دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران با بيان اینکه تاکنون عملکرد انجمنها و تشکلها در بخش فرهنگی و پیشگیری و درمان دارای خروجی مثبت بوده است، بر لزوم استفاده از ظرفیت سازمانهاي مردمنهاد در پیشگیری از اعتیاد تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران، علی اصغر میرزایی در اولین جلسه هم اندیشی صیانت از خانواده های معتادین بهبود یافته مراکز اقامتی بهبود بازتوان(کمپ) آمل که با همکاری اداره بهزیستی شهرستان برگزار شد با ابراز رضایت از عملکرد دستگاه های عضو کمیته درمان و فرهنگی وپیشگیری این شورا گفت: تعداد افرادی که باید از مضرات اعتیاد و سوء مصرف موادمخدر مطلع می شدند خوشبختانه با اقدامات موثر کمیته فرهنگی و پیشگیری در حال افزایش هستند ضمن اینکه در درون سبد اعتیاد که معتادین هستند مجموعه دستگاه های عضو کمیته درمان هم خوب عمل کردند.
وی افزود: خوشبختانه اقدامات درمانی مراکز ماده ۱۵، کمپ ها، مراکز MMT و یا درمان های غیر دارویی اعتیاد همچون پیوستن به انجمن معتادان گمنام ، گروه خانواده معتادان گمنام ، کنگره ۶۰ دراستان مازندران دارای خروجی مثبت بوده است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران، گفت که سیاست مجموعه نظام، کاهش ۲۵درصدی در طول برنامه ششم توسعه به ازای هر سال ۵درصد در حوزه ای مختلف نظیر؛ فرهنگی و پیشگیری ، مقابله، برخورد ریشه ای با قاچاقچیان و خرده فروشان در سطح کشور است.
میرزایی، درباره برنامه های مجموعه حاکمیت در جهت تحقق چشم انداز یاد شده، گفت که بناست که افزایش ۵ درصدی مشارکت تشکل ها و سازمان های مردم نهاد در قالب شبکه ملی NGO در حوزه هایی همچون حوزه مقابله، برخورد با قاچاقپیان و خرده فروشان و … محقق شود.
وی، افزود: امروز جامعه بشری به این نتیجه رسیده که آسیب های اجتماعی را حاکمیت ها به تنهایی نمی توانند، حل کنند.
دبیر شورا تصریح کرد: امروز کنگره ۶۰، انجمن معتادان گمنام و سایر سازمان های مردم نهادی که به هر حال جای تشکر دارد که دستگاه های متولی آنان پای کار آمدند موجب شد ما به نقاط خوبی در حوزه درمان اعتیاد برسیم.
میرزایی افزود: در این راستای نتایج مثبتی که عملکرد تشکل های مردمی حوزه اعتیاد تاکنون داشته ایم، مجموعه نظام بنا دارد تا سازمان های مردم نهاد را تقویت کند .
وی با اذعان اینکه در دنیا سازمان های مردم نهاد به کمک رفع آسیب های اجتماعی همچون اعتیاد آمده اند، ادامه داد: امروز مراکز ماده ۱۵، انجمن های معتادان گمنام و کنگره ۶۰ و .. پای کار آمدند و سیاست ها هم بر عزم جدی استفاده از این ظرفیت ها بنا شده تا کف جامعه بیشتر از سازمان های مردم نهاد استفاده کند.
دبیر شورا یکی دیگر از برنامه های در دستور کار را کاهش ۵درصدی نرخ بروز اعتیاد با استفاده از تقویت عوامل محافظت کننده و کاهش عوامل خطر در محیط های خطر عنوان کرد و گفت: قرار است برنامه هایی در مهدهای کودک، محیط های دبستان ها ، دبیرستان محیط های دانشگاهی وکارگری و اخیرا هم درلایه های مختلف جامعه با الویت زنان جوانان و کودکان، در جهت کاهش عوامل خطرعملیاتی و اجرا شود.
