دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي بر مشارکت نخبگان و مراکز دانشگاهی در مبارزه اجتماعی با مواد مخدر تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي؛ ابراهيم قربانزاده در جلسه اتاق فکر گروه حقوق دانشکده علوم اداری و اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد گفت: مواد مخدر پدیدهی اجتماعی است و در نتیجه مبارزه با این پدیده ابعاد گوناگونی دارد به ویژه برای استان خراسان رضوی که همجوار با کشور افغانستان بزرگترین تولیدکنندهی مواد مخدر دنیاست و سالانه ۹ هزار تن مواد مخدر در آن تولید میشود و برای رسیدن به بازار مصرف از کشورهای همسایه بهویژه ایران عبور میکنند.
وي خاطرنشان کرد: اقدامات بسیار مناسبی در مرزها برای بهبود روند حفاظت در برابر قاچاقچیان مواد مخدر مانند ایجاد کانال، دیوار و سیم خاردار و ایجاد جادههای مرزی صورت گرفته است نکته قابل توجه این است که برای مبارزه با مواد مخدر، اگر تنها به اقدامات سازمانهایی چون مرزبانی و نیروی انتظامی بسنده کنیم نتیجهبخش نخواهد بود و همکاری سایر سازمانها هم برای کاهش این پدیده الزامی است.
دبير شورا با اشاره به اولويت مبارزه با مواد مخدر و اعتياد در حوزه آسيبهاي اجتماعي اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب (مدظله العالي) در طبقهبندي آسيبهاي اجتماعي، اعتياد و ايجاد دغدغه در بين مسئولان براي مبارزه با مواد مخدر را اولويت نخست مقابله با آسيبهاي اجتماعي اعلام نمودند.
قربان زاده افزود: با توجه به سياست هاي كلان كشور در امر مبارزه با مواد مخدر، در تمامي سطوح مقابله، پيشگيري، درمان و كاهش آسيبهاي اعتياد بايستي نگاه متوازن انجام پذيرد تا شرايط مطلوب براي سالم سازي جامعه با عزم جدي و همت همگاني و همكاري دستگاه هاي ذيربط از جمله دانشگاه ها و مراکز علمی، سازمان بهزیستی، آموزش و پرورش صورت گيرد.
وي با بیان اهمیت فعالیت ها در زمینهی پيشگيري از اعتياد، تصریح کرد: در راستاي اجراي برنامههاي اجتماعي شدن امر مبارزه با موادمخدر، نهادينه كردن نقش مشاركت عمومي در حوزه مبارزه با موادمخدر حایگاه مهم و اساسي دارد و مي بايست از اين ظرفيت به ویژه دانشگاه فردوسی مشهد و مراكز تحقيقي و پژوهشي مرتبط با داشتن پشتوانه علمي و تخصصي استفاده بهينه صورت پذيرد.
دبير شورا خاطرنشان کرد: در عرصه مبارزه با مواد مخدر به طور حتم دولت که وظایف سیاست گذاری ، برنامه ریزی، هدایت، هماهنگی و نظارت را به عهده دارد، در اجرا به تنهایی قادر به انجام وظایف خود نخواهد بود و ضروری است از مشارکت فکری نخبگان، مراکز دانشگاهی و مردم در قالب تشکل های سازمان یافته استفاده شود .
قربانزاده با تاكيد بر اينكه افزايش آگاهي و دانش مردم در مقابله با همه آسيبها از جمله اعتياد بسيار مهم و اثرگذار ميباشد اظهار داشت: بايد سطح آگاهي و اطلاعات مردم جامعه، به ویژه برای فرهنگسازی و پیشگیری از گرایش به موادمخدر افزايش يابد تا مردم خودشان به سمت و سوي اعتياد نروند زیرا ۷۰ درصد جرایم مرتبط به مواد مخدر و ۴۵ درصد زندانیان نیز مربوط به مواد مخدرمی باشد.
وي اظهار داشت: در شیوع شناسی که اخیرا صورت گرفته، شیوع اعتیاد در خراسان رضوی نسبت به میانگین کشوری در بین ۱۴-۶۰ سال کاهش داشته است و مطالعات جدید نشان میدهد که باید برای جلوگیری از بروز و شیوع مصرف مواد مخدر همیشه اقدامات پیشگیرانه در اولویت برنامهریزیها باشد.
دبير شورا پیشگیری اولیه را اصلیترین اولویت و سیاست کلیدی در برنامه ششم توسعه عنوان کرد و افزود: جلوگیری از بروز اعتیاد و شیوع، دو هدف مهم در این زمینه بوده و کاهش ۲۵ درصدی اعتیاد نیز در طول برنامه پنج ساله، هدف گذاری شده است.
قربانزاده افزود: تولید بیش از ۹ هزار تن مواد مخدر در افغانستان خطر جدی را متوجه استان نموده است و براي مقابله با آسيب اعتياد بايد همزمان به مباحث فرهنگي و پيشگيري، مقابله با عرضه و درمان و كاهش آسيب در جامعه توجه جدي شود .
به گفته وي؛ در سال جاری، دبیرخانه شورا با حمایت ستاد و دانشگاه ها و مراكز علمي استان، را به عنوان یکی از برنامه های اصلی و اولویت دار منظور و با مشارکت اعتباری و اجرایی دانشگاه ها خدمات اين بخش را توسعه کمی و کیفی خواهد بخشيد.
گفتنی است در این جلسه رئیس دانشکده علوم اداری و اقتصاد دانشگاه فردوسی و مدیر و استادان گروه آموزشی حقوق دانشگاه فردوسی ضمن سخنانی از اهتمام ستاد مبارزه با مواد مخدر نسبت به پژوهش و برنامه های مطالعاتی در حوزه مبارزه با مواد مخدر سپاسگزاری نمودند و خواستار مشارکت و همکاری مشترک در برنامههای پژوهشي و مطالعاتي شدند همچنین پیشنهاداتی در زمینه بازنگری در اولویت های پژوهشی با رویکرد حقوقی و قضایی مطرح شد.
منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي۹۶٫۱۲٫۲۶