مدیرکل اموراجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان شرقی گفت: طرح ملی پیشگیری با محوریت محلات آلوده انجام می گیرد لذا با همکاری پلیس مبارزه با مواد مخدر و فرمانداری ها و بهزیستی محلات آلوده در استان شناسایی شدند و ۶۰ محله آلوده در استان و ۲۰ محله آلوده در تبریز شناسایی شده اند.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی؛ بهروز مهدوی در جلسه کمیته فرهنگی و پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه بامواد مخدر اظهارکرد: در سطح کشور استان ها از نظر وضعیت اعتیاد به سه گروه الف، ب و ج تقسیم می شوند که گروه الف استان های مرزی و پرخطر، گروه ب استان های بزرگ و گروه ج مابقی استان ها را شامل می شود.
وی ادامه داد: استان آذربایجان شرقی درگروه ب درحوزه مبارزه با مواد مخدر رتبه اول کشور را کسب کرده که این امر با همکاری کمیته های تخصصی شورای هماهنگی محقق شده است.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری آذربایجان شرقی از اجرای طرح ملی مبارزه بامواد مخدرخبرداد و گفت: سند جامع پیشگیری از اعتیاد از سال ۹۰ تا ۹۴ ابلاغ و اجرایی شد و طرح ملی مبارزه بامواد مخدر از سال ۹۶ تا ۱۴۰۰ اجرایی میشود.
مهدوی اضافه کرد: دراین طرح ملی وظایف کمیته هاو دستگاه های ذیربط مشخص شده و براساس این طرح تا سال ۱۴۰۰ موظف هستیم ۲۵ درصد از بروز اعتیاد در استان بکاهیم.
ایشان افزود: تاکنون برنامه های متنوعی در بحث مبارزه بامواد مخدر انجام گرفته ولی بر اساس این طرح باید سالانه ۵ درصد از بروز اعتیاد جلوگیری کنیم تا در سال ۱۴۰۰ به ۲۵ درصد برسیم.
رئیس کمیته فرهنگی و پیشگیری شورای هماهنگی استان ادامه داد: باید برش استانی و بومی این طرح تهیه و تدوین شود و دستگاه ها موظفند تا درکنار برنامه های ذاتی فعالیت های خود را هم سو با این طرح اجراکنند.
مهدوی تصریح کرد: در سند جامع گاهی برخی اشتباهات وجود داشت که نباید دراین طرح تکرار شود و تداخل برنامه ها پیش آید و نباید با آزمون و خطا پیش رویم.
وی گفت: آگاه سازی وآموزش ونشاط اجتماعی واستفاده ازتمام ظرفیت ها دراین طرح ملی مورد تاکید است و برای رسیدن به این ۲۵ درصد تمامی دستگاه ها ضمن انجام فعالیت های سال قبل باید از نظرکمی و کیفی فعالیت های خود را افزایش دهند. شهرداری و صدا وسیما متولیان اصلی فرهنگ سازی در بحث پیشگیری هستند لذا می توان برنامه ای تحت عنوان مبارزه بامواد مخدر در شبکه سهند با حضور اساتید برجسته وصاحب نظر تهیه و پخش کنیم.
مهدوی گفت: برگشت از مسیراعتیاد سخت وگاهی غیرممکن است لذا باید به پیشگیری بیشتر از درمان بها داده و برنامه ریزی کنیم.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی۹۷٫۰۲٫۲۹