میرزایی، کاهش ۵درصدی نرخ شیوع مصرف مواد مخدر است را به عنوان دیگر هدف برشمرد و گفت: بنا داریم در این بخش نقطه آغازین و صفر کار را به حداقل میزان یعنی صفر برای جمعیت ۱۵تا ۶۴سال برسانیم.
وی، افزایش حداقل۵درصدی نرخ پوشش درمان است را از دیگر برنامه های مهم جهت تحقق اهداف سند ششم توسعه در حوزه مواد مخدر و کاهش اعتیاد عنوان کرد و گفت: بحث بیمه معتادین در دستور کار دولت است که امسال ۱۰درصد بیماران تحت پوشش بیمه قرار گرفتند؛ چون وضعیت معیشتی خانواده این افراد به لحاظ مالی خوب نیست و ممکن است در حوزه درمان، خانواده دچار مشکل شود برای همین مقرر شده هر ساله ترک اعتیاد 5درصد تحت پوشش بیمه برود که با تحقق آن کاری خدا پسندانه و زیربنایی است که در جهت ترک اعتیاد ومواد مخدر به خانواده معتادین کمک می کند.
دبیر شورا به افزایش۱۰درصدی نرخ مانایی درمان افرادی که در پروسه درمان قرار گرفتند اشاره کرد و افزود: برخی از معتادان پس از ترک دوباره با مصرف برمیگردند بنابراین با تدابیری که اندیشه شده به دنبال افزایش ۱۰درصد نرخ مانایی ترک و درمان هستیم.
میرزایی در ادامه کاهش ۵درصدی نرخ مرگ ومیر است را دیگر رویکرد ها عنوان کرد و افزود: یکی دیگر از دغدغههای اصلی مجموعه خانواده ها و مسئولین بحث اشتغال بهبود یافتگان و خانواده های آنان است.
وی ادامه داد: اگرچه به صورت پراکنده توسط نهادهای خدماتی برای ایجاد اشتغال اقداماتی صورت گرفته اما یا کافی نبوده یا در درون برنامه خاصی نبود، لذا قرار شد اعتبارات دیگری در بودجه سنواتی دستگاه های اجرایی گنجانده شود تا سالانه در حوزه حرفه آموزی و اشتغال شاهد افزایش ۵درصد ی باشیم.
این مسئول با بیان اینکه امسال سازمان بهزیستی استان افزون بر ۸میلیارد تومان اعتبار در حوزه اشتغال بهبود یافتگان و خانواده های آنان اختصاص داده است، اضافه کرد: البته اقداماتی در مجموعه نهادهای خدماتی نظیر کمیته امداد ، بهزیستی و ستاد در حال انجام است که تاکید شده از ظرفیت سازمان های مردم نهاد، خیرین ومجموعه شهرستان ها استفاده شود.
میرزایی که در جلسه هم اندیشی شهرستان آمل صحبت می کرد گفت که شهرستان آمل در موضوع ظرفیت خیرین از شهرستان های برخوردار به شمار می آید و خیرین آن نیزدر همه بخش ها پای کارند.
وی با تشکر ویژه از خیرین شهرستان آمل گفت که این شهرستان درسطح استان سرآمد و الگو هستند و امیدوارم از ظرفیت خیرین و سازمان مردم نهاد شهرستان استفاده بشود و جامعه ما بپذیرد که معتاد کسی نیست که از جامعه دیگر آمده باشد بلکه از جامعه و خانواده و بستگان ما است .
میرزایی در پایان خاطرنشان کرد: اگر می خواهیم آسیب اجتماعی را کم کنیم باید به موضوع اعتیاد و موادمخدر بیشتر بپردازیم و به جوانانی که قدم در این مسیر گذاشتند کمک کنیم تا پس از ترک و درمان دیگر به مصرف دوباره باز نگردند.
وی افزود: امیدوارم در ایران و استان خود به جایی برسیم تا دغدغه هیچ خانواده ای مواد مخدر و معضل اعتیاد نباشد.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران۹۶٫۱۲٫۱۰