معاون اجتماعی، سیاسی و امنیتی استاندار خراسان رضوی توانافزايي، مهارت آموزی و اشتغال زایی را از مهمترین عوامل موثر در عدم گرایش مجدد افراد به سمت مواد مخدر و اعتياد برشمرد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی، دکتر سید جواد حسینی در کمیته تخصصی مشارکتهای مردمی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان بر اجرای دقیق مصوبات، تدوین شیوهنامههای لازم و آییننامهها در اجرای مصوبات مربوط به پیشگیری از اعتیاد تاکید و بیان کرد: همانند اجرای ‘طرح روستای پاک’ باید ‘طرح واحدهای پاک’ نیز در مراکز صنعتی و تولیدی در دستور کار قرار گیرد. در این مسیر اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید آیین نامه، شیوه نامه اجرا، نحوه تشویق و امتیازگیری واحدها را مدون و اجرای آنها را پیگیری کند.
وی افزود: واحدهای صنعتی پاک واحدهایی هستند که عاری از افراد معتاد باشند و از واحدهایی که در راه درمان و پیشگیری از اعتیاد گام بردارند تقدیر بعمل خواهد آمد.
معاون استاندار خراسان رضوی ادامه داد: نحوه شیوع اعتیاد به لحاظ سنی، جنسی و گروههای درگیر به اعتیاد تغییر کرده چنانکه اکنون بعضی روستاها هم به این موضوع دچار هستند. شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، بهزیستی و جهاد کشاورزی باید تلاش کنند. در مسیر مبارزه با اعتیاد باید از ظرفیت ۴۰ تشکل روستایی که با همت دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری راه اندازی شده و همچنین ۲ هزار و ۵۰۰ دهیار استان استفاده کرد.
حسینی با تقدیر از سازمان اقدامات تادیبی و تامینی و زندان های مشهد گفت: در زندان مشهد ۳۰۰ کارگاه تولیدی فعال است که بیش از ۷۰۰ نوع کالا توسط این واحد ها تولید می شود و ۸۰ درصد از درآمد این واحدها مستقیم به زندانیان و خانواده های آنان می رسد.
وي افزود: توان افزایی، مهارت آموزی، نقش دادن و ایجاد اشتغال بهترین راه برای جلوگیری از اعتیاد و رفتن مجدد به سمت مواد مخدر است .
معاون استاندار گفت: وقتی یک تشکل بعد از طی مراحل مختلف قانونی مجوز خود را گرفت دستگاههای دیگر باید در خصوص انجام کارهایی که به این تشکل سپرده می شود همکاری لازم را انجام دهند. بسیاری از پروژهها توسط تشکلهای غیردولتی انجام می شود. سپردن یک کار به چندین تشکل غیردولتی و مردم نهاد هم افزایی و نتیجه گیری آن طرح را بیشتر می کند.
وي به گزارش عملکرد برنامه های فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد اداره کل آموزش و پرورش نیز اشاره و بیان کرد: مدارس یکی از سطوح مهم در خصوص مبارزه با اعتیاد هستند اما بخشنامه گرایی و مدیریت چندلایه مدارس را بیچاره کرده و فرصتی برای رسیدگی به مسائل اساسی مثل آسیبها باقی نمی ماند. باید تلاش کنیم به سمت کارهای اجرایی تر و موثرتر گام برداریم.
حسيني افزود: از ابتدای امسال تا پایان دی ماه شاخصهای مختلف اعتیاد از جمله در خصوص زندانیان معتاد و شیوع اعتیاد روند مطلوب کاهشی طی کرده و مبارزه با اعتیاد هم در سطح خراسان رضوی جدی تر دنبال شده است.
معاون استاندار خراسان رضوی ادامه داد: در حوزه آموزش زنان سرپرست خانوار ۱۲ میلیارد ریال در قالب ‘طرح تقسیم کار ملی’ برای مهار و کاهش آسیبهای اجتماعی در این استان اختصاص یافته است.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۶٫۱۲٫۲۰