نماینده مردم ایلام درمجلس شوراي اسلامي مهمترین عامل برای عدم بازگشت جوانان بهبوديافته به مهلکه اعتیاد را فراهم شدن شرایط کاری و اشتغال خواند تا مجدد به سمت موادمخدر کشیده نشوند.
سلام امینی در گفتگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: مصرف مواد مخدر در استان ایلام در وضعیت مناسبی قرار ندارد و متاسفانه برخی شهروندان ایلامی گرفتار این بلاي خانماسوز هستند.
وی افزود: خوشبختانه در استان ایلام در بسياري از موارد خانوادههای معتادين و خیرین به صورت خودجوش به NGOها و بهزیستی كمك ميكنند و در تامین هزینههای این بیماران ياريگر آنان هستند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس درباره میانگین سنی مصرفکنندگان مواد مخدر در ایلام بیان داشت: متاسفانه در بازدیدهایی که از کمپها داشتم اکثر گرفتارشدگان این سم، جوانان بودند، همچنين خانوادههایی با هر سطح مالی در این کمپ ها وجود داشتند كه این نشان میدهد اعتیاد بلای یک قشر خاص و فقیر نیست و این بیماری درصورت عدم پیشگیری، در کمین همه بالاخص جوانان میباشد.
امینی با تاکید بر لزوم مراقبتهای ويژه بعد از سمزدایی در کمپهای ترک اعتیاد افزود: باید فضای بیرون از کمپها را برای ورود جوانان بهبوديافته مهیا کرد، معمولا برای سمزدایی و بازگشت به اجتماع حدود ۲ الی ۶ ماه زمان لازم است تا فرد برای برگشت از دام اعتیاد خود را آماده كند.
وي تاكيد كرد: مهمترین عامل برای عدم بازگشت جوانان به مهلکه اعتیاد فراهم شدن شرایط کاری و اشتغال است که جوان مجدد به سمت موادمخدر کشیده نشوند.
اين نماينده مجلس ادامه داد:علاوه براشتغال، باید نحوه برخورد خانواده و اطرافیان در اجتماع با این جوانان فرهنگسازی شود و مردم پذیرای این افراد در اجتماع باشند و مثل یک شخص عادی با آنها برخورد کنند، لازمه این امر فرهنگسازی و آموزش از طریق صدا و سیما، آموزش و پرورش و نهادهای تاثیرگذار در جامعه است.
امینی تاکید کرد: باید این نکته را در جامعه در نظر داشته باشیم که معتاد بیمار است نه مجرم. وقتی با این نگاه به معتاد نگریسته شود یعنی برای این معضل هم علاج وجود دارد و میشود از تواناییهای همه اقشار در پیشگیری و مبارزه با این بیماری استفاده کرد.
وی بیان داشت: همچنین باید تدابیری اتخاذ شود و شرایطی مهیا شود که خانوادههای نیازمند این افراد مخصوصا افراد متاهل تا زمان بهبودی و برگشت به شرایط عادی تحت پوشش قرار گیرند و هزینههای زندگی آنها تامین شود.
امینی در انتها بر لزوم برخورد قاطع با سوداگران مرگ تاکید کرد و گفت: قاچاقچیان مواد مخدر و کسانی که به صورت هدفمند و سازمانیافته اقدام به قاچاق و توزيع مواد مخدر میکنند، قاچاقچیان بینالمللی مواد مخدر هستند و باید با اشد مجازات با آنان برخورد کرد و اما با افراد خرده پا که برخی از آنان شامل همین معتادیني هستند که برای بدست آوردن مواد مخدر مورد نیازشان مجبور به فروش زندگيشان میشوند، باید با نگاه دیگری برخورد شود.
منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۷٫۰۱٫۱۹