• امروز : دوشنبه - ۲۲ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 15 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Monday - 12 May - 2025
کل پست ها: 73634اخبار امروز : 10
4

خدمات و مراقبت‌های پس از ترخیص بهبوديافتگان در آذربايجان شرقي ارائه مي‌شود

  • کد خبر : 44458
  • ۰۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۲

خدمات و مراقبت‌های پس از ترخیص بهبوديافتگان با عقد تفاهمنامه بین دانشگاه علوم پزشکی و شورای هماهنگي مبارزه با مواد مخدراستان تداوم مي‌يابد. به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان آذربايجان شرقي؛ به منظور مراقبت و حمایت اجتماعی و پیگیری درمان معتادان بهبود یافته مراکز اقامتی در سراسر استان آذربایجان شرقی […]


خدمات و مراقبت‌های پس از ترخیص بهبوديافتگان با عقد تفاهمنامه بین دانشگاه علوم پزشکی و شورای هماهنگي مبارزه با مواد مخدراستان تداوم مي‌يابد.


به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان آذربايجان شرقي؛ به منظور مراقبت و حمایت اجتماعی و پیگیری درمان معتادان بهبود یافته مراکز اقامتی در سراسر استان آذربایجان شرقی از سوی مراکز بهداشتی درمانی، تفاهم‌نامه ارائه خدمات و مراقبت های پس از ترخیص معتادان بهبود یافته از مراکز درمان اقامتی و اجباری ماده ۱۵ و ۱۶ در آذربایجان شرقی بین دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان و رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز امضاء و مبادله شد.


دکتر صومی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در جلسه عقد تفاهم نامه، هدف اصلی و اساسی این طرح را ارائه خدمات و مراقبت های پس از ترخیص معتادین ذکر کرد و گفت: معتادان قبل از اعزام به مراکز اقامتی مشمول جزو خدمات این طرح خواهند بود.


وی تکالیف بعد از ترخیص معتادین بهبود یافته را رصد جسمی ، رواني و اجتماعي آنان عنوان کرد و گفت: بهبودیافتگان باید در جلسات گروه های خودیاری شرکت کنند.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز ادامه داد: در این ارتباط تکالیفی بر عهده مجموعه نهادها، سازمان‌ها و دستگاه‌های ارائه دهنده خدمات عمومی و اجتماعی محول شده که باید مورد توجه، اقدام و پیگیری قرار گیرد.


صومي گفت: در صورت انجام این تکالیف، ضمن تداوم درمان های دارویی وغیر دارویی، آموزش مهارت‌های زندگی و آسیب‌های اجتماعی افراد بهبود یافته، کمک به ترمیم کانون خانواده و بازگشت به خانوده‌ها است.


همچنين محمدعلی نصرتی در اين جلسه گفت: مراقبت‌هاي بعد از خروج معتادين ترخيص شده از مراكز موضوع ماده ۱۵ و ۱۶  بايستي  در قالب محله محور انجام گيرد و مهمترین حلقه مفقوده در چرخه درمان معتادين، مراقبت بعد از خروج آنها مي‌باشد، مراقبت و پيگيري معتادان ترخيص شده از مراكز موضوع ماده ۱۵ و ۱۶، امری ضروری در فرایند مبارزه با اعتیاد و مواد مخدر و روانگردان‌ها است.


وی ادامه داد: سعي ما بر اين است كه با ایجاد کارگاه‌های اشتغال برای این قبيل افراد، زمان ماندگاري در پاكي را افزايش  و دائمي كنيم، به همين منظور تصمیمات ما بایستی تسهیل کننده و مشوقانه باشد.


دبیر شورا ادامه داد: مراکز درمانی زحمات زیادی را متحمل می‌شوند تا فرد به شرایط نرمال خود برسد اما اگر راهکارهای لازم در جهت کنترل عود و لغزش این بیماران در نظر گرفته نشود همه این زحمات به هدر خواهد رفت.


مشاور عالی امنیتی و انتظامی استاندار در ادامه  اظهار داشت: مراکز بهداشت و خانه‌های بهداشت از جمله ظرفیت‌های مهم برای راه‌اندازی واحد مراقبت بعد از خروج بصورت محله محور برای بیماران ترخیص شده از مراکز موضوع ماده ۱۵ و ۱۶ می‌باشند .


محمدعلی نصرتی گفت: برای معتادین ترخیص شده از مراکز موصوف بایستی برنامه‌های مراقبتی خاصي در نظر گرفته شود تا ۶ ماه بصورت مستمر  و ماه به ماه اقداماتی از جمله ارزیابی مجدد، خدمات دارویی، درمانی برای ثبت کنترل علایم ترک و درمان های شناختی رفتاری، آزمایشات اعتیاد و… انجام تا اين بيماران  به مرحله عود نرسند و هر چه زمان قطع مصرف طولانی تر شود احتمال موفقیت در کنترل و مراقبت از بیماران بیشتر خواهد بود.


وی بیان کرد: بعد از اقدامات ۶ ماهه، یکسال ديگر بصورت سه ماه یکبار روند پیگیری بیماران از طریق تیم مددکاری خانه بهداشت ادامه مي‌يابد.


 نصرتی با بیان اینکه در مرحله اول اولویت با بیماران ترخیص شده از مرکز ماده ۱۶ می باشد، گفت: بيماران براساس مناطق جغرافیایی محل زندگیشان از طریق تیم مددکاری به خانه‌هاي بهداشت معرفی خواهند شد .    


منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان آذربايجان شرقي۹۷٫۰۲٫۰۲

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=44458

برچسب ها