معاون اداری، مالی و امور مجلس ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه جمهوري اسلامي ايران تلاش دارد تا جهان عاري از مواد مخدر باشد، گفت: در اين زمينه تلاش مي كند تا از ترانزيت مواد مخدر از كشور افغانستان به كشورهاي اروپايي جلوگيري كند.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ سيد نجيب حسيني در ديدار با “سرلشگر جوزف كوكيِ را” رييس پليس مبارزه با موادمخدر ايتاليا كه در محل ستاد تشكيل شد، گفت: روند مثبتي بين دو كشور ايران و ايتاليا در عرصه مبارزه با مواد مخدر وجود دارد كه مي توان به حضور فعال افسر رابط ايتاليا در تهران، برگزاري دوره هاي آموزشي از سوي پليس افغانستان و با مشاركت دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل (UNODC) در ايران و تشكيل چند كارگاه آموزشي در دانشگاه علوم انتظامي ايران در اين حوزه اشاره كرد.
وي به ساختار ستاد اشاره كرد و افزود: ستاد مبارزه با مواد مخدر در ایران به عنوان مرجع ملي در حوزه اعتياد، سازماني است که ریاست آن برعهده رئیسجمهور میباشد و وزیر کشور با حفظ سمت، دبیرکل آن است و دستگاه هاي مختلف امنيتي، انتظامي، قضايي، درماني و فرهنگي عضو آن هستند.
معاون اداري، مالي و امور مجلس ستاد با بيان اينكه جمهوري اسلامي ايران اقدامات بسيار چشمگير و موثري را در بخش مبارزه با مواد مخدر انجام داده است، گفت: ايران به دليل همجواري با افغانستان بزرگترين توليدكننده مواد مخدر دنيا ، به عنوان پرچمدار خط مقدم مبارزه قرار گرفته است و هر ساله متحمل خسارات مالي و جبران ناپذيري مي شود.
حسيني بيان داشت: جمهوري اسلامي ايران تلاش دارد تا جهان عاري از مواد مخدر باشد و در اين زمينه تلاش مي كند تا از ترانزيت مواد مخدر از كشور افغانستان به كشورهاي اروپايي جلوگيري كند.
وي وضعيت كشت و توليد ترياك در افغانستان را براي ايران و كشورهايي كه در مسير ترانزيت نگران كننده توصيف و تاكيد كرد: لازم است كشورهاي اروپايي و جامعه جهاني توجه ويژه اي به بخش تامين تجهيزات فني مبارزه با مواد مخدر در ایران داشته باشند و اقلام مورد نياز در مناطق مرزي را براي پرسنل نیروی انتظامي كه در شرايط بسيار سخت در مبارزه با قاچاقچيان قرار دارند، فراهم کنند.
اين مقام مسئول در ستاد اظهار كرد: براساس برخي گزارش هاي منتشر شده، بخش اعظمي از درآمد قاچاقچيان مواد مخدر در مسير بالكان نسبت به ساير كشورهاي اروپاي غربي نصيب قاچاقچيان فعال در ايتاليا مي شود و اين خود تلاش و سختي كار را براي نيروهاي مقابله كننده كشور به ويژه در خصوص جريانات مالي غيرقانوني و مبارزه با پولشويي دو چندان كرده است.
حسيني بر ضرورت ايجاد عزم جدي بين المللي برای مقابله اصولي با كشت، توليد و قاچاق مواد مخدر كه بر مبناي اصل مسئوليت مشترك مورد انتظار جامعه بشري است، تاكيد و همچنين آمادگي جمهوري اسلامي ايران را در خصوص گسترش همكاري دو جانبه در ابعاد مختلف مبارزه با مواد مخدر همچون كاهش عرضه و تقاضا، درمان معتادان، تبادل تجارب و اطلاعات و آموزش نيروهاي پليس در قالب يادداشت تفاهم نامه موجود با تمركز بر موضوعات مورد علاقه دو طرف اعلام كرد.
وي بيان داشت: جمهوري اسلامي ايران از بدو پيروزي انقلاب تاكنون به مدت ۴۰ سال، توانسته تجارب بسيار خوبي را در حوزه هاي مختلف مبارزه با مواد مخدر اعم از مقابله با عرضه و كاهش تقاضا كسب كند.
معاون دبيركل ستاد، مركز ملي مطالعات اعتياد را يكي از مراكز پرتجربه ايران در حوزه درمان خواند و پيشنهاد داد هيات ايتاليايي از اين مركز بازديد كنند.
