دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر کیش در گفت: محیط های کار با توجه به گستردگی و میزان ساعتی که افراد در آن حضور دارند، می توانند بستر بسیار مناسبی برای مبارزه با اعتیاد و آموزش افراد باشند.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر کیش، محمد حسن جهان دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر در حاشیه برگزاری مراسم جشن روز کارگر و کارگاه آموزشی پیشگیری از اعتیاد که به همت شورای هماهنگی مبارزه بامواد مخدر کیش برگزار شد، با خبرنگاران و اصحاب رسانه گفتگو کرد.
وی در این گفتگو ضمن تبریک فرا رسیدن روز کارگر گفت: کارگران نقش اساسی و تاثیرگذار در مراکز تولیدی و تجاری و در کل اقتصاد کشور داشته و برای حفظ این سرمایه باید تلاش مضاعفی را به کار گرفت.
محمد حسن جهان گفت: اگر خدای نکرده کارگر ما در این مراکز آلوده به مواد مخدر شود کارآیی برای سیستم تولید ندارد و تلاش و حضورش بیاثر خواهد بود.
این مقام مسئول در ستاد مبارزه با موادمخدر اقدامات پیشگیرانه در مراکز کارگری را ضروری دانسته و خاطرنشان کرد: کارفرمایان در سطح جزیره باید برنامه های مدونی برای مقابله و پیشگیری از اعتیاد در محیط های کار تدوین کنند و در این راه شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر آمادگی کامل داشته تا با حضور کارشناسان مجرب نسبت به آموزش کلیه کارگران در جزیره کیش با محوریت آسیب های اعتیاد اقدام نماید.
وی با اشاره به این نکته که باید برای ارتقاء سلامت در محیط کار سرمایه گذاری کرد، افزود: مبنای یک محیط کار موفق، کارکنان و فرهنگ سازمانی آن است و کارکنان سالم در محیط حمایت کننده بهتر و سالم تری خواهند داشت که در نهایت به کاهش غیبت، افزایش انگیزه، تولیدات بیشتر می انجامد.
وی ادامه داد: ارتقای سلامت در محیط کار، سرمایه گذاری مالی موفقی است از آن جهت که می تواند ایمنی شغلی و برنامه های سلامت را بیشتر و گسترده تر کند.
وی به موضوع اعتیاد در محیط های کاری اشاره کرد و گفت: بدون هیچ جای تردیدی مصرف موادمخدر در محیط کار یکی از اصلی ترین معضلات محیط های کار است.
جهان افزود: در زمان های مختلف تلاش های متعددی جهت رفع یا کاهش این مشکل و اثرات مخرب آن توسط دست اندرکاران و مسئولان و صاحبان محیط کار انجام گرفته است ولی متاسفانه سهم کشور ما از این اقدامات بسیار ناچیز بوده و گاهاً تنها محدود به برنامه ، عملیات و کارزارهای مختصر شده است.
جهان با توصیه به کارگران خدوم برای حفظ سلامت خود و اعضای خانواده گفت: کارگران عزیز باید مراقب خودشان باشند زیرا مشکل اعتیاد یک نفر ممکن است زندگی اعضای خانواده و دوستان را شدیداً تحت الشعاع قرار دهد.
وی همچنین هدف از برگزاری کارگاه های آموزش کارگران را فراهم آوردن نقشه راه به منظور اجرای برنامه ترویج و پیشگیری، کاهش و مدیریت مشکلات در محیط کار عنوان کرد.
محمدحسن جهان، سلامت و ایمنی کلیه کارگران، پیشگیری از حوادث و سوانح، بهبود تولید و کارآمدی محیط کار، ارتقاء اقدامات محلی و منطقه ای در کاهش مصرف موادمخدر در محیط کار را از دیگر اولویت های شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر کیش در آموزش های پیشگیرانه در محیط کار دانست.
جهان با یادآوری این نکته که ضررهاي اقتصادي ناشي از مصرف موادمخدر توسط کارگران بر سطح درآمد ملي کشورها بسيار زياد است افزود: برآوردهای کارشناسی در داخل کشور نشان می دهد موادمخدر سالانه هزینه ای بیش از چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان را به طور مستقیم و غیر مستقیم به اقتصاد ایران تحمیل می کند.
وی تاکید کرد: در جامعه کار و تولید ، آسیب ها و لطمات وارده در صورت اعتیاد افراد چند جانبه است، چرا که جدای از ضرر و زیان های وارده به فرد مصرف کننده، واحد تولیدی و کار همه افراد تحت تاثیر آن قرار می گیرد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر در پایان گفت: پیشگیری از اعتیاد کم هزینه تر و موثرتر از درمان است و محیط های کار با توجه به گستردگی و میزان ساعتی که افراد در آن حضور دارند، می توانند بستر بسیار مناسبی برای مبارزه با اعتیاد و آموزش افراد باشند.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر کیش۹۷٫۰۲٫۱۷