عوارض مرگ بار آن آشنایی ندارند و فکر می کنند مصرف آن باعث اعتیاد نمی شود در حالیکه فرد حتی با یک بار مصرف هم معتاد می شود.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران، علی اصغر میرزایی در جلسه این شورا گفت: در راستای کاهش آسیب های اجتماعی، بحث مبارزه همه جانبه با مواد مخدر، روانگردان ها و پیش سازها با رویکرد اجتماعی در برنامه ششم توسعه مورد توجه قرار گرفت.
وی افزود: امروز با توسعه زندگی بشری و تغییر ذائقه در مصرف مواد مخدر از سنتی به صنعتی و بروز و ظهور مواد مخدر جدید، امر پیشگیری و اطلاع رسانی ضرورتی انکار ناپذیر است.
دبیر شورا بیان داشت: برنامه ها و سیاست های ستاد مبارزه با مواد مخدر و متولیان امر، معطوف به کاهش آسیب های ناشی از مصرف مواد مخدر است تا در یک برنامه ۵ ساله زمینه کاهش ۲۵ درصدی اعتیاد در کشور فراهم شود.
میرزایی با اشاره به شیوع مصرف “گل” در بین جوانان گفت: این ماده مخدر همانند ماری جوانا و حشیش است اما با تاثیرگذاری بیشتر بر روی فرد، عوارض خطرناکی همچون توهم، هذیان و آسیب های جدی روحی و روانی را به همراه دارد.
وی با بیان اینکه بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان با این ماده مخدر و عوارض مرگ بار آن آشنایی ندارند، ادامه داد: برخی فکر می کنند مصرف گل باعث اعتیاد نمی شود در حالیکه اینگونه نیست و فرد حتی با یک بار مصرف هم معتاد می شود.
دبیر شورا خاطرنشان کرد: اگرچه کشفیات گل در استان کمتر از دیگر انواع مواد مخدر است اما آگاه بخشی به جوانان درباره عوارض هولناک این ماده مخدر و آسیبی که به مغز وارد می کند، ضرورت می یابد.
میرزایی در دسترس بودن و میزان مجازات و سهولت استفاده از “گل” را علت رونق مصرف آن در بین جوانان عنوان کرد و افزود: باید عوارض زیانبار این ماده مخدر به جامعه شناسانده و معرفی شود.
وی در بخش دیگری از این جلسه و دستور کار تدوین روند مداخلات غیر دارویی و روانشناختی با استفاده از نیروهای متخصص در مراکز درمان و کاهش آسیب است، گفت: در این زمینه رویکرد کمیته درمان علاوه بر متادون درمانی به سمت درمان غیر دارویی رفته است و در مازندران گروه های NA و کنگره ۶۰ در بحث درمان غیردارویی فعالیت دارند.
دبیر شورا با بیان اینکه در مراکز درمان، متادون درمانی با هدف کاهش و جلوگیری از رفتارهای اعتیادی صورت می گیرد، گفت: امروز یکی از بحث های درمان دارویی درمان های مکمل است، ضمن اینکه یکی از مهمترین موارد در اعتیاد، موضوع وابستگی است که نیاز است برای بهبودی و درمان، زمینه عود به مصرف را کم کرده و مانایی را افزایش دهیم.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران۹۷٫۰۳٫۰۵