نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی درباره اجتماعی شدن مساله اعتیاد گفت: اعتیاد مسالهای مستقل و بیارتباط با شرایط اجتماعی نیست بلکه ارتباط مستقیم با مسائل اجتماعی دارد.
سهیلا جلودارزاده درگفتوگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: اعتیاد یک ویروس و یا بیماری نیست که انسان بتواند به راحتی از شر آن رهایی یابد، به عالم غیرانسان هم مربوط نمیشود بلکه به جامعه و خانواده مرتبط است.
وی ادامه داد: معتقدم سوء مدیریت در خانواده و حتی جامعه باعث میشود فرد دچار کمبودهای عاطفی شود و به مصرف مواد مخدر گرایش پیدا کند. بنابراین اگر خانوادهای سالم بماند کمتر مشکلات اعتیاد در آن مشاهده خواهد شد.
اين نماينده مجلس درباره عملکرد مغزی و مصرف مواد مخدر گفت: مصرف مواد مخدر سبب میشود تا مغز فرد مصرفکننده در فراموشی محض فرو برود و قدرت تولید مادهای طبیعی که سبب درمان درد و یا ایجاد سرخوشی میشود را از دست بدهد. همچنین این امر باعث می شود فرد مصرف کننده به مواد مخدر وابستگی پیدا کند.
جلودارزاده با تاکید بر اینکه اعتیاد به ماده مخدر شیمیایی درمان پذیر نیست، گفت: این مواد آسیبهای جدی به قوای جسمانی و مغزی وارد میکنند که جبران پذیر نیست.
وي افزود: برای مقابله با اعتیاد اول خانواده بعد جامعه باید سالم بماند تا اعتیاد راهی برای پیشرفت نداشته باشد.
نماينده مردم تهران در مجلس؛ برخی عوارض مصرف مواد مخدر را بی غیرتی، دروغگویی و بی انگیزگی در افراد برشمرد و تصریح کرد: برخی افراد با انگیزه خوشگذرانی مواد مخدر مصرف میکنند و فکر میکنند تفننی مصرف کردن مواد عوارضی بدنبال ندارد در حالی که اثرات مخرب این مواد زیاد است.
جلودار زاده ادامه داد: برخی نيز برای فرار از درد و کمبودی اقدام به مصرف مواد مخدر میکنند که این سوال مطرح است که آیا انسان عاقل برای دفع یک شر و رفع کمبودهای خود باید خود را مبتلا به مواد مخدر کند یا آنکه باید با کار کردن و افزایش دانش مشکلاتش را از بین ببرد.
وي افزود: برای پیشگیری از اعتیاد باید مهارت زندگی را به فرزندانمان آموزش بدهیم، باید قدرت نه گفتن را به آنان یاد داد تا بتوانند از خود مراقبت کنند.
منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۷٫۰۲٫۰۲