• امروز : جمعه - ۲۷ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : 23 - محرم - 1447
  • برابر با : Friday - 18 July - 2025
کل پست ها: 74150اخبار امروز : 0
4

مدیر کل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر: در عرصه مطالعات اجتماعی اعتیاد فقر پژوهشی داریم

  • کد خبر : 4417
  • ۲۴ آذر ۱۳۹۲ - ۹:۳۴

مديرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در حوزه مطالعات اجتماعی به شدت ضعف داریم و فقر پژوهش در این حوزه وجود دارد که امیدواریم بتوانیم با سرمایه‌گذاری بیشتر از علم و فناوری وارداتی پرهیز کنیم. به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، حمید صرامی در دهمین جشنواره آثار مکتوب در […]

مديرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در حوزه مطالعات اجتماعی به شدت ضعف داریم و فقر پژوهش در این حوزه وجود دارد که امیدواریم بتوانیم با سرمایه‌گذاری بیشتر از علم و فناوری وارداتی پرهیز کنیم.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، حمید صرامی در دهمین جشنواره آثار مکتوب در عرصه مواد مخدر، روانگردان‌ها و پیش‌سازها گفت: طی ۳۴ سال گذشته روند تحقیقات در سالهای ابتدایی پس از انقلاب به نحوی بوده که برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری در حوزه‌های پژوهشی اعتیاد در سطح دانشگاه‌ها وجود نداشته است.

وی ادامه داد: در سال‌های بین ۶۰ تا ۶۷ فقدان زمینه مناسب برای انجام فعالیت‌های پژوهشی اعتیاد که ناشی از شرایط جنگ و تعطیلی دانشگاه‌ها بوده را شاهد هستیم و تا سال ۷۲ نتایج حاصل از پژوهش‌ها به دلیل پایین بودن استانداردهای روش‌شناسی قابل اعتماد نبوده است.

صرامی گفت: از سال ۷۲ تا ۸۰ زمینه مناسب برای تحقیقات در حوزه اعتیاد فراهم شد اما تمایل متخصصان پژوهش‌های اجتماعی به مطالعه در زمینه اعتیاد پایین بود همچنین در تخصیص منابع برای اجرای طرح‌های پژوهشی محدودیت‌هایی وجود داشته است.

مدیر کل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: اما در سالهای ۸۰ تا ۸۶ که سیاست‌های کلی مبارزه با مواد مخدر از سوی رهبری ابلاغ شد به موضوع پژوهش در عرصه کاهش تقاضا، تقویت رویکرد شیوع‌شناسی و ارزیابی سریع سوءمصرف اعتیاد توجه شد.

وی ادامه داد: طبق پژوهش‌های انجام شده ۶۶٫۵ درصد مطالعات علوم بهداشتی – درمانی، ۱۵٫۹ درصد علوم شناختی، ۱۳٫۵ درصد علوم پایه زیستی، ۳٫۷ درصد علوم اجتماعی در حوزه اعتیاد انجام شده است.

صرامی گفت: حدود ۷۰ درصد مطالعات در محیط‌های درمانی یعنی بیمارستان‌ها، مراکز درمانی اعتیاد و مراکز کاهش آسیب انجام شده و ۳۰ درصد مطالعات دیگر در محیط‌های غیردرمانی مانند مدارس، دانشگاه‌ها، محل کار و … انجام شده است.

مدیر کل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر هدف از برگزاری دهمین جشنواره آثار مکتوب در زمینه مبارزه با مواد مخدر، روانگردان‌ها و پیش‌سازها، مشارکت دانشگاه‌ها، بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی و شناسایی خلأهای موجود عنوان کرد و گفت: آثار ارسال شده به دبیرخانه ارسال نسبت به دو سال گذشته رشد ۳۱ درصدی داشته است.

صرامی گفت: انتظار داریم که سرمایه‌گذاری در ابعاد معنوی و مادی در پژوهش‌های مبارزه با مواد مخدر افزایش یابد و مراکز علمی با کمک وزارتخانه‌های علوم و بهداشت مشارکت جدی‌تری داشته باشد.

وی افزود: همچنین ما در حوزه مطالعات اجتماعی به شدت ضعف داریم و فقر پژوهش در این حوزه وجود دارد که امیدواریم با انجام الگوهای مداخله‌ای اعتیاد و سرمایه‌گذاری‌های بیشتر از علم و فناوری وارداتی پرهیز کنیم.


منبع خبر: فارس ۹۲/۹/۲۴

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=4417

برچسب ها