عضو هیات رئیسه کمیسیون حقوقی مجلس شورای اسلامی در رابطه با بحث اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر گفت: برای مبارزه اجتماعی با اعتیاد، جامعه نیاز به نشاط و سرگرمی و تفریحات سالم دارد با حرف و موعظه نمیتوان بویژه نوجوانان و جوانان را از مصرف مخدرهای صنعتی و شیمیایی به دور کرد.
جلیل رحیمی در گفت و گو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: اعتیاد به مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی ابعاد روانشناختی، اجتماعی و امنیتی دارد که براحتی نمیتوان آن را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد.
وی اظهار کرد: اعتیاد به مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی همچنین ریشه در مسائل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جامعه دارد، اعتیاد گرایش فرد را به اصول اخلاقی و معنوی و ارزشهای اجتماعی کاهش میدهد و شرایط ناگواری و جبران ناپذیری را بر خانواده و جامعه ایجاد میکند.
نماینده مردم تربت جام در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ضرورت شناخت ابعاد اعتیاد بسیار عمیق بوده و متاثر از عوامل مختلف میباشد، تصریح کرد: بحث اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر رویکرد قابل قبول و ایدهای تاثیرگذار در مقابله با اعتیاد است اما باید عوامل مختلف دست به دست هم دهند تا این رویکرد تحقق یابد.
به گفته رحیمی، در حال حاضر بحث اشتغال در کشور امری مهم بوده و در گرایش جوانان به سمت مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی تاثیرگذار است، باید در جامعه برای کاهش عرضه و تقاضا و کنترل اعتیاد با بیکاری و فقر اقتصادی مبارزه کرد.
عضو هیات رئیسه کمیسیون حقوقی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه شناسایی معتادان و نظارت کامل بر وضعیت آنان نیز از عوامل مهم در تحقق رویکرد مبارزه اجتماعی با مواد مخدر است، اظهار کرد: در حال حاضر آمار و ارقام ضد و نقیضی از تعداد معتادان و وضعیت آنان در جامعه وجود دارد ، ما نیاز به پایش شناسایی معتادان و بررسی از اوضاع آنها داریم که باید توسط دست اندکاران و نهادهای مربوطه در اولویت کاری قرار گیرد.
رحیمی ادامه داد: همچنین ضرورت دارد سامانه مشخصی در این زمینه راه اندازی شود.
وی با بیان اینکه جامعه نیاز به نشاط و سرگرمی دارد، افزود: نوجوانان و جوانان را بدون فراهم کردن امکانات ورزشی و فضاهای سالم برای تفریح نمی توان با حرف و موعظه آنها را از آسیب های اجتماعی از جمله مواد مخدر دور کرد، باید راهکارهای اساسی در این زمینه اندیشیده شود.
نماینده مردم تربت جام در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: انسداد مرزها و تقویت قوای مرزی ، همکاری با کشورهای افغانستان و پاکستان و یافتن راهکاری مناسب برای کشت جایگزین از دیگر عواملی است که مبارزه اجتماعی با مواد مخدر را آسانتر میکند.
رحیمی در پایان گفت: لازم است بر اساس یک برنامه علمی و کارشناسی شده ، مواد مخدر سنتی جایگزین مواد مخدر صنعتی و شیمیایی در کشور شود و این امر با نظارت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و نهادهای مربوطه انجام گیرد، زیرا مخدرهای صنعتی عوارض خطرناک و کشندهای را برای سلامت جسمی و روانی مصرف کنندگان دارد.
منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر ۹۶٫۱۲٫۲۴