به همت شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر کیش و با حضور دکتر ایرج اسماعیلی مدرس کارگاه های آموزشی پیشگیری از اعتیاد در محیط های مختلف، پنج کارگاه آموزشی در سطح جزیره کیش و برای اقشار گوناگون برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر کیش، در دو کارگاه آموزشی که ویژه دانش آموزان جزیره کیش بصورت جداگانه در هنرستان پسرانه خوارزمی و دبیرستان پسرانه الغدیر کیش برگزار شد، در زمینه مهارت های زندگی با دانش آموزان سخن گفته شد.
وی در این کارگاههای آموزشی برای جوانان و نوجوانان از خطرات موادمخدر صنعتی جدید و همچنین ماده مخدر گل و سایر مواد شیمیایی که دشمن در بین جوانان و نوجوانان تبلیغ نموده صحبت کرده و پیامدهای اینگونه مواد را برای دانش آموزان تشریح کرد.
اسماعيلي در این رابطه به هجمه های دشمنان برای به اعتیاد کشیدن جوانان اشاره کرد و اظهار داشت: دشمنان نظام و انقلاب با ترویج موادمخدر به دنبال هویت زدایی، تضعیف عزم و اراده مردم، فروپاشی باورها و ارزش های جامعه و تضعیف ریشه های کهن سنت همچون مذهب و انسجام اجتماعی هستند.
وي همچنین در همایش پیشگیری از اعتیاد ویژه بسیجیان جزیره کیش که در سالن اجتماعات ناحیه مقاومت بسیج سپاه کیش برگزار شد، در خصوص پیشگیری از آسیب های اجتماعی و سوء مصرف مواد مخدر گفت: مواد مخدر، زلزله خاموش است که متاسفانه بسیاری از خانوده ها را متلاشی می کند.
وی اضافه کرد: در شرایط کنونی اعتیاد به عنوان یک ابزار سیاسی و اقتصادی و در معادلات بین المللی و منطقه ای مطرح است.
دکتر اسماعیلی ادامه داد: در همسایگی ایران و در کشور افغانستان صدها هزار هکتار از زمین های این کشور زیر پوشش کشت خشخاش است.
اسماعیلی گفت: ۳۰ درصد از مواد تولیدی سالانه افغانستان از ایران عبور می کند که برخی کشف یا برخی مصرف و برخی دیگر ترانزیت می شود.
وی نقش بسیجیان را در امر پیشگیری بسیار مهم ارزیابی کرد و خاطرنشان ساخت: بسیج با توجه به قدرت نفوذ در لایه های مختلف جامعه می تواند در امر پیشگیری از اعتیاد پیشگام باشد.
اسماعيلي ادامه داد: غفلت از پیشگیری، راه مصرف موادمخدر را هموار می سازد و اگر در موضوع پیشگیری سهل انگاری شود، مشکلاتی در جامعه بوجود می آورد که جبران آن مشکل است.
دکتر اسماعیلی با بیان اینکه متاسفانه گسترش دامنه مصرف موادمخدر در جامعه امروزی به حدی است که حتی قشر تحصیل کرده را نیز به سمت خود کشانده است افزود: لازم است با فرهنگ سازی و ایجاد زیرساخت های لازم برای پیشگیری از اعتیاد در جامعه اقدام کرد و راه های نفوذ و گسترش مواد مخدر در جامعه را سد کنیم.
در نشست چهارم که با حضور کادر متخصص پیشگیری از اعتیاد شورای هماهنگی مبارزه باموادمخدر کیش در سالن بوعلی مرکز بهداشت کیش برگزار شد، دکتر اسماعیلی پیرامون پیشگیری از اعتیاد ، بهداشت روان ، مهارت نه گفتن، مهارت فرزندپروری مطالب مبسوطی عنوان کرد.
وی در این خصوص اظهار داشت : بسیاری از مشکلات معتادان به مسائل روحی و روانی بر می گردد و تنها کسی که می تواند بهترین کمک را در این رابطه انجام دهد، مشاوران و روانشناسان و کادر متخصص پیشگیری هستند.
وی تصریح کرد: بیشتر معتادان دچار نوعي مشكل و يا اختلال رواني هستند و به دليل همين اختلال به اعتياد روي آورده و وابستگي رواني به مواد مخدر در آنان به وجود مي آيد.
اسماعیلی اضافه کرد: برخی اختلالات روانی منجر به گرایش افراد به سمت اعتیاد میشود که میتوان به بیماریهای اضطرابی و اختلال شخصیتی اشاره کرد.
ایرج اسماعیلی در نشست پنجم که در جمع خانواده های کیش و در مسجد امام صادق (ع) کیش برگزار شد به آسیب های اعتیاد فراروی خانواده ها پرداخت.
این پژوهشگر اعتیاد با بیان اینکه قدم اول در جلوگیری از اعتیاد پیشگیری آسیب اجتماعی است، اظهار کرد: سرگرمی های مثبت و سازنده برای فرزندان باید ایجاد کرد تا به اعتیاد روی نیاورند.
وی ضمن تقدیر و تشکر از ائمه جماعات کیش بعلت همکاری مستمر با شورای هماهنگی مبارزه باموادمخدر کیش در امر پیشگیری، بر نقش و كاركرد اجتماعى مساجد در برقرارى عدالت اجتماعى، امنیت اجتماع محله اى و پیشگیری از آسیب ها و ناهنجاری های اجتماعی تاکید کرد.
وی در این خصوص گفت: مؤثرترين راهبرد به منظور ايجاد مصونيت ذهني، رواني، ايمنسازي و بازدارندگي دروني براي مقتدرسازي و توانمندسازي افراد در مواجهه با آسيبهاي اجتماعي و فرهنگي اقدامات پيشگيرانه ميباشد.
گفتنی است، کارگاه های برگزار شده در چند روز اخیر در جزیره کیش مورد استقبال گسترده مردم جزیره و مسئولان محلی قرار گرفت.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر کیش۹۶٫۱۲٫۰۲