عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: شيوع هر نوع اختلال سوءمصرف مواد و الكل در مردان نسبت به زنان ۱۳ برابر است.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دکتر سید عباس متولیان در نشست علمي پژوهشي كه با عنوان «شیوع اختلالات مصرف مواد در ایران: نتایج پیمایش ملی سلامت روان» در مجموعه فرهنگي شقايق برگزار شد، گفت: در ایران شیوه بررسی شیوع اختلالات مصرف مواد همیشه مورد چالش بوده است كه در این مطالعه برای اولین بار شیوع این اختلالات به صورت کشوری و به روش خانه به خانه مورد بررسی قرار گرفتهاند.
وي افزود: این مطالعه بخشی از پیمایش ملی سلامت روان است که بر روی ۷۸۸۶ نفر در سالهاي ۸۹ و ۹۰ انجام شد و یکی از اهداف اصلي آن نيز بررسی شیوع اختلالات مصرف مواد در جمعيت ۱۵ تا ۶۴ سال بوده است.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: در این مطالعه برای بررسی شیوع اختلالات مصرف مواد از پرسشنامه خودایفايی (انداختن پرسشنامه در صندوق) و همچنين کسب اطلاعات به روش چهره به چهره و با ذکر نام و مشخصات و در منزل فرد استفاده شده و نتایج به دست آمده براساس سن، جنس و جمعيت استان ها وزن است به گونهای که قابل تعمیم به جمعیت عمومی کشور ميباشد.
متوليان در ادامه، با اشاره به يافتههاي اين پژوهش گفت: ۱۳ برابر بودن شیوع هر نوع اختلال سوء مصرف مواد و الکل در مردان نسبت به زنان از جمله يافتههاي اين پژوهش به شمار ميرود و این اختلال در جمعیت شهری، سنین جوانی، مناطق شرقی کشور، افراد بیکار و سطوح پایینتر اقتصادی اجتماعی شایعتر ميباشد.
به گفته وي، اپیوئیدها و الکل و بعد از آنها حشیش و مواد محرک به ترتیب شایعترین مواد موجب اختلالات مصرف بودهاند.
متوليان در پايان گفت: این اولین مطالعه از این دست در کشور است و با نتایج مطالعات دیگر کشور قابل قیاس نیست؛ لیکن نتایج به دست آمده، نشان از اهمیت و شدت این اختلالات در کشور دارد.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۲/۹/۱۹