حسيني در ادامه گفت: امروزه مبارزه با مواد مخدر در ايران يكي از مطالبات اصلي مقامات عالي رتبه كشور است و تلاش مي كنند ضمن رعايت همه كنوانسيون هاي بين المللي عضو، در جهت كاهش آسيب هاي ناشي از اعتياد قدم هاي مثبت تر و موثرتري بردارند.
وي بيان داشت: روابط خوبي بين پليس دو كشور ايران و ايتاليا وجود دارد اما معتقدم نبايد اين روابط در مبارزه با مواد مخدر به پليس محدود شود، بلكه در ساير حوزه همچون درمان و پيشگيري نيز گسترش يابد.
اين مقام مسئول در ستاد گفت: در حوزه درمان، بعد از بهبودي فرد معتاد تلاش داريم تا در حوزه صيانت، شغل مناسبي براي وي فراهم كنيم تا درصد ماندگاري وي در بهبودي دائمي باشد. نمونه آن فراهم كردن كارگاه توليدات صنايع دستي در تبريز براي بهبوديافتگان است كه بخشي از اقلام توليدي آنها به خارج از كشور توليد مي شود.
حسینی ادامه داد: روابط دو جانبه ايران و ايتاليا در حوزه مبارزه با مواد مخدر بسيار خوب است و ما از شما مي خواهيم در سطح اتحاديه اروپا كمك كنيد توجه بيشتري به اقدامات جمهوري اسلامي شود.
وی بيان داشت: آيين نامه كنترل دليوري سال گذشته تهيه و به تصويب رييس جمهوري ايران رسيد كه در اين بخش با يكديگر همكاري خواهيم داشت و براي هر گونه يادداشت تفاهم جديد، آمادگي خود را اعلام مي كنيم.
اسداله هادي نژاد، معاون مقابله با عرضه و امور بين الملل ستاد نيز در اين ديدار گفت: توليد موادمخدر در افغانستان نسبت به سال گذشته كه دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل ۹ تن اعلام كرد، دو برابر شده و قيمت ترياك و مشتقات آن و ساير مواد، ۵۰ درصد كاهش یافته است.
وي؛ انسداد مرز مشترک ایران و افغانستان با ساخت دیوار بتنی، ایجاد کانال و سیم خاردار را از جمله اقدامات مهم ایران در مقابله با عرضه مواد مخدر برشمرد و گفت: این اقدامات موجب شده عبور خودروهای سنگین غیر ممکن شود و بخش عمده ترانزیت مواد از سمت دریا و اقیانوس هند انجام شود.
ايران نقش مهمي در مبارزه با مواد مخدر دارد
همچنين “سرلشگر جوزف كوكيِ را” رييس پليس مبارزه با موادمخدر ايتاليا در اين ديدار گفت: من نيز با شما موافقم كه كشت و توليد مواد مخدر در افغانستان وضعيت بسيار نگران كننده اي دارد و جمهوري اسلامي ايران با توجه به همجواري با افغانستان، به همكاري هاي بين المللي نياز دارد.
وي با بيان اينكه از ديدن شهداي مبارزه با مواد مخدر ايران در نمايشگاه پليس ايران متاثر شدم، افزود: علاقه مندم كه روابطمان با جمهوري اسلامي ايران، ارتقاء يابد و بارها نيز در تمام مجامع بين المللي گفته ام كه ايران نقش مهمي در مبارزه با مواد مخدر دارد.
جوزف كوكيِ را گفت: ايتاليا يك كشور مقصد است و ترياك و مشتقات آن كه از افغانستان خارج مي شوند طبيعتاً به ايتاليا مي رسد و قاچاقچيان ايتاليايي در قالب گروه هاي مافيايي فعاليت مي كنند. يكي از بزرگترين موادي كه به كشورمان قاچاق مي شود، كوكائين است كه از كشورهاي جنوب آمريكا به ايتاليا و اروپا قاچاق مي شود.
وي بيان داشت: تلاش زيادي از سوي ايتاليا براي مبارزه با مواد مخدر وجود دارد و به دليل اينكه كشورمان شبه جزيره است و از سه طرف آب است، نظارت بر آب و تك تك بنادر سخت و دشوار است اما اين مشكلات ما را نمي ترساند.
رييس پليس مبارزه با مواد مخدر در پایان گفت: تلاش داريم با انجام كنترل دليوري از مبدا به مقصد، به شبكه هاي بزرگ قاچاق برسيم و آنها را متلاشي كنيم.
منبع: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۷٫۰۲٫۲۵