قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاكيد بر اينكه آموزش جايگاه ويژهاي در ستاد مبارزه با مواد مخدر دارد، گفت: اعتياد بيماري است كه بايد با نگاه دانشي و فهم درست به مقابله با آن پرداخت و نبايد برشي يا احساسي با آن برخورد شود چرا كه قطعا نتيجهبخش نخواهد بود.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ علي مويدي در جلسه كميته اشتغال و توانمندسازي ستاد كه در محل سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور برگزار شد؛ گفت: آموزش براي ما يك اصل است و بر اين اساس از بدو انتصاب دكتر رحمانيفضلي به عنوان وزير كشور و دبيركل ستاد نگاهمان، به حوزه مبارزه با مواد مخدر و پيشگيري از اعتياد، نگاهي علمي، دانش بنيان و عالمانه است.
وي افزود: اعتياد بيماري است كه بايد با نگاه دانشي و فهم درست به مقابله با آن پرداخت و نبايد برشي يا احساسي با آن برخورد شود چرا كه قطعا نتيجهبخش نخواهد بود.
قائم مقام دبيركل ستاد بيان داشت: اعتياد پديدهاي چند وجهي است و با در نظر گرفتن همه ابعاد آن، بايد به مبارزه با آن پرداخت اينكه صرفا در بخش مقابله برخورد جدي صورت بگيرد مطمعناً طبق تجارب ديگر كشورهايي كه تا حدودي در كنترل اعتياد موفق بودهاند، به نتيجه مطلوب نخواهيم رسيد. لذا در بخش نگاه دانشي به حوزه اعتياد، آموزش جايگاه ويژهاي در ستاد مبارزه با مواد مخدر دارد.
مويدي با بيان اينكه هر چه قدر سرمايهگذاري در بخش آموزش، صورت بگيرد كافي نيست، افزود: معتقديم در علم، مديريت و آموزش هر چه قدر منابع صرف شود، هزينه نيست بلكه سرمايه است و قطعا در امر آموزش، منابعي را اختصاص خواهيم داد، اگر اين منابع، هدفمند و بهينه مصرف شوند سرمايهگذاري خواهد بود؛ چرا كه ميخواهيم مخاطبان خود را كه انسانهاي مبتلا به اعتياد هستند آموزش دهيم تا رفتار، سبك زندگي و سبك فكري شان را تغيير دهيم.
وي بر يكسانسازي فعاليتها در حوزه مبارزه با مواد مخدر تاكيد كرد و گفت: انتظار داريم با فعال شدن بخش صيانت و مشاركتهاي مردمي بتوانيم يكسانسازي خوبي را در بخش فعاليتها و خروجي همه دستگاهها داشته باشيم.
اين مقام مسئول در ستاد گفت: رقم ايجاد ۷ هزار شغل برای معتادان بهبود یافته را ميتوانيم با بررسي و مطالعه ميداني به دو برابر برسانيم.
مويدي فقر دانش در امر اعتياد را يكي از مشكلات اساسي جامعه امروز برشمرد و گفت: برخي گمان ميكنند اگر معتاد خياباني را جمع كنيم و در مكاني ببريم مشكل اعتياد حل ميشود، در حاليكه اعتياد بيماري است كه ده ها عامل در آن دخيل است تا موجب مبتلا شدن فرد شود، همچنين سرمايهگذاري در حوزه پيشگيري و رسيدن به نتايج اقدامات آن، به ده سال زمان نياز دارد.
وي تصريح كرد: اقدامات خوبي در حوزه پيشگيري از اعتياد همچون مهارتآموزي، آموزش كودكان، دانش آموزان و دانشجويان در حال انجام است.
مويدي با بيان اينكه در حوزه آموزش و تجهيز منابع آن، به سازمان زندانها در حد توان كمك خواهيم كرد، گفت: اگر ابزاري در ستاد باشد كه بتواند براي ارتقا و سطح آگاهي شهروندان و دستگاهها در امر پيشگيري و مهارت و تخصص افراد مفيد باشد، آن را در اختيار قرار خواهيم داد.
همچنين علی موسوی، معاون آموزش سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در اين نشست با بيان اينكه سابقه فعاليت آموزشهاي مهارتي فني و حرفه اي در كشور، حدود 60 سال است، گفت: وظيفه اصلي سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور، ارائه آموزشهاي مهارتي فني وحرفهاي موردنياز شاغلين است.
وي با بيان اينكه در كشورمان ۳ نوع سيستم آموزشهاي فني وحرفه اي؛ رسمي، غير رسمي و سازمان نيافته داريم، افزود: اين سازمان متولي آموزشهاي فني و حرفهاي غير رسمي و سازمان نيافته است.
معاون آموزش سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با اشاره به گروههاي هدف اين سازمان گفت: دانش آموزان، دانشجويان، زندانيان، سربازان، روستاييان، عشاير، دانشجويان و فارغ التحصيلان دانشگاهها، بهبوديافتگان، خانوادههاي آسيبپذير و… از جمله گروههاي هدف اين سازمان هستند.
موسوي همچنين در خصوص فرآيند آموزش سازمان آموزش فني وحرفه اي كشور افزود: فرآيند آموزش اين سازمان شامل ۷ گام؛ نيازسنجي، مشاوره، هدايت شغلي و آموزشي، ثبت نام در دورههاي آموزشي، اجراي آموزش، ارزيابي و ارزشيابي مستمر، آزمون پايان دوره و صدور گواهينامه مهارتي ميباشد.
وي بيان داشت: براي اينكه آموزشهاي مهارتي فني و حرفهاي سازمان آموزش فني و حرفهاي منطبق با نياز بازاركار باشد، اين سازمان تفاهم نامههاي مختلفي با ساير دستگاههاي دولتي و غير دولتي همچون ستاد مبارزه با مواد مخدر منعقد كرده است.
موسوي با اشاره به بند ۳ تصويبنامه هيئت وزيران در تاريخ ۲۶ مرداد سال ۹۰ مبني بر اينكه سازمان آموش فني و حرفهاي كشور موظف است سالانه ۲۵ هزار معتاد بهبوديافته معرفي شده از سوي سازمان بهزيستي، دانشگاههاي علوم پزشكي و سازمان زندانها را تحت پوشش دورههاي آموزش فني و حرفهاي قرار دهد، گفت: در نه ماهه اول سالجاري، ۳۲۳۲۱۹ نفر- ساعت تحت آموزشهاي فني و حرفهاي در مراكز نگهداري، درمان و كاهش آسيب قرار گرفتهاند.
گفتني است در اين جلسه نمايندگاني از وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي، صندوق كار آفريني اميد، سازمان بهزيستي، سازمان زندانها، معاونت اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم قوه قضائيه، وزارت كشور، كميته امدام امام خميني(ره)، وزارت كشور، سازمان رفاه، خدمات و مشاركت هاي اجتماعي شهرداري تهران، سازمان بسيج، خانه خيرين ايران، مديرعامل موسسه هماي رحمت شهريار و مدير عامل موسسه رايا سلامت محور حضور داشتند و ديدگاههاي خود را در اين حوزه بيان كردند.
منبع: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۶٫۱۲٫۰۸