دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران با بيان اينكه عزم نظام و دولت بر مدیریت مواد مخدر جدی است، از تحت پوشش متادون درمانی بیش از ۵۰ هزار معتاد خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران، علی اصغر میرزایی در نشست هم اندیشی دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان های تابعه استان، مسئولین دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر را موتور محرکه این شورا در شهرستانها عنوان و از زحمات روسا و معاونین آنان در شهرستان ها قدردانی کرد.
وی در ادامه با قدردانی از زحمات و خدمات استانداران و در اجرای سیاستهای ستاد مبارزه با مواد مخدر در استان به انتصاب احمد حسینزادگان در سمت معاون سیاسی و امنیتی تبریک گفت و افزود: مدیریت قبلی و جدید شورای هماهنگی در استان پیگیر موضوع آسیبهای اجتماعی استان هستند تا در حوزه آسیبهای اجتماعی مدیریت و ساماندهی را در مناطق مختلف استان داشته باشند.
دبیر شورا، با بیان اینکه امروز دغدغههای مردم و مسئولین و جوامع بشری اعتیاد و مواد مخدر است، گفت: دولتها به فراخور توان خود و واقع شدن ایران در منطقه جغرافیایی اقدامات ویژه ای در مدیریت بر آسیبهای اجتماعی داشتهاند.
میرزایی ادامه داد: حوزه مبارزه با مواد مخدر به دلایل مختلف و عواید اقتصادی که دارد و مسائل سیاسی شاید تاکنون نتیجه ای که مدنظر می باشد حاصل نشده است.
وی با بیان اینکه کشور جمهوری اسلامی به چند دلیل به صورت مستقیم درگیر موضوع اعتیاد است، ادامه داد: ایران کشوری است که در جوار کشوری که بزرگترین تولید کننده مواد مخدر یعنی افغانستان می باشد ، قرار دارد.
این مسئول در ادامه خاطرنشان کرد: ایران در مسیر ترانزیت مواد مخدر افغانستان به سمت اروپاست که این مسیر ۴تا ۵هزار کیلومتر بوده و ممکن است در این مسیر نشتی هایی در سطح کشور ایجاد شود.
میرزایی افزود: قرار گرفتن ایران در مسیر ترانزیت مواد افغانستان موجب آسیب پذیری بیشتر کشورمان شده است.
وی، در بخش دیگری عنوان کرد: کنترل مصرف مواد مخدر مانند قانون بقای انرژی همانطور که موجب از بین بردن انرژی نمی شود بلکه انرژی را از شکلی به شکل دیگر تبدیل می کند، می باشد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران، به تغییر ذائقه مصرف کننده از سنتی به صنعتی در طی ۲۰سال اخیر در کشور اشاره کرد و گفت: تغيير الگوي مصرف مواد مخدر از سنتی به صنعتی و دامنگیر ی جامعه به آن آسیب های زیادی را تاکنون به بار آورده که مسئولین و مدیران و متولیان امر مدیریت را بر آن داشت که اقدامات ویژه ای را در دستور کار قرار بدهند.
میرزایی ادامه داد: امروز در امر مبارزه با مواد مخدر پیگیری و درمان بر آموزش و متادون درمانی است که نشان از اهداف و چشم انداز های این بخش دارد.
وی با بیان اینکه در گذشته دکترین خاصی در حوزه مبارزه با مواد در کشور وجود نداشت و اقدامات بر اساس الگوی مبارزه دیگر کشورها و تجربه بوده گفت که اکنون رویکرد ستاد مبارزه با مواد مخدر در حوزه شیفت مصرف از سنتی به صنعتی و صنعتی به متادون درمانی است .
دبیر شورا عنوان کرد: در دولت گذشته شمار بیماران تحت پوشش متادون درمانی ۱۷هزار نفر بود در حالیکه در این سالها این آمار به ۵۰هزار نفر افزایش داشته است .
میرزایی ادامه داد: افزایش آمار نشان می دهد عزم نظام و دولت بر مدیریت مواد مخدر جدی است و نشان از مدیریت آسیب در جامعه دارد.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران۹۶٫۱۲٫۰۹