معاون پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی گفت: هر فرد یا نهادی در هر منطقهی خراسان رضوی که بخواهد فعالیتی در زمینهی ترک اعتیاد بستری داشته باشد باید از بهزیستی خراسان رضوی مجوز بگیرد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی، مسعود هنربخش با استقبال از مشارکت خیرین در امر پیشگیری و درمان اعتیاد، افزود: تمام کمپها و مراکز ترک اعتیاد میانمدت و کوتاهمدت بستری استان تحت نظارت بهزیستی هستند و هر گونه تخلفی در این زمینه که از سوی مردم یا مراجعین این مراکز گزارش بشود پیگیری خواهد شد.
وی با بیان اینکه ورود خیرین به صحنهی پیشگیری و بخصوص درمان اعتیاد، امر مبارکی است، گفت: هر خیری که بخواهد به معتادین یا بهبودیافتگان کمکی داشته باشد باید از طریق بهزیستی اقدامات خود را انجام دهد تا کمکش در بهترین شکل ممکن استفاده شود.
معاون پیشگیری بهزیستی استان در خصوص مرکز یا مراکزی که به عنوان کمپ خیریه در برخی نقاط استان ممکن است فعالیت داشته باشند گفت: صاحبان این مراکز باید مراحل صدور مجوز و دریافت پروانه فعالیت خود را به طور کامل سپری کنند و پس از تأیید مکان و شرایط فعالیت، به آنها اجازه کار داده خواهد شد.
هنربخش افزود: اگر کسی یا نهادی یا شخصی به صورت انفرادی و احیانا خیریه بخواهد کمپی دایر کند و معتادان یا افراد کارتنخواب را تحت پوشش خدمات بگیرد، باید حتما مجوز بهزیستی داشته باشد در غیر اینصورت، بهزیستی هیچ تعهد و مسؤولیتی در قبال عملکرد وی ندارد و مراجعین این مراکز، خودشان باید مسؤولیت کارشان را عهدهدار شوند.
وی تأکید کرد: البته ما از وجود چنین مراکزی بیاطلاعیم ولی در روزهای اخیر یکی از نشریات رسمی استان، از وجود یک کمپ برای کارتنخوابها خبر داد که خارج از چهارچوب قانونی و ظاهرا در پوشش خیریه فعالیت میکند اما نشانی از این کمپ یا مرکز ترک اعتیاد ارائه نداده است.
معاون پیشگیری بهزیستی استان اضافه کرد: مصاحبه با افرادی که دارای مجوز در این زمینه نیستند و به صورت غیر قانونی فعالیت میکنند به جهت اینکه با جان و سلامت افراد سر و کار دارند تخلف محسوب میشود و خبرنگاران و مدیران رسانهها باید به این مورد توجه داشته باشند که ممکن است عواقب قانونی برایشان ایجاد شود.
هنربخش گفت: کمپهای ترک اعتیاد اختیاری یا مراکز اقامتی میان مدت، مراکز تیسی یا اقامت بلندمت و نیز مراکز اجباری ترک اعتیاد خاص ماده ۱۶ و معتادین متجاهر، تماما زیر نظر بهزیستی استان است و هر گونه فعالیتی در این زمینه که فاقد مجوز بهزیستی باشد خارج از چهارچوب قانون محسوب میشود و خبرنگاران نیز نباید با این افراد گفتگو کنند زیرا این کار مصداق قانونستیزی است که از نظر قانونی، جرم محسوب میشود و نیروهای قضایی و انتظامی میتوانند به آن ورود کنند.
وي گفت: متأسفانه برای اجرای دقیق و صحیح ماده ۱۶ که به معتادان متجاهر اختصاص دارد اعتبارات کافی اختصاص نمییابد و در حال حاضر این بحث، با چالش اعتباری جدی مواجه است.
هنربخش اظهار داشت: امیدواریم این چالش اعتباری، با تخصیص اعتبارات مورد نیاز جبران شود تا بتوانیم متجاهرین را که با دستور قضایی در این مراکز بستری و تحت درمان قرار میگیرند درمان کنیم.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی۹۶٫۱۲٫۲۰