معاون کاهش تقاضا و مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه مسئولیت مراکز ماده ۱۶ (مراکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب) با استانداران به عنوان نمایندگان عالی دولت است که مسئولیت شورای هماهنگی مواد مخدر استان را بر عهده دارند، گفت: مسئولیت اتفاقی که در شفق و مرکز درمان اعتیاد شفق رخ داده، متوجه استاندار تهران است.
بابک دینپرست در گفتوگو با خبرنگار «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در حالی که سید حسین هاشمی استاندار تهران نیز حضور داشت، گفت: بر اساس قانون، مسئولیت اصلی هماهنگی بین دستگاههای متولی امر مبارزه با مواد مخدر در همه استانها، استانداران هستند، چرا که استانداران، رییس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر محسوب میشوند.
وی افزود: دبیرخانه ستاد مبارزه با مواد مخدر، هماهنگی بین دستگاهها و استانداران را بر عهده دارد؛ اگر در مراکز ماده ۱۶ مشکلی به وجود میآید، مسئولیت پاسخگویی آن و رفع مشکلات آن با شخص استاندار است و در حضور خودشان اعلام میکنم که مسئولیت همه اقدامات حوزه درمان، مقابله، فرهنگی و پیشگیری و حقوقی و قضایی در استانها با استاندار است.
معاون کاهش تقاضا و مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه استاندار تهران باید درباره اتفاق مرکز درمانی شفق پاسخگو باشد، اظهار کرد: به زودی بازدیدی را از مراکز درمانی ماده ۱۶ خواهیم داشت، اما بحث پاسخگویی همه اقدامات این مراکز با شخص استاندار است و حکم این کار را به عنوان رییس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان دارد.
دینپرست تاکید کرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر ماهانه ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان بابت نگهداری و درمان معتادان ماده ۱۶ هزینه میکند که آییننامهها و دستورالعملهای آن ابلاغ شده و هیچ گونه کاستی در این زمینه وجود ندارد.
به گفته وی، در حال حاضر ۱۸ استان متولی اجرای بخشنامه مراکز ماده ۱۶ درمان اعتیاد هستند که از بین این استانها، استان تهران دارای بیشترین مشکلات بوده؛ بارها اعلام کردهایم که استانداران مسئولان اصلی اجرای برنامههای مراکز ماده ۱۶ درمان اعتیاد در کشور هستند.
معاون کاهش تقاضا و مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: در شرایطی قرار گرفتیم که ۷۵ تا ۹۰ درصد مطالبه مردم از دولت، مقابله با مواد مخدر است، بنابراین تمام دستگاههای متولی موظفند که این موضوع را در اولویت کاری خود قرار دهند و بر همین اساس استانداران بر اساس حکمی که از وزیر کشور دریافت کردهاند، به عنوان نمایندگان عالی دولت باید به وظایف خود عمل کنند.
وی ادامه داد: هر چند که محل استقرار دستگاهها از جمله وزارت کشور و ستاد مبارزه با مواد مخدر در تهران است، اما استانداران به عنوان نمایندگان وزارت کشور متولی اجرای برنامهها هستند و باید برنامههای بین بخشی و دستگاهها را مدیریت و اجرایی کنند.
دینپرست با بیان اینکه قرار نیست ستاد مبارزه با مواد مخدر به صورت مستقیم با همه دستگاهها وارد مذاکره شود، گفت: استاندار به واسطه استاندار بودنش، رییس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر محسوب میشود و با توجه به اهمیتی که بحث مبارزه با مواد مخدر دارد، باید به وظایف خود در این زمینه عمل کند.
به گزارش ایسنا، سید حسین هاشمی، استاندار تهران در عین حال که هیچ پاسخی به اتفاق رخ داده در مرکز شفق و رهاسازی معتادان پس از جمعآوری نداد، تنها به گفتن این جمله که توجه به این مراکز بیشتر خواهد شد، اکتفا کرد.
به گزارش ایسنا، وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، پس از پخش گزارش خبری از برنامه ۲۰:۳۰ در ۱۹ آذر ماه با عنوان “جمعآوری معتادان متجاهر” که موضوع رهاسازی معتادان پس از انتقال به مرکز درمانی شفق واقع در کهریزک را مورد نقد قرار داده بود، از معاون سیاسی صدا و سیما تقدیر کرد.
گفتنی است عبدالرضا رحمانی فضلی در نشست خبری خود که پیرامون تشریح گزارش عملکرد ۱۰۰ روزه خود در حوزه مواد مخدر بود صراحتا اعلام کرد که رسانهها شلاق قلم و دوربین خود را به پیکر مسئولان مبارزه با مواد مخدر بزنند.