دوره آموزشی تربیت مربی “نوجوان سالم من” با حضور روانشناسان شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی ، مدیر سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حاشیه دوره آموزشی تربیت مربی “نوجوان سالم من”، اظهار داشت: خانواده به دلایل متعدد مهمترین محیط برای پیشگیری از مشکلات رفتاری از جمله سوء مصرف مواد بوده و والدین موثرترین افراد زندگی نوجوان و مهمترین الگوی رفتاری فرزندان محسوب میشوند.
دکتر ندا اخروی با اشاره به اینکه بهترین زمان برای پیشگیری اولیه از مصرف مواد کودکی و نوجوانی می باشد، گفت: پژوهش های متعدد اثبات کرده است اگر پیشگیری از طریق خانواده باعث به تعویق افتادن اولین تجربهی استفاده از سیگار یا هر ماده دیگری باشد یا به عبارتی خانوادهها فرزندانشان را بدون تجربه مواد به هجده سالگی برسانند، شانس ایجاد مشکلات جدی سوء مصرف مواد و اعتیاد در سال های بعدی زندگی کاهش خواهد یافت.
وی افزود بدون کتمان نقش همسالان در رفتار و بر اساس نتایج پژوهش های انجام شده در دنیا ، والدین در دوره نوجوانی قوی ترین الگوی فرزندان بوده و بیشترین نفوذ را برای آنها دارند، که این امر به ضرورت کسب مهارت های فرزند پروری والدین تاکید دارد.
اخروی بیان داشت: همه والدین خواهان بزرگ کردن فرزندانی تندرست و نیک رفتار هستند به طوریکه با گذر از کودکی به نوجوانی دغدغه های والدین در مورد رفتار فرزندان دو چندان شده و بیش از پیش به نگرانی بدل می شود.
مدیر سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت در ادامه به مهارت های “فرزند پروری پیشگیرانه” که در برنامه نوجوان سالم من به آن پرداخته می شود، اشاره نمود و گفت: این نوع از مهارته ا صرف نظر از جنبه پیشگیری از اعتیاد بطور عام به استحکام و ثبات خانواده، ارتباط مناسب اعضای خانواده با یکدیگر و رشد و تکامل سالم فرزندان می انجامد.
دکتر اخروی خاطرنشان کرد: برنامه نوجوان سالم من با رویکرد پیشگیری در سطح انتخابی و با هدف ارتقای اطلاعات و مهارت های اساسی فرزند پروری موثر در محافظت از نوجوانان در برابر آسیب سوء مصرف مواد طراحی شده و با آموزش و تمرین و افزایش آگاهی والدین در طی دوره آموزش، مهارت ها و تکنیک های کاربردی پیشگیرانه و فرزند پروری را به ایشان منتقل می کند.
شایان ذکر است با تربیت کلیه روانشناسان شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت تحت پوشش دانشگاه، برنامه”نوجوان سالم من” با انتخاب والدین واجد شرایط تحت پوشش مراکز خدمات جامع سلامت و شرکت در جلسات آموزش هفتگی که به صورت مشارکتی و کارگاهی برگزار می گردد، اجرا شده است.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی۹۶٫۱۱٫۲۴