رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا در تشریح برخی علل عدم موفقیت برنامه کشت جایگزین در افغانستان کارشکنی غربیها را از جمله علل عدم موفقیت این طرح عنوان کرد.
سردار علی مویدی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم با اشاره به اجرای برنامه کشت جایگزین ایران در افغانستان اظهار داشت: این طرح یک برنامه چندین ساله است که نتیجهگیری برای آن نیازمند دهها سال است از این رو جمهوری اسلامی ایران نیز در چند سال گذشته این طرح را بر اساس مطالعات دقیق علمی و کارشناسی در ابعاد مختلف و در یک پکیج جامع تهیه کرد و آن را در اختیار کشور افغانستان و مجامع بینالمللی قرار داد.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا فضای نامناسب کشور افغانستان را یکی از علل عدم دستیابی به نتیجه مطلوب دانست و در ادامه افزود: مبارزه با مواد مخدر گرچه برای بخشی از جامعه امری پیش پا افتاده و معمول به حساب میآید ولی واقعیت امر آن است که مبارزه با این مواد، مبارزه با یک غول جهانی است که علاوه بر کارتلهای قدرتمند دنیا بسیاری از دولتمردان بزرگ جهان نیز پشت آن ایستادهاند.
وی با بیان اینکه کارشکنی گسترده دولتی برخی افرادی که از تهیه و توزیع مواد مخدر منتفع میشوند از دیگر علل عدم کامیابی در این طرح است، ادامه داد: در عدم موفقیت این طرح علاوه بر فضای نامناسب افغانستان، عدم همکاری دولت این کشور و جوامع بینالمللی و کارشکنیهای افرادی که از تهیه و توزیع مواد مخدر منتفع میشوند نقش اساسی داشته است.
مویدی امکانات انگلستان در تغییر فرهنگی تغییر کشت در افغانستان را بیش از دیگر کشورها عنوان کرد و گفت: با توجه به این موضوع این تصور وجود دارد که شاید عدم همکاری مناسب افغانستان با طرح ایران از کانال انگلیس انجام شده باشد ولی امیدواریم در فضای جدید ایجاد شده همکاری در بحث مبارزه با مواد مخدر بیش از گذشته انجام شود.
«اظهارات افراد خارج از دبیرخانه ستاد، مندرج در پرتال ستاد الزاماً به معنای موضع رسمی ستاد مبارزه با موادمخدر نمی باشد.»
منبع خبر: تسنيم ۹۲/۹/۲۶