معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استاندار مركزي بر تدوين برنامههاي پروژه محور در حوزه مبارزه با مواد مخدر و استفاده از فضای مجازی در امور فرهنگی و اجتماعی جامعه تاكيد كرد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان مركزي؛ فتحالله حقیقی در جلسه اين شورا اظهار داشت: سازمان ملل چهار موضوع را از مهمترین موضوعات بشریت داشته که یکی از این موضوعها اعتیاد است و همین سازمان ملل به افغانستان حمله کرد که هم تروریستها را از بین ببرد و هم اینکه مواد مخدر را در افغانستان نابود کند.
وي تصریح کرد: در حمله آمریکا به افغانستان ۲ هدف پیگیری میشد، یکی مبارزه با تروریست و دیگری مبارزه با مواد مخدر اما شاهد هستیم نه تنها تولید و مصرف مواد مخدر کاهش پیدا نکرد بلکه بعد از حمله آمریکا، مصرف مواد مخدر از سنتی به صنعتی تغییر مسیر داد و افزایش یافت همچنین وسعت کشت زمینهای خشخاش در افغانستان، ۳۵ برابر افزایش یافته است.
حقیقی بیان کرد: هر زمان که صحبت از مبارزه با مصرف مخدر به میان میآید تمام توقعات از پلیس و دادگستری است این در حالی است که ما اصل مطلب را غافل شدیم و اصل مبارزه با مواد مخدر این است که تمام افراد و دستگاهها باید مراقبت داشته باشند.
وی ادامه داد: روحانیت در این انقلاب محور و ستون است که در این راستا هم میتوان از این قشر استفاده کرد و میتوانند نقش موثری داشته باشند،هر جایی که همافزایی در پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر ایجاد شود و از پروژه محوری به موضوع محوری گرایش داشتیم نتیجه خوبی حاضل شده است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی عنوان کرد: تقاضای من این است که برای سال آینده در راستای ایجاد هم افزایی و جلوگیری از موازی کاری چندین پروژه تنظیم شود و همچنین باید در نظر داشت که ۳۷۵ سمن در استان وجود دارد که میتواند از میان آنها مدرسانی را تربیت کرد که در این راستا گامهای موثری بر دارند این در حالی است که بسیاری از این افراد بدون داشتن شهوت اقتصادی و سياسي اقدامات موثر انجام میدهند.
حقيقي اضافه کرد: مبارزه با مواد مخدر با سایه نمایی، فرافکنی و تشویش افکار عمومی و مشکلات را گردن دولتها انداختن امکان پذیر نیست، همچنین با برخورد قضایی و انتظامی نمیتوان با چرخه مواد مخدر مبارزه کرد بلکه با همکاری، تلاش سمنها و همسویی دستگاهها در قالب خط مستقیم این امر امکانپذیر میشود.
ايشان تصریح کرد: موضوع مبارزه با مواد مخدر در انحصار تنها چند نهاد نیست بلکه تک تک آحاد جامعه و مسئولان در این رابطه باید اهتمامی ویژه داشته باشند.
حقیقی بیان کرد: در راستای مبارزه با مواد مخدر باید طرح موثر و کاربردی تهیه و تدوین و به مرحله اجرا گذاشته شود، بطوریکه علاوه بر پوشش اهداف بلند مدت، در کوتاه مدت هم تاثیرگذار باشد.
وی ادامه داد: آموزش استفاده از فضای مجازی برای نوجوانان و جوانان از اهم امور حوزه فرهنگی و اجتماعی می باشد که باید طرحی تخصصی در این خصوص تهیه و تدوین شود و با مشخص نمودن مجری و هم افزایی دستگاه های ذی ربط در این زمینه کار عملیاتی و شاخص پذیر صورت بگیرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی عنوان کرد: به منظور فعالیت موثر باید برنامههای پروژه محور تدوین شود و با بحث اطلاعرسانی به خانوادهها در راستای پیشگیری و آموزش اقدام شود که در این زمینه سازمان های مردم نهاد میتوانند به نحو موثری ورود پیدا کنند.
حقیقی خاطرنشان کرد: آموزش شیوه صحیح استفاده جوانان از شبکههای مجازی میتواند نقش موثری در پیشگیری آسیبهای اجتماعی داشته باشد و باید از ظرفیت سمنها با مشارکت جوانان و روحانیون، دانشگاهیان در این زمینه استفاده کرد.
وی اضافه کرد: با توجه به وجود مراکز درمان مدار ترک اعتیاد در استان مرکزی باید بررسی لازم در راستای توزیع مکانی آن از لحاظ مناطق آسیبخیز و مجوز شیفت فعالیت آنان به تناسب این مناطق اقدام و همکاری های لازم به منظور صدور مجوز برای مناطق آسیب خیز انجام شود. همچنين نبیاله شاهمحمدی اظهار داشت: براساس مستندات و مصوبات جلسه کمیته فرهنگی و پیشگیری استان تمامی دستگاههای فرهنگی در سطح استان در ایام نوروز با توجه به فعالیتهای ذاتی دستگاههای خود فعالیتهای مضاعفی هم در راستای آگاهسازی مسافران و آحاد جامعه انجام دهند.
وی با اشاره به پراکندگی مراکز درمانی افزود: در راستای این مراکز توسط دستگاههای متولی استان در جلسات آتی توضیحات لازم ارائه میشود که این موضوع براساس جمعیت، نیاز و محل شهرستانها در نظر گرفته میشود که این مراکز به شکل عادلانه تقسیم شوند که مراکز درمانی به شکل آسان در دسترس افراد قرار بگیرد.
دبیر شورا تصریح کرد: در حوزه مقابله با عرضه با افزایش بیش از ۱۴ درصد کشفیات در سال ۹۶ دستگاههای مربوطه تلاش لازم را انجام دادند که بیش از ۱۴هزار معتاد هم دستگیر شده است.
شاهمحمدی بیان داشت: در همین راستا مصوباتی در این جلسه مصوب شده تمامی متجاهرین براساس مفاد نامه اعلامی ستاد مبارزه با مواد مخدر به سازمان بهزیستی کشور به طور حتم متجاهرین و معتادان خطرناک در استان و ۱۲ شهرستان تابعه با مراکز ماده ۱۵ جمعآوری شده و تا پایان اردیبشت ماه هم از آنها نگهداری شده و درمان شوند.
منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان مركزي۹۶٫۱۲٫۲۶