قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: سرنوشت تهران و البرز به هم گره خورده است و این روند تنها محدود به یک مولفه خاص نیست و در تمامی زمینهها تسری دارد.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ علی مویدی در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان البرز كه در استانداري برگزار شد، ضمن بازتعريف کلید واژه معتاد متجاهر گفت: معتاد متجاهر فردی است که رها شده و چهره شهر را زشت و ناپسند کرده است؛ در واقع به فردی اطلاق میشود که مکان زندگی خود را ترک کرده و در کف خیابان است و جایی ندارد با این تعریف معتاد متجاهر شناسایی میشود.
وی در ادامه با قدردانی از پیگیریهای دلسوزانه استاندار البرز در زمینه پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر در استانهای گیلان و البرز افزود: ما معتقدیم که سرنوشت تهران و البرز به هم گره خورده و این روند تنها محدود به یک مولفه خاص نیست و در تمامی زمینهها تسری دارد.
قائم مقام دبيركل ستاد تصريح کرد: موضوعات امنیتی و اجتماعی و فرهنگی این دو استان به هم ارتباط دارد، به نحوی که اگر در تهران نسخهای پیچیده میشود باید برای البرز هم تعریف شود.
مويدي گفت: اعتیاد پدیدهای است که از مشکل و مسئله گذشته و حتی دنیا هم در آن مانده است؛ کشورهایی که بسترهای توسعهیافتگی کمتری دارند معضلات اجتماعی بسياري دارند که این روند در بخش اعتیاد بیشتر است.
وی ادامه داد: جغرافیای ژئوپولوتیک و همسایگی با کشور افغانستان نیز به این امر دامن زده است و از سویی اعتیاد با پیشرفت تکنولوژی و ارتباطی روز به روز گسترهتر میشود.
قائم مقام دبيركل ستاد گفت: در حوزه پیشگیری از اعتياد اقدامات خوبی انجام شده ليكن تا تحقق انتظارات مقام معظم رهبری (مدظلهالعالي) و رياست جمهوري هنوز خیلی فاصله داریم.
مويدي ادامه داد: در سالهاي اخير روسای قوا؛ استانداران، فرمانداران و دهياران به حوزه مبارزه با مواد مخدر توجه دارند و با عزمی ویژه در این زمینه فعال هستند.
اين مقام مسئول در ستاد بيان داشت: بیش از هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در بودجه سال ۹۶ كشور به دستگاهها برای مبارزه با مواد مخدر اختصاص پیدا کرد.
مويدي با اشاره به اهتمام وزیر کشور و دبيركل ستاد برای حل آسیب های اجتماعی بیان کرد: استان البرز به هزاران دلیل برای ما در اولویت است.
وي با بیان اینکه طبق تاکید مقام معظم رهبری (مدظلهالعالي) باید ۵۰ درصد منابع به امر پیشگیری اختصاص پیدا کند گفت: با توجه به سیال بودن وضعیت استان البرز توجه ویژهای به این استان خواهیم داشت.
مويدي با بیان اینکه سهم زنان در مبارزه با مواد مخدر باید دیده شود، گفت: در مبارزه با مواد مخدر و آسیبهای اجتماعی بايد سهم زنان دیده شود و امکانات مناسبی برای بهبود و بازگشت این قشر به جامعه فراهم شود.
وي با اعلام آمادگی برای ایجاد امکانات و تجهیزات مورد نیاز در استان البرز گفت: میتوان از ظرفیت صنایع و.. برای اشتغالزایی بهبود یافتگان نیز استفاده کرد.
مويدي با اشاره به فرارسيدن عيد نوروز و لزوم پاکسازی فضای شهر افزود: در اقدامات کوتاه مدت، باید زمینه جمعآوری معتادان در قالب مرکز نگهداری ماده ۱۶ صورت گیرد.
همچنین سید نجیب حسینی معاون امور اداری، مالی و امور مجلس ستاد مبارزه با مواد مخدر در این جلسه گفت: در دولت دکتر روحانی براي اولین بار توانستیم توزیع اعتبارات را استانی کنیم که دستگاههای بزرگ کشور نظیر وزارت علوم، وزارت بهداشت و درمان و بهزیستی از جمله آنها بوده است.
وی افزود: براساس تفاهمنامهای، اعتبارات مورد نظر با نظارت ویژه در اختیار استانها قرار میگیرد.
معاون دبیرکل ستاد گفت: در حال حاضر براساس مصوبه ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور این وظیفه حاکمیت است که معتادان متجاهر را درمان و هزینه های آنان را پرداخت کند که در این زمینه نیز کلیه اقدامات برون سپاری شده است.
حسینی گفت: هم اکنون ۱۰ هزار نفر در مراکز نگهداری تهران توسط بخش خصوصی درمان می شوند.
وی در ادامه با تاکید بر امر پیشگیری از اعتیاد گفت: تعهد اخلاقی داریم که دانشجویان و دانشجویان را در امر پیشگیری از اعتیاد آگاهسازی کنیم، آنچه میتواند کمک کننده باشد این است که فرزندان ما آلوده نشوند.
معاون اداری و مالی امور مجلس ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور ادامه داد: اعتیاد امروز در کمین همگان نشسته است و قائل به شخص نیست بنابراین باید زمینه های پیشگیری به صورت مطلوب فراهم شود.
منبع: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۶٫۱۱٫۳۰