مديركل دفتر بينالملل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بيان اينكه نقش آمار در برنامهريزيهاي حوزه مبارزه با مواد مخدر بسيار حائز اهميت است گفت: بايد فعاليتهاي جمهوري اسلامي ايران، آنطور كه شايسته است، به دنيا نشان داده شود.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر، رحیم ساكي صبح امروز در “كارگاه آموزشي پيرامون جمعآوري و تحليل دادههاي مربوط به مواد مخدر” كه در محل ستاد برگزار شد؛ گفت: نقش آمار در برنامه ريزيها و سياستگذاريهاي همه موضوعات از جمله حوزه مبارزه با مواد مخدر بسيار حائز اهميت است.
وي گفت: فعاليتهايي كه جمهوري اسلامي ايران در حوزه مبارزه با مواد مخدر انجام داده است بسيار وسيع و بزرگ هستند و حتي فعاليتهايي كه سازمانهاي مردمنهاد ايران در اين عرصه انجام ميدهند اصلا قابل مقايسه با فعاليت سازمانهاي مردمنهاد دنيا نيست لذا من از دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل UNODC)) گله مندم که تاکنون فعاليتها و اقدامات جمهوري اسلامي ايران، آنطور كه شايسته است، به جهان نشان داده نشده است.
مديركل دفتر بينالملل ستاد بيان داشت: ايران در حوزه پژوهش داراي حجم عظيمي از تحقيقات است و در حوزه حقوقي، قوانين گستردهاي دارد، همچنين در حوزه كاهش آسيب و كاهش تقاضا، اقدامات بزرگي انجام داده است، به طور مثال حدود ۹۰۰ هزار نفر تحت پوشش برنامههاي كاهش آسيب قرار گرفتهاند اما متاسفانه اين اقدامات به خوبي به جهان منعكس نشده و تصويرسازي درستي از آن به نمايش گذاشته نشده است.
ساكي بيان داشت: سال گذشته، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد و مدیر اجرایی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل اعلام كرد كه کشفیات مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران به تنهایی چهار برابر کشورهای جهان است.
وي تصريح كرد: طبق آمار رسمي سازمان ملل در سال ۲۰۱۵ ميلادي، كشفيات مواد مخدر دنيا با احتساب حشيش ۹۲۱۸ تن بوده است كه بدون احتساب حشيش، ۱۹۰۱ تن بود كه ۳۲ درصد حجم اين كشفيات، به تنهايي توسط جمهوري اسلامي ايران و در مقابل ۱۹۶ كشور دنيا صورت گرفته است كه بسيار قابل توجه است.
اين مقام مسئول در ستاد گفت: جمهوري اسلامي ايران سال گذشته بيش از هزار تن مواد مخدر با منشاء ترياك كشف كرده است كه ما اميدواريم اين كارگاه آموزشي فرصت خوبي باشد تا جايگاه واقعي كشورمان به دنيا معرفي شود.
ساكي تاكيد كرد: بايد مكانيزمي در سازمان ملل تعريف شود تا كشورهايي كه در حوزه مبارزه با مواد مخدر، فعاليت بيشتري دارند و در خط مقدم قرار دارند؛ بودجه بيشتري را جذب كنند، همچنين به جاي حواشي حوزه مواد مخدر، بايد اصل موضوع توليد موادمخدر و جلوگيري از توليد آن و همچنين عوارض توليد مورد توجه مجامع بينالمللي قرار گيرد.
ساكي در پايان گفت: تمامي فعاليتهاي جمهوري اسلامي ايران در حوزه مبارزه با مواد مخدر با استاندارد بالايي در حال انجام است و كشورمان تاكنون مواد مخدر را به موضوعي سياسي و حقوق بشري تبديل نكرده است عليرغم اينكه هجمهاي كه از سوي موادمخدر به جمهوري اسلامي ايران وارد شده؛ بيش از توان آن است. با اين حال معتقدم با راهبرد جديد ميتوان فعاليت هاي بهتر و برنامهريزيهاي دقيقي انجام داد.
منبع: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۷٫۰۲٫۰۳