معاون حقوقی رییس جمهور گفت: در قوانین جزایی کشور، ۱۲۰۰ عنوان مجرمانه وجود دارد که ۵۰ عنوان آن مربوط به مواد مخدر است و متاسفانه دو سوم زندانیان کشور به خاطر همین ۵۰ عنوان، در زندان ها به سر می برند.
به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دكتر الهام امينزاده در دومین جلسه کمیته زنان و خانوادههای آسيب پذير ستاد مبارزه با مواد مخدر که در محل اين ستاد برگزار شد، گفت: در گذشته مواد مخدر به لحاظ پزشکی از اهمیت و حساسیت خاصی برخوردار بود اما امروزه به قدری آثار قاچاق زیاد شده که دیگر به مصارف ضروری و پزشكي آن توجهی نمیشود.
وي اظهار داشت: مردان بیشتر مرتکب جرایم مربوط به مواد مخدر میشوند و زنان بیشتر نقش بزه دیده را دارند و خانوادهها نیز در این ميان، متحمل بيشترين آسیب ميشوند.
معاون حقوقی رییس جمهور افزود: قاچاقچیان مواد مخدر، غالباً همسر و خانواده خود را از بزهکاریهایشان جدا میکنند و زمانی همسر متوجه میشود که فرد سرپرست از خانواده خارج شده و تمام مشکلات معیشتی و اقتصادی بر دوش زن قرار میگیرد.
امینزاده در بخش ديگري از سخنان خود گفت: اولین قانون در بحث مبارزه با مواد مخدر در خرداد ماه ۱۳۳۸ با عنوان قوانین محدودکننده و کنترلی مواد مخدر تصویب شد که بعدها بهعنوان قوانین مبارزه با قاچاق و مصرف مواد مخدر تغییر نام یافت.
وی با بیان اینکه در سالهای ۷۶ و ۸۹ قانون اصلاح مبارزه با مواد مخدر و الحاقیههای آن انجام شد، افزود: این قوانین کلی است و معاونت حقوقی ریاست جمهوری این آمادگی را دارد که اگر قانونی مزاحم است یا خلاء قانونی در بحث مبارزه با مواد مخدر وجود دارد، در اسرع وقت نسبت به اصلاح آن اهتمام ورزد.
منبع خبر: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۲/۹/۲۰