مديركل دفتر تحقيقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: ۶۸ درصد مردم ايران، در سنين ۱۵ تا ۶۴ سال، براي مشاركت در عرصه پيشگيري اوليه از اعتياد اعلام آمادگي دارند.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ حميد صرامي در “كارگاه آموزشي پيرامون جمعآوري و تحليل دادههاي مربوط به مواد مخدر” كه در محل ستاد برگزار شد؛ گفت: جامعه جهاني با تهديد و بحران جدي مواد مخدر و روانگردانها مواجه است به گونهاي كه ۲۵۵ ميليون نفر مصرفكننده در جامعه جهاني به عنوان متقاضيان مصرف مواد، زمينه را براي عرضه مواد فراهم كردهاند.
وي تصريح كرد: سيستم هوشمند، فعال، خلاق، پويا و دايناميك مواد مخدر در جامعه جهاني با ايجاد باروها و نگرشهاي غلط، زمينه را براي تقاضاي انواع مواد براي نيل به لذت كاذب، آرامش كاذب و رهايي از اختلالات روان، تفريح و مواردي نظير آن فراهم كرده و متاسفانه اراده محكمي از سوي متوليان جامعه جهاني براي مهار و كنترل اعتياد مشاهده نميشود به گونهاي كه در ده سالهي اخير، شاهد رشد مصرف مواد در جامعه جهاني بودهايم.
مديركل دفتر تحقيقات و آموزش ستاد افزود: چرخه درآمد ناشي از اقتصاد مواد مخدر براي قاچاقچيان از يك سو و زمينگير شدن نوجوانان و جوانان براي عدم پيشرفت و توسعه از سوي ديگر دو مولفه مهم در روند رشد عرضه و تقاضا در كشورها هستند.
صرامي گفت: در جمهوري اسلامي ايران طي چهار دهه مبارزه قاطع و همه جانبه به عنوان پرچمدار مبارزه جهاني از سوي نيروهاي مبارزهكننده و كشف بيش از ده هزار تن انواع مواد مخدر و عدم ترانزيت آن به اروپا و همچنين دستگيري قاچاقچيان و كيفر آنها سبب شده تا ضربات جدي به سيستم مواد مخدر و روانگردانها وارد شود ولي متاسفانه هيچ گاه جامعه جهاني نتوانسته است رسالت خود را در برابر اين گونه تلاشهاي بشر دوستانه جمهوري اسلامي ايران انجام دهد.
وي ادامه داد: در كشور ايران اقدامات قابل توجهي از سوي ۳۵ دستگاه براي توسعه فعاليتهاي پيشگيري اوليه از اعتياد در كانونهاي هدف يعني مدارس به منظور توانمندسازي نوجوانان، دانشگاهها براي ايمنسازي جوانان، محلهها براي مصونبخشي طبقات مختلف جامعه و محيطهاي كارگري براي سالمسازي كارگران در حال انجام است، به گونهاي كه از سوي رهبر معظم انقلاب اسلامي (مدظلهالعالي) رويكرد پيشگيري اوليه از اعتياد به عنوان اولويت اول كشور تلقي شده و با اختصاص ۵۰ درصد ظرفيت و امكانات، تلاش بر آن است تا بتوانيم از ضربهپذيري آحاد جامعه جلوگيري كنيم.
اين مقام مسئول در ستاد گفت: در همين راستا با تقويت رويكرد اجتماعي شدن توسط وزير كشور و دبيركل ستاد به دنبال آن هستيم تا با ايجاد نهضت فراگير اجتماعي پيشگيري اوليه از اعتياد نسبت به همگاني كردن امر مبارزه گامهاي اساسيتر برداشته شود و نكته قابل توجه اينكه در پژوهش كشوري شاهد بوديم ۶۸ درصد مردم ايران، در سنين ۱۵ تا ۶۴ سال، براي مشاركت در عرصه پيشگيري اوليه از اعتياد اعلام آمادگي دارند كه در همين راستا بيش از ۲۸۰۰ سازمان مردمنهاد در تلاش هستند تا مردمي شدن امر مبارزه را با جديت جلو ببرند.
صرامي اظهار داشت: براي درمان افرادي كه داراي اختلال مصرف مواد مخدر و معتاد هستند حدود ۸ هزار مركز ايجاد شده كه تاكنون حدود ۸۰۰ هزار نفر تحت پوشش خدمات درماني و كاهش آسيب قرار گرفتهاند.
وي تاكيد كرد: مبارزه سخت افزاري و نرمافزاري در كشور ايران مبتني بر نتايج پژوهشها ميباشد، به گونهاي كه با انجام شيوعشناسي در جمعيت عمومي ۱۵ تا ۶۴ سال كشور، نرخ شيوع مصرف مواد، ۵٫۴ مصرف بودكه با شناخت نوع مواد مصرفي، الگوي مصرف، وضعيت سن، شغل و جنسيت مصرفكنندگان، مداخلات مناسب در عرصه كاهش تقاضا انجام ميپذيرد و با ارزيابي اثربخشي برنامهها، سعي بر اين است كه از اتلاف منابع جلوگيري شود.
صرامي افزود: رويكرد انكار و سكوت نسبت به اعلام نتايج پژوهشها جايگاهي ندارد و رويكرد واقع بينانه و انتشار نتايج پژوهشها و آمارها به منظور ايجاد چرخه اطلاعات در جامعه جزو برنامههاي جدي ستاد مبارزه با مواد مخدر ميباشد.
وي در پايان يادآور شد: نظام جمهوري اسلامي ايران همواره در اجراي تعهدات بينالمللي در ابعاد مختلف كاهش تقاضا و مبارزه با عرضه، سهم خود را در اين مبارزه جهاني، منطقه اي و ملي ايفا كرده و انتظار ميرود دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل و ساير كشورها نيز در اين عرصه سهم خود را ايفا كنند تا با ضربه زدن به استراتژيهاي سيستم هوشمند مواد مخدر شاهد انسانهاي سالم به عنوان محور توسعه پايدار باشيم.
منبع: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۷٫۰۲٫۰۴