• امروز : چهارشنبه - ۱۷ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 10 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Wednesday - 7 May - 2025
کل پست ها: 73589اخبار امروز : 0
4

اعتبارات به تنهایی نمی‌تواند مشکل اعتیاد را حل کند/ فقط ۱۰ تا ۱۵ درصد سمن‌های کشور فعالیت واقعی دارند

  • کد خبر : 43540
  • ۰۸ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۸

  دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت:‌ دولت و دستگاه‌های دولتی و اعتبارات نمی‌تواند اعتیاد را حل کند؛ چراکه مسائل و آسیب‌های اجتماعی باید توسط اجتماع و مردم حل شود، اما دولت باید زمینه‌ها و شرایط را مهیا کند. به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری فارس، عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور و دبیر کل […]

 

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت:‌ دولت و دستگاه‌های دولتی و اعتبارات نمی‌تواند اعتیاد را حل کند؛ چراکه مسائل و آسیب‌های اجتماعی باید توسط اجتماع و مردم حل شود، اما دولت باید زمینه‌ها و شرایط را مهیا کند.


به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری فارس، عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور و دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در نشست ۱۱۰ سازمان مردم‌نهاد ملی گفت: انسان ذاتاً کمال‌گرا و غایت‌اندیش است ولی اگر کمال و غایت اصلی را به‌خوبی نشناسد امکان دارد کمال اصلی را پیدا نکند.

وی افزود: هدف خلقت انسان طبق نظر خداوند برای عبدویت است و طبق نظر قرآن عبدویت یعنی آزادی، یعنی اینکه از هر چیز غیرخدایی آزاد هستی و فقط باید بندگی کرد.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: قرآن یعنی کتاب تدوین و بر اساس آموزه‌های دینی، طبیعت و عالم هستی تکوین است و بر همین اساس انسان را عالم کبیر می‌نامند و الگوی انسان هم انسان کامل در عالم هستی یعنی پیامبر گرامی اسلام(ص) و ائمه اطهار(ع) است.

وی تصریح کرد: انسان باید در مسیر وصال به حق‌تعالی با استفاده از آزمایشات مختلفی، قدرت اختیار خود را مبتنی بر عقل به اثبات برساند.

رحمانی‌فضلی افزود: اختیار به‌جز تولد و مرگ در تمام امور انسان جاری است و بزرگ‌ترین جبر انسان اختیار اوست، درحالی‌که انسان دارای عقل، دست به فعالیت‌هایی می‌زند که گاهی اوقات غلط است.

وزیر کشور اضافه کرد: بهترین راه پیشگیری در همه انحرافات و غفلت‌ها، مراجعه به عقل و دل انسان‌هاست و اگر می‌خواهیم در حوزه زدودن غفلت‌ها در جامعه موفق باشیم، باید هدف، غایت و کمال را توسط ذکر دلی، زبانی و عملی نشانه‌گیری کنیم.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: سلامتی حداقل عقل است و اگر کسی از این مسیر منحرف می‌شود، همه باید به آن کمک کنند، ضمن اینکه هرچه جامعه پیچیده‌تر و شرایط مادی، نیازها متنوع‌تر می‌شود، تربیت و مدیریت آن جامعه هم سخت‌تر است.

رحمانی‌فضلی خاطرنشان کرد: غریبی خاصی در تربیت‌های صورت‌گرفته در مدارس، جامعه و خانواده مبنی بر روش تفکر منطقی و آشنایی با ادبیات دلی و عشق و دوستی وجود دارد؛ چراکه شرایط جامعه سخت و لذت‌ها متنوع است.

وی تأکید کرد: باید تمام تلاش خود را متمرکز بر تأثیر بر روح، دل، جان و عقل معتاد کرد تا آنها درمان و بهبود یابند، ضمن اینکه باید بر روی غفلت نکردن جامعه هم متمرکز بود.

وزیر کشور گفت: باید انسان به ارزش خود پی برده و قدرت و هدفش را بشناسد.

