مدیر واحد زنان تولدی دوباره گفت: در مركز درمان و بازتواني مادر و كودك، برنامههاي خاصي برای درمان و بازپروری مادران و همچنين فرزندپروري اجرا میشود.
سارا اسمی زاده در گفتوگو با روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره ویژگیهای “مرکز بازتوانی مادر و کودک” گفت: این مرکز براي درمان و بازتوانی مادر و کودک است و برنامههاي خاصي برای درمان و بازپروری مادران در این کمپ اجرا میشود.
وي افزود: مادري كه در حال بازپروری است و کسی را برای نگهداری از کودکش ندارد و یا کودکش در سنی است كه نیاز دارد حتما در کنار مادرش باشد، در اين مركز ميتواند در كنار كودكش باشد، این مرکز قرار است محل امنی برای نگهداری از کودکان اینگونه مادران باشد .
مدیر مرکز بازتوانی مادر و کودک ادامه داد: شاید در اسم این کمپ این طور به نظر برسد که در این کمپ کودکان نیز تحت درمان قرار میگیرند ولی ما کودکانی که دچار اعتیاد شدهاند در این کمپ تحت درمان قرار نمیدهیم و اگر چنین کودکی و چنین موردی داشتیم ابتدا کودک را به بیمارستان تخصصی منتقل ميكنيم تا مراحل سمزدایی و نقاهت را بگذراند و بعد کودک را به مادر در این مرکز ملحق میکنیم.
اسمیزاده گفت: هر مددجویی که به همراه فرزندش پذیرش میشود میتواند در مدت ۶ ماه یا بیشتر در این مرکز بماند زیرا برنامه اصلی مرکز بازتوانی است و این بازتوانی هم برای مادر هم برای کودک میباشد و گروه هدف ما نيز افرادی هستند که یا بیخانمان هستند یا ازخانوادههای به شدت آسیبديده که محیط امنی برای زندگی ندارند.
وی بیان داشت: معمولا کودکان این مادران شرایط سختی را پشت سرگذاشتند و به همین علت درمانهای روانشناسی و روانپزشکی و برنامههای مددکاری ویژهای احتیاج دارند که در این مرکز این امکان را برای آنها فراهم میشود که بتوانند تحت درمان قرار گیرند.
اسميزاده در ادامه توضیحاتش گفت: مادران در این مرکز، دوره بهبودی میگذرانند، این بازتوانی شامل مهارتهای زندگی روزمره تا یادگیری یک مهارت است که پس از بهبودی کامل و بیرون از مرکز بتوانند از طریق آن کسب درآمد كنند.
وي ادامه داد: در اين مركز حتي نحوه صحيح غذا دادن به فرزند آموزش داده ميشود اين قبيل آموزشها و برنامهها برای مادران در حال بازپروري موجب ميشود وي در فرزندپروري به خودکفایی برسد.
مدیر واحد زنان تولدی دوباره تصریح کرد: این برنامهها به صورت کلاس آموزشی برگزار نمیشود، در زندگی عملی و در طول روز با کمک مشاوران و همکاران آموزشهای لازم به آنان داده میشود و بچه ها هم در کنار برنامههای روانشناسی و روانپزشکی به مهد کودک میروند و اگر در سنین مدرسه باشند به مدرسه فرستاده می شوند .
وی درباره ظرفیت و نحوه معرفی افراد به این مرکز عنوان داشت: ظرفیت این مرکز ۴۰ نفر میباشد وما سعی کردیم برای هر خانوادهای یک فضای شخصی داشته باشیم تا بتوانند به راحتی این دوران را بگذرانند و فضای آرامي داشته باشند و بتوانند یک خانواده پایدار را در کنارهم بسازند.
وي افزود: افرادی که به این مرکز معرفی میشوند به صورت خودمعرف و یا از طریق NGOهایی که با آنها مرتبط هستیم به مرکز مراجعه میکنند البته ما نيز هم شلتر و مراکز کاهش آسیب داریم که از آنجا هم افراد را به ما معرفی میکنند و همچنین تمام هزینههای این مرکز به صورت رایگان برای مادر و کودک میباشد.
منبع: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۶٫۱۱٫۱۱