• امروز : دوشنبه - ۲۲ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 15 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Monday - 12 May - 2025
کل پست ها: 73634اخبار امروز : 10
11

آذربایجان شرقی با کاهش شيوع اعتیاد در ۵ سال اخیر در رتبه ۲۸ کشوری قرار گرفت

  • کد خبر : 43033
  • ۱۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۰

دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر در استان آذربایجان شرقی گفت: استان از نظر شيوع اعتياد در رتبه ۲۸ کشوری قرار دارد و اين در صورتی است که در سال ۹۰ رتبه ۲۱ کشوری را داشت. به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان آذربايجان شرقي؛ سردار محمد علي نصرتی در همایش […]


دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر در استان آذربایجان شرقی گفت: استان از نظر شيوع اعتياد در رتبه ۲۸ کشوری قرار دارد و اين در صورتی است که در سال ۹۰ رتبه ۲۱ کشوری را داشت.


به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان آذربايجان شرقي؛ سردار محمد علي نصرتی در همایش پيشگيري از اعتياد در شهرستان میانه از دو برابر شدن اعتیاد در سال جاری نسبت به سال ۹۰  برابر آمار شیوع شناسی در کشور خبر داد و گفت: دشمن برای رسیدن به اهداف خود محدودیت نداشته و از هر ابزاری، از کم هزینه‌ترین تا پرهزینه‌ترین آنها استفاده می‌کند و در حال حاضر فضای سایبری و مجازی را مهمترین عرصه رویارویی و جنگ خود قرار داده است.


وی اضافه کرد: دشمن با اراده جدی به دنبال بی هویت کردن، بی‌ایمان کردن و بی‌اخلاق کردن ملت ما از جمله جوانان که مهمترین سرمایه اجتماعی نظام به شمار می روند بوده و هست.


نصرتی با بیان اینکه خانواده ها و بخش قابل توجهی از جامعه در خانه‌های خود متاثر از تبلیغات بسیار شیطانی و اغواگرانه فضای مجازی هستند که در این فضاها حتی شیوه تولید مواد مخدر آموزش داده می‌شود.


دبیر شورا در ادامه با بیان اینکه اصلی‌ترین دغدغه و نگرانی مردم آلوده شدن دانش‌آموزان و دانشجویان جامعه به مواد مخدر است، افزود: فرهنگ‌سازی، آموزش و آگاهی بخشی به جامعه از جمله قشر نوجوان و جامعه باید به شیوه های خلاقانه و نوآورانه انجام شود.


وی یکی از دلایل ورود به عرصه مواد مخدر را عدم مهارت در نه گفتن قشر نوجوان  و جوان جامعه به برخی از خواهش‌ها و دعوت‌ها عنوان نموده گفت: فاصله گرفتن از خانواده و محیط خانوادگی و روی آوردن به زندگی‌های مجردی همچنین خوابگاه‌ها و خانه‌های مجردی از دیگر دروازه‌های ورود به عرصه مواد مخدر می‌باشد.


نصرتی در ادامه مهمترین اشکال در حوزه مواد مخدر را در مهندسی مبارزه عنوان نموده گفت: تا به حال ۸ میلیون نفر در رابطه با مواد مخدر دستگیر شده که برخوردهای جدی از جمله اعدام نیز برای برخی صورت گرفته اما مشکل نه تنها رفع نشده بلکه افزایش اعتیاد هم داشته و اتفاقات هولناک ناشی از مصرف مواد را نیز شاهد هستیم .


وی تجدید نظر در مدیریت جامعه را، با توجه به اینکه مدیریت فعلی پاسخگوی نیاز فعلی نمی‌باشد تنها راهکار در حوزه مقابله و پیشگیری خواند و گفت: باید مدیریت از حالت پدافندی مقابله خارج شده و به مدیریت آینده‌نگر و آینده‌پژوه روی آورده و پیشگیری کنیم.
دبیر شورا اظهار داشت: کوتاهی از سوی هر فرد توانمند در راستای آگاهی‌بخشی به جامعه را گناه خواند و افزود: هنرمندان و زبان هنر می تواند بهترین ابزار اطلاع رسانی و آگاهی بخشی در جامعه باشد.


وی؛ ورود خانواده‌ها، آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها، علما و خیرین و استفاده از ظرفیت‌های NA در حوزه پیشگیری از مواد مخدر را ضرورتی مهم بیان كرد و افزود: حمایت‌های گروهی از معتادان پاک شده موثرترین راه برای عدم بازگشت آنها به شمار می‌رود که در این خصوص می‌توان با حمایت از کارفرمایان برای ایجاد واحدهای تولیدی کوچک به این قشر کمک کرد.


مشاور عالی و امنیتی انتظامی استاندار افزود: آذربایجان شرقی با محوریت تبریز تبدیل به استانی عاری از معتادین متجاهر شده که این امر در سایه تلاش گروهی حاصل شده است.


وی ظرفیت مرکز ماده ۱۶ تبریز را قدمی بزرگ برای کمک به معتادین عنوان نموده افزود: تنها از شهرستان میانه ۱۰۸ نفر در این مرکز پذیرش شده اند که می توان نمونه کوچک این مرکز در شهرستان را ایجاد کرد.


نصرتی اشتغال زایی برای ۲ هزار نفر و ایجاد کارگاه در مرکز ماده ۱۶ برای اشتغال ۲۵۰ نفری از اعضای مرکز را از توفیقات شورای هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان عنوان كرد.


منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان آذربايجان شرقي۹۶٫۱۱٫۱۶

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=43033

برچسب ها