رحمانی‌فضلی تصریح کرد: نفوذ به دل معتادان و همراهی کردن و یکی شدن با آنها و یکدلی، منجر به استقبال آنها و گام برداشتن این معتادان در مسیر درمان و بهبودشان است.

وی افزود: دولت و دستگاه‌های دولتی و اعتبارات نمی‌تواند اعتیاد را حل کند؛ چراکه مسائل و آسیب‌های اجتماعی باید توسط اجتماع و مردم حل شود، اما دولت باید زمینه‌ها و شرایط را مهیا کند.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: صدور مجوز NGO‌ها نباید بیش از یک ماه طول بکشد؛ چراکه طبق نظر قانون استعلام لازم در این خصوص باید بین ۲۰ تا ۳۰ روز وصول شود.

رحمانی‌فضلی گفت: مصوبه‌ای با هدف توانمندسازی و تقویت NGO‌ها در هیأت دولت تصویب شد که در حال اجرا شدن است، ولی NGO‌ها عنوان کرده‌اند که نیازمند قانون هستند؛ چراکه مصوبه هیأت دولت نمی‌تواند به تنهایی رافع نیازهای آنها باشد.

وی ادامه داد: از نظر عقلی باید بودجه را به نزدیک‌ترین نقاطی که تأثیرگذار باشد برد و این نظر NGO‌ها مبنی بر تخصیص بودجه به دفاتر استانی ستاد مبارزه با مواد مخدر صحیح است، به همین دلیل برای سال ۹۷ برنامه‌ریزی لازم در این خصوص صورت گرفته است.

وزیر کشور گفت: قرار است در بودجه سال ۹۷،‌ بیشترین رقم را به پیشگیری در امر مبارزه با مواد مخدر و همچنین فعالیت‌های تشکل‌های مردمی بدهیم، اما آنها هم باید خود را فعال‌تر از گذشته کرده و ستاد مبارزه با مواد مخدر هم باید بعد نظارتی و مدیریتی خود را قوی‌تر کند.

رحمانی‌فضلی افزود: عملکرد ستاد مبارزه با مواد مخدر در بحث صیانت و اجتماعی شدن قابل‌قبول است اما باید برای سال آینده جهش‌ بیشتری در این خصوص داشته باشیم.

وی با اشاره به تولید ۴ تا ۵ هزار تن مواد مخدر در افغانستان در سال گذشته گفت: متأسفانه رشد تولید مواد مخدر در افغانستان برای سال آینده جهش زیادی پیدا کرده، به‌طوری‌که پیش‌بینی‌ها مبنی بر تولید ۹ تا ۱۰ هزار تن مواد مخدر است و این یعنی تنوع محصول، کاهش قیمت و گسترش گروه‌های مصرف‌کننده، لذا باید خود را برای مقابله با این موضوع تجهیز کنیم.

وزیر کشور خاطرنشان کرد: NGO‌های فعال در امر مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد نباید مالیاتی پرداخت کنند، البته نامه‌ای را در این خصوص به وزیر اقتصاد و امور دارایی نوشته‌ام، ضمن اینکه شاید دریافت مالیات از این NGO‌ها به دلیل فعالیت اقتصادی آنها بوده است.

رحمانی‌فضلی گفت: اینکه بودجه به دبیر استانی ستاد مبارزه با مواد مخدر داده شود حرف صحیحی است، لذا آنها باید در نحوه توزیع و نظارت مشارکت داشته باشند.

وی افزود: بر اساس برآورد‌های ما تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد NGO‌های به امر مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد در کشور به معنای واقعی فعال هستند لذا باید تقسیم‌بندی صحیحی از عملکرد آنها صورت گرفته و حمایت‌ها هم از نیمه‌فعالین برای توسعه کارهایشان صورت گیرد.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در پایان گفت: باید یک خانه NGO در هر استان راه‌اندازی شود تا همگرایی بین آنها برای گفتمان بیشتر صورت گیرد.


منبع: فارس ۹۶٫۱۲٫۰۸

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=43540

برچسب ها