معاون امنيتي وزير کشور با اشاره به سفر اخير خود به افغانستان و ديدار با مقامات اين کشور از تاکيد مقامات تهران-کابل بر مبارز ه جدي با مواد مخدر و تروريست و کنتر ل بيشتر مرزها بر جلوگيري از تردد قاچاقچيان خبر داد.
به گزارش خبرگزاري آريا،علي عبدالهي معاون امنيتي و انتظامي وزير کشور در خصوص دستاوردهاي سفر خود به افغانستان گفت: ما در سال ۸۶ موافقتنامه امنيتي را با پاکستان امضا کرديم که يکي از مفاد اين موافقتنامه، تشکيل کميته امنيتي سالانه در افغانستان و ايران بود، در اين راستا اين کميته در سال گذشته در جمهوري اسلامي ايران تشکيل شد و امسال نيز دومين جلسه کميته امنيتي در افغانستان برگزار شد.
معاون امنيتي وزير کشور ادامه داد: اجراي مفاد توافقنامه امنيتي ايران و افغانستان، هدف اصلي تشکيل اين کميته بود که براي اجراي آن صورتجلسهاي را هم با دولت افغانستان در خصوص کنترل بيشتر مرزها، جلوگيري از تردد قاچاقچيان و مواد مخدر، مراقبت از مرز، فعال شدن بازارچههاي مرزي، تقويت ملاقات کميسارياي عالي مرزبانان دو کشور، جلسات مشترک استانداران مرزي با يکديگر، تبادل اطلاعات در خصوص مواد مخدر و تروريسم امضا کرديم.
وي در خصوص ميزان اتباع غيرقانوني افغانستان در کشور اظهار داشت: ما ملاقاتي را با وزير مهاجرت افغانستان داشتيم و تلاش کرديم که حضور مهاجرين افغاني با دادن ويزاي اقامت، تمديد رواديد و گذرنامه افغاني به صورت قانوني درآوريم بنابراين سفارتخانههاي دو کشور ابتدا به اتباع افغان گذرنامه دادهاند و بعد از آن رواديد اقامت داده شد که هم اکنون در حال تمديد است.
معاون امنيتي وزير کشور ادامه داد: سال ۸۹ ، يک ميليون و ۴۲۰ هزار نفر از اتباع افغان براي گرفتن گذرنامه ثبت نام کردهاند که تا امروز ۷۰۰ هزار ويزاي اقامت در کشور براي آنها صادر شده و بقيه در دست اقدام است. در کشور دو گروه افغاني وجود دارد؛ يک گروه افغانيهايي که در قالب پناهندگان هستند که تعداد آنها يک ميليون نفر است و گروه بعدي غيرمجازين افغاني هستند که ۵۰ درصد آنها تاکنون ساماندهي شده و براي آنها برابر ضوابط مجوز صادر شده است.
عبدالهي خاطرنشان کرد: هم اکنون حدود ۷۰۰هزار نفر از غيرمجازين افغاني باقي ماندهاند و اتباع ساير کشورها نيز ۳۰ تا ۳۲ هزار نفر هستند که حضور آنها نيز با مجوز است.