وزیر کشور و دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر امروز در حالی به خانه سینما آمده بود تا شنونده حرفهای سینماگران باشد که بسیاری از آنها از کم توجهی به تصویر واقعی اعتیاد به مواد مخدر و نشان دادن آن در صدا و سیما به دلیل مشکلات موجود و همچنین بسته بودن دست فیلم سازان به خصوص مستند سازان در نمایش چهره واقعی اثرات اعتیاد در جامعه گلایه داشتند.
ایلنا: وزیر کشور و دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر امروز در حالی به خانه سینما آمده بود تا شنونده حرفهای سینماگران باشد که بسیاری از آنها از کم توجهی به تصویر واقعی اعتیاد به مواد مخدر و نشان دادن آن در صدا و سیما به دلیل مشکلات موجود و همچنین بسته بودن دست فیلم سازان به خصوص مستند سازان در نمایش چهره واقعی اثرات اعتیاد در جامعه گلایه داشتند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد مهدی عسگرپور مدیرعامل خانه سینما با اشاره به انتصاب خوب رحمانی فضلی بعنوان وزیر کشور وی را چهرهای فرهنگی دانست و گفت: به طور طبیعی زمانی که درباره پدیدهای مانند اعتیاد و مواد مخدر صحبت میشود همه به دنبال مدیریت آن و کاهش تقاضا هستند. اما در بررسیها متوجه میشویم که یک حلقه مفقودهای در بحث مبارزه با مواد مخدر وهمچنین سوق دادن هنرمندان به امر مبارزه با مواد مخدر وجود دارد.
وی ادامه داد: حلقه مفقوده نبود یک استراتژی مدون است. هرگاه در کشور از فقدان استراتژی حرف زده میشود به گروهی از مدیران برمی خورد انگار که انتقاد به نبود استراتژی یعنی اشاره به ضعف کاری آنها در حالی که فقدان استراتژی با میزان علاقهمندی یک مدیریت متفاوت است.
وی ادامه داد: مدیران کشور باید بتوانند بعنوان کسانی که زمام امور را در دست دارند پیش بینی کنند که کشور به چه برنامه ریزیها و فعالیتهایی نیاز دارد و باید در آینده انجام شود.
امین تارخ بازیگر سینمای ایران نیز گفت: باید به سینما در حوزه پیشگیری توجه شود. زیرا معتقدم اگر فیلم هایی همچون مرهم به کارگردانی علیرضا داوودنژاد بیشتر ساخته شود دیگر لازم نیست هزینه های زیادی برای مبارزه با مواد مخدر صرف شود.
وی ادامه داد: باید به سمتی حرکت کنیم که در سینما و صدا و سیما از سانسور نابجا در نشان دادن تصویر شبکه های مواد مخدر و اعتیاد پرهیز کنیم تا بتوان همه مسائل را به راحتی بیان کرد و فیلم هایی ساخت که تأثیرگذار باشند.
کمال تبریزی رئیس انجمن کارگردانان سینمای ایران نیز گفت: به نظر من مسئله مواد مخدر و اعتیاد به آنرا به راحتی نمی توانیم حل کنیم بلکه فقط می توانیم جلوی پیشرفت آن را بگیریم.
وی با اشاره به تأثیر استفاده از سیگار در گرایش به مواد مخدر و همچنین میزان رابطه مستقیم آرامش اجتماعی افراد با میزان مصرف دخانیات و مواد مخدر گفت: من خودم حتی یک نخ سیگار هم در زندگی مصرف نکرده ام اما می بینم دوستان هنرمندی را که از سیگار استفاده می کنند. و بارها شاهد بودم که هرمیزان که فشار و خشونت علیه آنها بیشتر شده مصرف سیگار نیز درآنها افزایش پیدا کرده است.
تبریزی افزود: یکی از دلایل اصلی که باعث می شود افراد به سمت مصرف مواد مخدر و اعتیاد قدم بردارند شرایطی است که جامعه آنها را درآن شرایط قرار می دهد. هرچقدر مهربانی و دوستی درجامعه بیشتر شود طبعا افراد آرام تر می شوند و مصرف مواد مخدر کمتر می شود زیرا یکی از دلایل اعتیاد افراد به مواد مخدر این است که به این مواد از مشکلات جامعه پناه می برند.
کارگردان سریال دوران سرکشی ادامه داد: اگر شرایطی بوجود بیاید که آرامش به جامعه بازگردد این تلخی وناگواری که در جامعه وجود دارد و طبعا در بعضی از فیلم های سینمای ایران نیز وجود دارد از بین می رود زیرا تلخی موجود در فیلم ها بازتاب وضعیت جامعه است.
تبریزی با اشاره به اینکه صدا و سیما نتوانسته است تصویر واقعی از مواد مخدر و مضرات آن ارائه کند افزود: به نظر من باید وزارت کشور با همکاری خانه سینما یک کانال تلویزیونی مختص این امر تأسیس کنند تا باهمکاری سینماگران بتوان یک موج فراگیر ایجاد کرد و تأثیرگذار بود.
فرشته طاهرپور تهیه کننده سینمای ایران نیز گفت: یکی از مشکلاتی که سینماگران در نشان دادن وضعیت جامعه و تصویر اعتیاد در فیلم های خود دارند این است که متهم به سیاه نمایی می شوند. من از وزیر کشور می خواهم که در ابتدا تکلیف قانون را با سیاه نمایی و تعریف سیاه نمایی مشخص کند.
وی با اشاره به فیلمی که درباره مواد مخدر در خانه سینما پخش شد و ساخته روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر بود گفت: اگر همین فیلمی که شما ساختید توسط یک سینماگر ایرانی ساخته می شد و در خارج از کشور نمایش داده می شد آن سینماگر متهم به سیاه نمایی می شدو حتی ممکن بود فیلم وی توقیف شود و از صدا و سیما نیز پخش نشود.
طاهرپور افزود: ما باید در یک اعتماد سازی متقابل بین هنرمند و دیگران به یک تعریف درست از واژه سیاه نمایی برسیم و باید بحث اعتیاد به عنوان یک واقعیت اجتماعی در نظر گرفته شود و هشدار داده شود.
«اظهارات افراد خارج از دبیرخانه ستاد، مندرج در پرتال ستاد الزاماً به معنای موضع رسمی ستاد مبارزه با موادمخدر نمی باشد.»
منبع خبر: ايلنا ۹۲/۹/۲۶